21 Σεπτεμβρίου 2016

Περί ξεπουλήματος και αξιοποίησης

Αφηρημένες ...Απόψεις 

Δεν στέκει σε καμιά λογική μια συγκεκριμένη πράξη, η παραχώρηση του Ελληνικού στην Lamda για παράδειγμα, να θεωρείτε από τους ίδους ανθρώπους άλλοτε «ξεπούλημα» και αλλοτε «αξιοποίηση», ανάλογα με την οπτική γωνία κάτω από την βλέπουν. Και όμως αυτό συμβαίνει με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Ήταν για αυτόυς ξεπούλημα όσο ήταν στην αντιπολίτευση, έγινε αξιοποίηση όταν οι ίδιοι έγιναν συμπολίτευση!
 
Το θέμα προσφέρεται για «άγριο τρολάρισμα» όπως είπε σήμερα ο Αδωνης Γεωργιάδης στην Ολομέλεια της Βουλής όπου συζητείται το νομοσχέδιο για την κύρωση της συμφωνίας παραχώρησης της Ελληνικό ΑΕ στην εταιρεία Lamda Development.

Και φυσικά το Ελληνικό δεν είναι η μοναδική περίπτωση αντιφατικής συμπεριφοράς των βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος. «Είστε φαρισαίοι υποκριτές» τους είπε ο Αδωνης Γεωργιάδης και πρόσθεσε: «Όταν τα έδινε ο Σαμαράς ήταν ξεπούλημα τώρα που τα δίνει ο Τσίπρας είναι αξιοποίηση. Τα ίδια κάνατε και με την Cosco».

Και όμως οι ψηφοφόροι τους, εκείνοι που υποτίθεται ότι εκπροσωπούν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, εξακολουθούν να έχουντην ίδια άποψη και για το Ελληνικό και για το λιμάνι του Πειραιά και για τόσα άλλα, εκείνη την άποψη που είχαν και δυο χρόνια πριν όταν το κόμμα τους ήταν στην αντιπολίτευση. Ίσως γιατί οι ίδιοι δεν άλλαξαν θέση, απλοί πολίτες ήταν, το ίδιο παραμένουν.

Όμως ο Αδωνης Γεωργιάδης έδωσε την δική του εξήγηση. Υποστήριξε ότι οι βουλευτές της πλειοψηφίας διαφωνούν με το νομοσχέδιο, το ψηφίζουν όμως για να μην χάσουν το βουλευτικό τους αξίωμα. «Τα 5.000 ευρώ το μήνα είναι γλυκά» είπε απευθυνόμενος προς τον κ. Γιώργο Δημαρά (το βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ που είπε ότι διαφωνεί με το νομοσχέδιο αλλα το ψηφίζει) για να προσθέσει «Το κάνετε όμως τσάμπα, ο Καλογρίτσας το έκανε για 70 εκατ. δάνεια και εσείς για 5.000 ευρώ»!.

Επίσης ο εισηγητής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος είπε ότι το νομοσχέδιο συμβολίζει «το τέλος της παραγωγής σανού από τα βοσκοτόπια Καλογρίτσα. Το τέλος των ψεμάτων που λέγατε επι 5-6 χρόνια γι αυτή την επένδυση» υπενθυμίζοντας τις «κορώνες» περι ξεπουλήματος που εκτόξευε ο ΣΥΡΙΖΑ κατά την περίοδο που βρισκόταν στα αντιπολιτευτικά έδρανα.

Είναι και αυτές (του 
Α. Γεωργιάδη και του Ο. Κωνσταντινόπουλου) κάποιες απόψεις, που μπορεί να μην τιμούν καθόλου τους βουλευτές που εξελέγησαν με τη σημαία ενός διαφορετικού ΣΥΡΙΖΑ, έχουν όμως μια δόση αλήθειας.

Δυστυχώς έτσι είναι. Οι εκπροσώποι μας στη Βουλή και κυρίως εκείνοι του κυβερνώντος κόμματος αποδείχθηκαν για μια φορά ακόμη "μικροί". Μικροί για να γεμίσουν τα βουλευτικά έδρανα που καταλαμβάνουν, "κοντοί" για να σταθούν στο ύψος που οι περιστάσεις απαιτούν.

Takis Ant για το afirimeno.com. 
Κάποια στοιχεία που αναφέρονται σε όσα ειπώθηκαν στη Βουλή τα πήραμε από το protothema.gr

1 σχόλιο:

  1. Τι το ψάχνεις; Οι άνθρωποι αυτοί λένε κάθε φορά ότι τους βολεύει! Τους πήραμε χαμπάρι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή