18 Αυγούστου 2016

Ριο 2016: Χάλκινο μετάλλιο οι Μάντης - Καγιαλής στην ιστιοπλοΐα

Το χάλκινο μετάλλιο κατάκτησαν τελικά οι Παναγιώτης Μάντης και Παύλος Καγιαλής στα 470, ύστερα από συναρπαστική μάχη με το πλήρωμα της Αυστραλίας που κατετάγη δεύτερο στη συνολική κατάταξη, κι ενώ αρκούσε οι Έλληνες πρωταθλητές
να τερματίσουν απλώς εκείνοι μια θέση μπροστά τους για να είναι «ασημένιοι». 

Όμως οι Έλληνες ιστιοπλόοι τερμάτισαν σήμερα 10οι καταλαμβάνοντας έτσι την τρίτη θέση στη συνολική κατάταξη. Το χρυσό μετάλλιο κατάκτησαν οι Κροάτες Σίμε Φάντελα και Ιγκόρ Μάρενιτς και το ασημένιο οι Αυστραλοί Μάθιου Μπέλτσερ και Γουίλ Ράιαν. Αυτό ήταν και το 5ο ολυμπιακό μετάλλιο για τη χώρα μας στους Αγώνες του Ρίο. 


«Ήταν ένα πολύ δύσκολος αγώνας προσπαθήσαμε να κρατήσουμε τον Αυστραλό πίσω μας, παλέψαμε όσο μπορούσαμε δώσαμε τον καλύτερο μας εαυτό, αλλά τελικά μας πέρασε και μείναμε τελευταίοι. Μην ξεχνάμε, όμως, ότι ο Αυστραλός είναι χρυσός Ολυμπιονίκης του Λονδίνου και πέντε φορές Παγκόσμιος πρωταθλητής... Αισθανόμαστε περήφανοι, είναι η δικαίωση μιας δουλειάς... Να τονίσω ότι η ψυχή των Ελλήνων είναι μεγάλη» είπε ο Παύλος Καγιαλής λίγο μετά τη μεγάλη μάχη. 

Από την πλευρά του ο Παναγιώτης Μάντης, δήλωσε: «Στη τελευταία σημαδούρα είχαμε και εμείς μια άτυχη στιγμή. Όμως, πετύχαμε το στόχο μας και συνεχίζουμε δυνατά για το μέλλον... Είμαστε περήφανοι...». 

Αυτό είναι όγδοο μετάλλιο στην ιστορία της ελληνικής ιστιοπλοΐας στους Ολυμπιακούς Αγώνες και το δεύτερο στη συγκεκριμένη κατηγιρία, μετά το χρυσό των Σοφία Μπεκατώρου και Αιμιλία Τσουλφά στους Αγώνες της Αθήνας το 2004.

Η ελληνική ιστιοπλοΐα επέστρεψε στο podium της διοργάνωσης μετά το 2012 στο Λονδίνο, καθώς τελευταίο μετάλλιο ήταν το χάλκινο που είχαν κατακτήσει το 2008 στο Πεκίνο και την κλάση των Yngling οι Σοφία Μπεκατώρου, Σοφία Παπαδοπούλου και Βιργινία Κραβαριώτη.


Πηγές: Στοιχεία από naftemporiki.gr και sports.in.gr






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου