22 Μαΐου 2017

Σε εταιρεία του Ιβάν Σαββίδη το 20% του Mega

Τη μεταβίβαση του 20% περίπου της «Τηλέτυπος ΑΕ», δηλαδή του τηλεοπτικού σταθμού Mega, ανακοίνωσε πριν λίγη ώρα η «Πήγασος Εκδοτική», του ομίλου Μπόμπολα. Μετά την συναλλαγή το ποσοστό συμμετοχής της περιορίζεται από περίπου 32,7% σε περίπου 13,1%. Παρ' ότι δεν αναφέρεται ο αγοραστής των μετοχών, έγκυρες πληροφορίες κάνουν λόγο για τον όμιλο Σαββίδη.

Η ανακοίνωση της Πήγασος: «Κατ' εφαρμογή του Ν. 3340/2005, της υπ' αριθμ. 3/347/12.07.2005 απόφασης του Δ.Σ. της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και του Κανονισμού του Χ.Α. ως ισχύουν, η «ΠΗΓΑΣΟΣ ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ» ανακοινώνει, ότι προέβη σε πώληση 19.791.879 κοινών ονομαστικών μετοχών της «ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ Α.Ε.» ήτοι ποσοστού 19,6361% επί του συνόλου του μετοχικού κεφαλαίου αυτής και μετέβαλε το ποσοστό συμμετοχής της στην ως άνω Ανώνυμη Εταιρία, από 32,7321%, σε 13,0961%».

Ίδιου περιεχομένου ανακοίνωση εκδόθηκε και από την Τηλέτυπος ΑΕ.

Σε εταιρεία συμφερόντων του επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη μεταβιβάστηκε, σύμφωνα με το capital.gr, το 20% της "Τηλέτυπος ΑΕ” από την "Πήγασος Εκδοτική". Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η συναλλαγή πραγματοποιήθηκε με ιδιωτικό συμφωνητικό και το τίμημα ανήλθε στα 5 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων το 75% θα απορροφηθεί από τις πιστώτριες τράπεζες ενώ το 25% θα καλύψει κεφαλαιακές ανάγκες και υποχρεώσεις της Πήγασος.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές η συμφωνία που επετεύχθη θεωρείται ότι λειτουργεί ως προπομπός εξελίξεων και για τον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη. Σημειώνεται ότι ο ΔΟΛ ΑΕ κατέχει ποσοστό 22,11% του μετοχικού κεφαλαίου της Τηλέτυπος ΑΕ. 

Σημειώνεται ότι στο τέλος του μήνα ολοκληρώνεται η διαδικασία κατάθεσης προσφορών από τους ενδιαφερόμενους για την απόκτηση του ΔΟΛ. "Στις 31 Μαΐου, στις 12 ακριβώς το μεσημέρι της Τετάρτης, θα ολοκληρωθεί η κατάθεση προσφορών από το πλήθος των ενδιαφερομένων, οι φάκελοι θα ανοιχθούν ένα τέταρτο μετά παρουσία δύο συμβολαιογράφων και όποιος έχει καταθέσει την υψηλότερη προσφορά θα αναλάβει τον ΔΟΛ..." έγραφε χθες το tovima.gr. 

Υπενθυμίζεται ότι την παραίτησή τους από το διοικητικό συμβούλιο της Τηλέτυπος έχουν ήδη υποβάλει ο Παναγιώτης και ο Σταύρος Ψυχάρης. Στην ανακοίνωση της εταιρείας αναφέρεται: «Η ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ Α.Ε. ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι την 28.4.2017 περιήλθε στο Διοικητικό Συμβούλιο η παραίτηση του μέλους ΔΣ κ. Παναγιώτη Ψυχάρη. Την ίδια ημέρα υπέβαλε την παραίτησή του και ο Πρόεδρος Δ.Σ. κ. Σταύρος Ψυχάρης». 

Αντιδράσεις

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, εκδόθηκε ανακοίνωση, η οποία μεταξύ άλλων αναφέρει:

«Χέρι - χέρι κινείται παλιά και νέα διαπλοκή με τις ευλογίες της Κυβέρνησης Τσίπρα - Καμμένου και την ανοχή των ανακεφαλαιοποιημένων από το ελληνικό Δημόσιο, διοικήσεων των τραπέζων. Η συμφωνία Μπόμπολα – Σαββίδη, για την εξαγορά του 20% του MEGA, αποτελεί μια ακόμη συντονισμένη προσπάθεια των παραδοσιακών, αλλά και των νεότερων πυλώνων της διαπλοκής να ελέγξουν την ενημέρωση εις βάρος της Δημοκρατίας, του πλουραλισμού και των Ελλήνων πολιτών. Καθόλου τυχαία η συμφωνία των δυο επιχειρηματιών...
».

Aπάντηση Μαξίμου

«Η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης έχουν πολύ άγχος και επιμένουν να καταλογίζουν στην κυβέρνηση ευθύνες για επιχειρηματικές συναλλαγές στο χώρο των ΜΜΕ» σχολιάζουν κυβερνητικές πηγές απαντώντας στην ανακοίνωση που εξέδωσε η αξιωματική αντιπολίτευση, μετά τις πληροφορίες ότι ο επιχειρηματίας Ιβάν Σαββίδης εξαγόρασε το 19,6% των μετοχών του τηλεοπτικού σταθμού Mega. «Σε λίγο θα μας πουν ότι υπάρχει και ανίερη συμμαχία της κυβέρνησης με τις τράπεζες και τις ανεξάρτητες αρχές για να ρίξουμε τον κ. Μητσοτάκη. Γελάει ο κόσμος» σχολιάζουν οι ίδιες πηγές.

Πηγές: Στοιχεία από capital.gr, kathimerini.gr, tovima.gr

1 σχόλιο:

  1. Για αμιγώς επιχειρηματική συμφωνία, χωρίς πολιτικές προεκτάσεις, κάνει λόγο ο Φώτης Μπόμπολας, σε δήλωσή του για τη μεταβίβαση του 20% του Mega στον επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη. Επισημαίνει ότι «με προσωπικό και οικονομικό κόστος, προχώρησα σε μια αμιγώς επιχειρηματική συμφωνία, χωρίς πολιτικές προεκτάσεις, δείχνοντας στην πράξη ότι ως μέτοχος της Τηλέτυπος αναλαμβάνω τις ευθύνες μου». Και καταλήγει: «Καθαρά, δημόσια και χωρίς σκοπιμότητες. Το ίδιο αναμένω να κάνουν και οι υπόλοιποι μέτοχοι (παλαιοί και νέοι), έτσι ώστε το Mega να λειτουργήσει ξανά και να επιστρέψει στην πρώτη θέση της τηλεθέασης, εκεί όπου πραγματικά ανήκει». Πηγή: naftemporiki.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή