Σελίδες

31 Αυγούστου 2016

Έριξαν τούρτα στον πρόεδρο του ακροδεξιού κόμματος «AfD» στη Γερμανία

Ένας 17χρονος έριξε μια κατεψυγμένη τούρτα στον Γιργκ Μόιτεν σε συγκέντρωση του κόμματός του στην Κάτω Σαξωνία. Ο πρόεδρος του λαϊκιστικού, αντιευρωπαϊκού, ξενοφοβικού κόμματος Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) τραυματίστηκε ελαφρά στο κεφάλι, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία. Ο Μόιτεν συνέχισε την ομιλία του έπειτα από μερικά λεπτά αφού εξετάστηκε από γιατρό.

Η αστυνομία ταυτοποίησε ήδη τον 17χρονο δράστη χάρη σε ένα βίντεο. Πρόκειται για ένα νεαρό της αριστερής πολιτικής σκηνής οποίος ήταν γνωστός στις αρχές για τη δράση του. 

Δείτε το βίντεο:

«Είχα τύχη που δεν με πέτυχε καλά, διαφορετικά τώρα θα βρισκόμουν στο νοσοκομείο»... «Αυτή η δειλή και επικίνδυνη πράξη είναι ακόμα ένα παράδειγμα για τις αμέτρητες επιθέσεις σε μέλη μας» δήλωσε αργότερα ο Μόιτεν, όπως γράφει η «Sueddeutsche Zeitung». 

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, lifo.gr, youtube.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου