22 Ιουνίου 2017

Καθαρίστε τη Μεσόγειο

Η εκστρατεία «Καθαρίστε τη Μεσόγειο» αποτελεί από το 1995 την σημαντικότερη πρωτοβουλία στους εθελοντικούς καθαρισμούς των θαλασσών και των ακτών μας σε πανελλαδική εμβέλεια. Φέτος, παράλληλα με τους καθαρισμούς, αναδεικνύεται και το πρόβλημα των μικροπλαστικών, που αποτελούν μία από τις σημαντικότερες απειλές για τα θαλάσσια οικοσυστήματα και το υπ’αριθμόν 1 ανερχόμενο κίνδυνο για το παράκτιο και θαλάσσιο περιβάλλον. 

Με τη συμπαράσταση του Ολυμπιονίκη Σπύρο Γιαννιώτη

Η σχετική ανακοίνωση της πρωτοβουλίας «Καθαρίστε τη Μεσόγειο»

Πάρε μέρος σε μια πανελλαδική γιορτή για το περιβάλλον!
Από το 1995 η εκστρατεία ΚΑΘΑΡΙΣΤΕ ΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ ενώνει κάθε χρόνο όλη τη χώρα σε μια τεράστια κοινή δράση. Για δύο μήνες απ’άκρη σ’άκρη της Ελλάδας, μικροί και μεγάλοι γίνονται κομμάτι της πιο μαχητικής «αλυσίδας» ενάντια στη θαλάσσια ρύπανση και τον εφησυχασμό. Φέτος, παράλληλα με τους καθαρισμούς, αναδεικνύουμε το πρόβλημα των μικροπλαστικών, που παρότι αθέατα και ελάχιστα γνωστά στο ευρύ κοινό, αποτελούν μία από τις σημαντικότερες απειλές για τα θαλάσσια οικοσυστήματα και, σύμφωνα με τους ειδικούς, το υπ’αριθμόν 1 ανερχόμενο κίνδυνο για το παράκτιο και θαλάσσιο περιβάλλον.

Ένα μικρό βήμα για σένα, ένα μεγάλο για τις ακτές μας!
Όρισε τον τόπο και το χρόνο που θέλεις να γίνει ο καθαρισμός και συμπλήρωσε την ηλεκτρονική φόρμα συμμετοχής ή, εναλλακτικά, "κατέβασε" και στείλε τη φόρμα συμμετοχής συμπληρωμένη στο medsoscleanup@gmail.com ή μέσω φαξ στο 210 8228795.

Το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS συντονίζει όλη την προσπάθεια, στέλνοντας σακούλες απορριμμάτων και έντυπο ενημερωτικό υλικό (καρτ-ποστάλ και Φύλλα Καταγραφής Απορριμμάτων και Παρατήρησης Φυσικών Περιοχών – υλικό που στη συνέχεια επεξεργάζεται το Εργαστήριο Θαλάσσιας Γεωλογίας και Φυσικής Ωκεανογραφίας του Πανεπιστημίου Πατρών), «ανεβάζοντας» στην ιστοσελίδα του πληροφοριακό υλικό και διοργανώνοντας κεντρικούς καθαρισμούς στην Αττική και αλλού.


Πηγή: medsoscleanup.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου