14 Ιουλίου 2017

Τουριστικός προορισμός Βουλγαρία

Μιας και είναι δίπλα μας, ένα μικρό φωτογραφικό αφιέρωμα από τη Deutsche Welle με τίτλο "η Βουλγαρία τουριστικός προορισμός": 

Το μοναστήρι Μπάτσκοβο. Η Βουλγαρία έχει 7,2 εκατομμύρια κατοίκους και 237 μοναστήρια. Δεν είναι περίεργο που έχει τόσα μοναστήρια μιας και η χώρα πριν από 1.100 χρόνια ήταν ένα σταυροδρόμι της Ορθοδοξίας. Για παράδειγμα το 1083 χτίστηκε το μοναστήρι Μπάτσκοβο (φωτογραφία επάνω αριστερά). Σήμερα είναι ένας από τους σημαντικούς τόπους προσκυνήματος στη Νότια Ευρώπη. 

Το πάρκο στο Εθνικό Θέατρο της Σόφιας. Παρόλο που η Σόφια έχει ιστορία 1000 και πλέον χρόνων, η πόλη μοιάζει πολύ νεανική και επίσης είναι πολύ πράσινη. Υπάρχουν πάρα πολλοί τόποι πρασίνου, διασκέδασης και χαλάρωσης. Το πάρκο γύρω από το Εθνικό Θέατρο της Σόφιας είναι ένας προσφιλής τόπος συνάντησης. 

Το άγαλμα της Σόφιας. Η Σόφια είναι αλήθεια πως δεν έχει πάρα πολλά αξιοθέατα. Το άγαλμα αυτό όμως είναι ένα από αυτά. Έχει ύψος 8,80 μέτρα, ζυγίζει 5 τόνους και αποτελείται από 160 κομμάτια. Το 2001 ήταν ένα δώρο του δημάρχου στην πόλη, ωστόσο ιδιαίτερα αμφιλεγόμενο. Από τότε έχουν ξεκινήσει συζήτήσεις για το εάν το άγαλμα είναι όμορφο ή όχι. 

Το τζαμί Μπάνια Μπασί στη Σόφια. Οι Οθωμανοί είχαν κατακτήσει τη Βουλγαρία για πέντε ολόκληρους αιώνες. Το τζαμί αυτό θυμίζει την εποχή της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, το οποίο χτίστηκε τον 16ο αιώνα και χρησιμοποιείται ακόμα και σήμερα ως τόπος προσευχής. 

Βέλικο Τάρνοβο. Τα Βαλκάνια με μήκος 600 χλμ είναι η πιο μακρά οροσειρά στην ομώνυμη βαλκανική χερσόνησο. Η οροσειρά χωριζει τη Βουλγαρία στο βόρειο και νότιο τμήμα. Στο βόρειο τμήμα βρίσκεται η παλιά βουλγαρική πρωτεύουσα Βέλικο Τάρνοβο. Πρόκειται για μια όμορφη γραφική πόλη από την οποία περνάει ο ποταμός Γιάντρα. Η παλιά πόλη ανήκει στην παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά της UNESCΟ.

Το σπήλαιο του Ντεβετάκι. Το σπήλαιο του Ντεβετάκι με ύψος 60 μέτρων ανήκει στα πιο εντυπωσιακά τοπία στη Βουλγαρία. Το 2011 χρησιμοποιήθηκε στα γυρίσματα για την ταινία του Χόλυγουντ "The Expendables 2". Το αρνητικό αποτέλεσμα όμως ήταν ότι τότε οι νυχτερίδες μειώθηκαν κατά 75%. Εν τω μεταξύ όμως η ηρεμία αποκαταστάθηκε στην περιοχή και οι νυχτερίδες επέστρεψαν.

Το κέντρο της παλιάς Φιλιππούπολης. Τα πανέμορφα σπίτια στη Φιλιππούπολη (βουλγαρικά Πλόβντιβ) είναι σχετικά καινούργια. Πλούσιοι έμποροι τα έχτισαν τον 19ο αιώνα σύμφωνα με το παραδοσιακό βουλγαρικό στιλ. Το κάθε νέο σπίτι που χτιζόταν έπρεπε να είναι πιο όμορφο από το σπίτι του γείτονα.

Φιλιππούπολη, πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης 2019. Το αργότερο το 2019 θα πρέπει να επισκεφθεί κανείς την Φιλιππούπολη, όταν θα είναι πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης. Παράλληλα αξίζει τον κόπο να ρίξει κανείς μια ματιά στις υπόλοιπες ομορφιές της χώρας, η οποία έχει να προσφέρει πολύ περισσότερα από τις γνωστές παραλίες στη Μαύρη Θάλασσα. 

Πηγή: Deutsche Welle






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου