31 Μαρτίου 2016

Κίνδυνος Grexit στο ελληνικό ποδόσφαιρο

Σε αδιέξοδο κατέληξε η πολυαναμενόμενη συνάντηση που είχε χθες ο υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής με αντιπροσωπεία των FIFA, UEFA και ΕΠΟ, με αφορμή την απειλή της παγκόσμιας ομοσπονδίας για αποκλεισμό του ελληνικού ποδοσφαίρου από τις διεθνείς διοργανώσεις, αν μέχρι αύριο δεν άρει την απόφαση για οριστική διακοπή του Κυπέλλου.

Οι δύο πλευρές δεν συμφώνησαν σχεδόν σε τίποτα, κάτι που επιβεβαιώθηκε και από τις δηλώσεις που έγιναν μετά το πέρας της συνάντησης, που εξελίχθηκε σε έντονη διαπραγμάτευση.

Η πλευρά της FIFA πρότεινε την απόσυρση της προσφυγής της ΕΠΟ στο ΣτΕ, ως «αντάλλαγμα» για την επανέναρξη του Κυπέλλου, ενώ ο κ. Κοντονής αιφνιδίασε, λέγοντας ότι θα αποφασίσει την επανέναρξη της διοργάνωσης, υπό την προϋπόθεση να αποχωρήσουν προσωρινά από το ποδόσφαιρο όλοι οι αξιωματούχοι (μέλη Δ.Σ. ΕΠΟ, διαιτητές και υψηλόβαθμα στελέχη) που αντιμετωπίζουν κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος για ποδοσφαιρικά αδικήματα, έως ότου εκδοθεί βούλευμα από το Συμβούλιο Εφετών.

Η πλευρά της ΕΠΟ εκτιμά ότι ο κ. Κοντονής θα αναγκαστεί εκ των πραγμάτων να αλλάξει στάση εντός των προσεχών ημερών, διότι «το κόστος του αποκλεισμού θα είναι βαρύ». 

Όμως, σύμφωνα με την kathimerini.gr, το Grexit βρίσκεται προ των πυλών για το ελληνικό ποδόσφαιρο και οι συνέπειες μίας τέτοιας απόφασης, που θα είναι επ’ αόριστον και όχι για συγκεκριμένη χρονική διάρκεια, θα είναι πάρα πολύ μεγάλες.

Οι κυριότερες από αυτές είναι:

1. Καμία Εθνική ομάδα δεν θα έχει δικαίωμα συμμετοχής σε διεθνείς διοργανώσεις.
2. Όλες οι ελληνικές ομάδες που έχουν δικαίωμα συμμετοχής στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις (Τσάμπιονς Λιγκ και Γιουρόπα Λιγκ), αυτομάτως αποκλείονται και οι ομάδες που θα συμμετάσχουν στο πρωτάθλημα δεν θα έχουν ευρωπαϊκούς στόχους.
3. Οι ελληνικές ομάδες δεν θα έχουν το δικαίωμα να κάνουν μεταγραφές ξένων παικτών από την στιγμή που η ΕΠΟ δεν θα είναι αναγνωρισμένη ομοσπονδία από την FIFA.
4. Ολοι οι ξένοι ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται αυτή την στιγμή σε ελληνικές ομάδες έχουν το δικαίωμα να κάνουν προσφυγή και να μείνουν ελεύθεροι χωρίς να υπάρχει η δυνατότητα από τους συλλόγους να προσβάλλουν αυτή την ενέργεια.
5. Δεν θα επιτρέπονται επίσημα φιλικά με ομάδες του εξωτερικού ούτε εντός αλλά ούτε και εκτός Ελλάδας.
6. Η ΕΠΟ θα αποβληθεί από όλες τις διεθνείς οργανώσεις στις οποίες ανήκει αυτή την στιγμή ως ισότιμο μέλος και φυσικά δεν θα χρηματοδοτείται από το εξωτερικό για ανάπτυξη του αθλήματος.
7. Τα έσοδα από χορηγούς και τηλεοπτικά δικαιώματα στις Εθνικές ομάδες και τους συλλόγους θα εκμηδενιστούν και πολλές από τις ομάδες θα κινδυνεύσουν με αφανισμό.

Πηγή: www.kathimerini.gr
Κίνδυνος Grexit στο ποδόσφαιρο
Το ελληνικό ποδόσφαιρο μετά το Grexit 

1 σχόλιο:

  1. Με ανάρτησή του στο twitter, ο κ. Τσίπρας υπογραμμίζει ότι ζήτησε από τον κ. Κοντονή να μην κάνει βήμα πίσω, προσθέτοντας ότι «ή τώρα όλοι θα δεχθούν την κάθαρση, ή θα υποστούν τις συνέπειες».

    ΑπάντησηΔιαγραφή