16 Δεκεμβρίου 2015

Φωνή διαμαρτυρίας από την Χίο

Κυβερνητική πολιτική που ασκείται με επικοινωνιακά τεχνάσματα και στημένες εικόνες δεν μπορεί να αντέξει για πολύ. Ήδη έχει αρχίσει να καταγγέλλεται. Είναι ενδεικτική η Φωνή διαμαρτυρίας για την επικείμενη επίσκεψη του πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα στη Χίο, που υψώνει η Ομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων (ΟΕΒΕ) Χίου. 

Σε ανακοίνωσή της, σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα astraparis.gr, η ΟΕΒΕ Χίου τονίζει:
«Αισθανόμαστε απογοήτευση και οργή για το “σκηνικό” που επιχειρεί να στήσει η κυβέρνηση με την επικείμενη επίσκεψη του Πρωθυπουργού με αφορμή το προσφυγικό.
Μας είναι αδύνατον να παραμείνουμε απαθείς όταν ο συστηματικά απών από τα προβλήματα των νησιωτών κ. Τσίπρας φώναζε ανερυθρίαστα παρών στην αύξηση του ΦΠΑ για το νησί μας, καταδικάζοντάς μας σε μαρασμό την ίδια στιγμή που το τουριστικό εισόδημα αποδεκατιζόταν.
Μας είναι αδύνατο να παρακολουθούμε στημένες παραστάσεις εμπρός στο hot spot της ΒΙΑΛ για χάριν των φωτογράφων, ενώ γνωρίζουμε ότι το συγκεκριμένο κτίριο είναι σε αυτή τη φάση εντελώς ακατάλληλο να υποδεχθεί ανθρώπους».


Απευθυνόμενη στον πρωθυπουργό η ΟΕΒΕ κι αφού επισημαίνει τον σημαντικό ρόλο των πολιτών και των εθελοντών στην διαχείριση του προσφυγικού, «δεδομένου ότι η κρατική μέριμνα ήταν τραγικά απούσα», τον καλεί:
«Σταματήστε να κυβερνάτε μέσω των “στημένων εικόνων” και της κατευθυνόμενης πληροφόρησης και σταθείτε δίπλα στο δοκιμαζόμενο νησιώτη, ώστε να καταφέρει να μείνει στον τόπο του και να μην αναγκασθεί να ξενιτευτεί». 

Πηγή: astraparis.gr 15.12.2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου