27 Ιουλίου 2017

Στον Ιβάν Σαββίδη το «Έθνος» και η «Ημερησία»

Στην εταιρεία Dimera, συμφερόντων του επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη, περνούν τα σήματα της Πήγασος Εκδοτική, "Έθνος", "Έθνος της Κυριακής" και "Ημερησία".

Η Dimera υπέβαλε χθες συνολική προσφορά ύψους 3.580.000 ευρώ (3 εκατ. ευρώ για τα σήματα "Έθνος" και "Έθνος της Κυριακής" και 580 χιλ. ευρώ για την ομάδα σημάτων της "Ημερησίας"). Ήταν και η μόνη εταιρεία που κατέθεσε προσφορά και μάλιστα στην εκπνοή του χρόνου για την ολοκλήρωση της διαδικασίας.

Σημειώνεται ότι ως πρώτη προσφορά είχε οριστεί για την ομάδα με τα σήματα "Έθνος" και "Έθνος της Κυριακής" το ποσό των 2.355.000 ευρώ, ενώ για την ομάδα τριών σημάτων της "Ημερησίας" το ποσό των 476.000.

Παράλληλα η εταιρεία παραγωγών «Ανωση» κατακυρώθηκε δικηγόρο Χρήστο Χαντζαρίδη που κατέθεσε τη μοναδική προσφορά ύψους 25.000 ευρώ. Η τιμή εκκίνησης είχε οριστεί στις 20.000 ευρώ.

Για τις άλλες μετοχές που κατέχει η Πήγασος Εκδοτική -πλην εκείνων του τηλεοπτικού σταθμού Mega που ήταν εκτός διαδικασίας- δεν κατατέθηκε καμία προσφορά και έτσι για αυτές ο πλειστηριασμός για αυτές ματαιώθηκε.

Στις τελευταίες ανήκει η συμμετοχή της Πήγασος στην εκτυπωτική «ΙΡΙΣ» καθώς και στο πρακτορείο διανομής Τύπου «Ευρώπη».

Πηγές: Στοιχεία από capital.gr, in.gr, efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου