20 Ιουλίου 2017

Σε Γελοιογραφίες η Κόντρα της Κυβέρνησης με τη Δικαιοσύνη

Συνεχής είναι η κόντρα της κυβέρνησης με τη Δικαιοσύνη. Τελευταία η απόρριψη του αιτήματος της 29χρονης Ηριάννας, που εκτίει ποινή 13 χρόνων κάθειρξης για συμμετοχή στους Πυρήνες της Φωτιάς, για αναστολή στην εκτέλεση της ποινής της, που αποφάσισε το Πενταμελές Εφετείο Αθηνών, πυροδότησε επεισόδια στην Αθήνα με βανδαλισμούς "αντιεξουσιαστών" στην Ερμού και άλλα σημεία του κέντρου.

Τα γεγονότα από τη σκοπιά των γελοιογράφων, με κάποια πρόσφατα σκίτσα τους:

Επάνω αριστερά ο "ζυγός της Δικαιοσύνης" σε σκίτσο του Μιχάλη Κουντούρη στην Εφημερίδα των Συντακτών (19.7.2017).

Σκίτσο του Δημήτρη Χαντζόπουλου στην Καθημερινή (19.7.2017). Ο Αλέξης Τσίπρας και η νεαρά Θέμιδα:

Σκίτσο του Βαγγέλη Χερουβείμ στην Αυγή (18.7.2017). Με αναφορά στην εμβληματική τηλεοπτική σειρά «Εκείνος και... εκείνος» με τον Βασίλη Διαμαντόπουλο (Λουκάς) και τον Κώστα Μιχαλακόπουλο (Σόλων), που την εποχή της χούντας σατίριζε τη δικτατορία και τα κακώς κείμενα της νεοελληνικής πραγματικότητας. Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα Πέθανε ο συγγραφέας Κώστας Μουρσελάς. Σημειώνεται επίσης ότι στην Σόλωνος είναι η Νομική σχολή και στη Λουκάρεως τα Δικαστήρια:

Σκίτσο του Χρήστου Παπανίκου (18.7.2017). Ο Αλέξης Τσίπρας και η πρώην πρόεδρος του Αρείου Πάγου και πρώην πρωθυπουργός Βασιλική Θάνου, που πρόσφατα ανέλαβε καθήκοντα άμισθης Προϊσταμένης του Νομικού Γραφείου του πωθυπουργού, κάτι που προκάλεσε τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης. Σε πρώτο πλάνο ο Παύλος Πολάκης:

Σκίτσο του Γιάννη Ιωάννου στην Εφημερίδα των Συντακτών (16.7.2017). Προφανώς το "πρώην Δικαιοσύνη" αναφέρεται στη Βασιλική Θάνου:

Σκίτσο του ΚΥΡ στο i-kyr.gr (20.7.2017). Εκσυγχρονίζουν τη ...Δικαιοσύνη!:

Σκίτσο του Τάσου Αναστασίου (20.7.2017). Εύκολα αναγνωρίζει κανείς την πρώτη κομμένη λέξη. Μάλλον με αναφορά στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη:

Θυμίζουμε ότι ο Παύλος Πολάκης θέλοντας (προφανώς) να υπερασπιστεί την Ηριάννα για το ταξίδι της (που οι αρχές της επέτρεψαν όταν ζούσε με περιοριστικούς όρους) στη Βαρκελώνη, έγραψε στο facebook: «Πήγα στη Βαρκελώνη το 2002 στο πανευρωπαϊκό εντατικής θεραπείας (το πρωινά στο συνέδριο ,τα βραδια σε ομάδες των δέκα μας εκπαίδευαν στο αντάρτικο πόλης οι Βάσκοι στα στενά της Μπαρτσελονετα) ΣΥΛΛΑΒΕΤΕ ΜΑΣ !!!!!!!». Μπέρδεψε όμως ο υπουργός τους Βάσκους με τη Βαρκελώνη η οποία κατοικείται από Καταλανούς!

Σκίτσο του Κώστα Σκλαβενίτη στα Νέα. Προφανώς αναφέρεται στον κρητικό Πολάκη και την κριτική του κατά των δικαστικών από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. «Για αστοιχείωτη κριτική που προσφέρει κακή υπηρεσία τον τόπο και στους πολίτες» έκαναν λόγο οι δικαστές του Συμβουλίου της Επικρατείας. Σημειώνεται επίσης ότι το σκίτσο μας θυμίζει τον Μποστ:

Σκίτσο του Κώστα Κουφογιώργου (19.7.2017) Μιά σκιά στην αλληλεγγύη:

Σκίτσο του Soloup (Αντώνη Νικολόπουλου) στο Ποντίκι (19.7.2017). Η απόρριψη του αιτήματος της Ηριάννας για αναστολή στην εκτέλεση της ποινής της:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου