18 Νοεμβρίου 2015

Ενταση στο παναγροτικό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα

Με τη συμμετοχή περίπου 10.000 αγροτών, κτηνοτρόφων και αλιέων από όλη την Ελλάδα πραγματοποιείται σήμερα από τις 11:00 π.μ. στο Σύνταγμα πανελλαδικό αγροτικό
συλλαλητήριο. Οι αγρότες διαμαρτύρονται για τον τρόπο φορολόγησής τους και τις αλλαγές που επίκεινται στο ασφαλιστικό.

«Αντιστεκόμαστε στη λαίλαπα των μέτρων και δίνουμε μάχη για να επιβιώσουν οι εκμεταλλεύσεις και οι οικογένειές μας, για να υπάρχει αύριο πρωτογενής τομέας στη χώρα μας και για να μην διαλυθεί η ύπαιθρος και η ελληνική περιφέρεια» επισημαίνει η Συντονιστική Επιτροπή της κινητοποίησης. 

Αντιπροσωπεία των αγροτών αναμένεται να επιδώσει ψήφισμα στο υπουργείο Οικονομικών και στη Βουλή.


Ένταση προκλήθηκε λίγο πριν τις 12:30 το μεσημέρι, όταν μια μεγάλη ομάδα διαδηλωτών επιχείρησε να προσεγγίσει το κτίριο της Βουλής και εμποδίστηκε από τα ΜΑΤ. Η αστυνομία προχώρησε στη ρίψη χημικών ουσιών κατά των διαδηλωτών. Οι αγρότες πέταξαν διάφορα αντικείμενα προς τις αστυνομικές δυνάμεις που τους απώθησαν κάνοντας χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης.

Κατά τη διάρκεια του παναγροτικού συλλαλητηρίου στην πλατεία Συντάγματος, έγιναν δύο συλλήψεις, ενώ η κατάσταση παραμένει τεταμένη. 

Παράλληλα, παραγωγοί λαϊκών αγορών βρίσκονται συγκεντρωμένοι στην πλατεία Βάθη έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. 

Πηγές: Στοιχεία από www.tovima.gr και www.kathimerini.gr 18.11.2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου