15 Ιουλίου 2017

Ότι σπέρνεις θερίζεις

Δεν είναι καθόλου ευχάριστη αυτή η μορφή αντίδρασης ή βίας που συνέβη με αποδέκτες τους Ν. Φίλη και Ν. Ξυδάκη, ήταν όμως αναπόφευκτη. Και ήταν θέμα χρόνου να συμβεί και σε στελέχη της παράταξης εκείνης που την υποκινούσε ή τουλάχιστον δεν την αποδοκίμαζε.

Πλημμύρισαν σήμερα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με την παραπάνω φωτογραφία και κάποιες παρόμοιες, καθώς και σχετικό βίντεο.

Τι συνέβη λοιπόν; Δέκτες αποδοκιμασιών έγιναν ο Νίκος Φίλης και ο Νίκος Ξυδάκης όταν εμφανίστηκαν στη συγκέντρωση αλληλεγγύης για την κατηγορούμενη Ηριάννα Β.Λ., που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής στην πλατεία Συντάγματος. Οι παρευρισκόμενοι «υποδέχθηκαν» τους δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ πετώντας τους μπουκάλια με νερό και καφέδες, εκφράζοντας έτσι την αντίδρασή τους για την απόφαση των βουλευτών να δώσουν το παρών στη συγκέντρωση. Οι δύο βουλευτές αναγκάστηκαν να φύγουν αμέσως από το Σύνταγμα, χωρίς να αντιδράσουν. 


Υπενθυμίζεται ένα μόνο παλιότερο περιστατικό: 

Βραδάκι, γύρω στα μέσα Μαρτίου του 2011 και ο αντιπρόεδρος της τότε κυβέρνησης, Θεόδωρος Πάγκαλος, συνοδευόμενος από τη γυναίκα του, μεταβαίνει σε μια ταβέρνα στην κεντρική πλατεία των Καλυβίων. Κάτοικοι της Κερατέας, που τον αναγνωρίζουν σπεύδουν και ενημερώνουν τους συμπολίτες τους που βρίσκονταν στα μπλόκα της Λαυρεωτικής αντιδρώντας για τη δημιουργίας ΧΥΤΑ στην περιοχή. Σε σύντομο χρονικό διάστημα, περίπου 150 άτομα βρέθηκαν να “πολιορκούν” την ταβέρνα όπου έτρωγε το ζεύγος Πάγκαλου, φωνάζοντας συνθήματα κατά της κυβέρνησης. Φτάνει μια διμοιρία των ΜΑΤ, ο κ. Πάγκαλος εξέρχεται από την ταβέρνας, με αποτέλεσμα να δεχθεί επίθεση με γιαούρτια! 

Σχολιάζονας ο Θ Πάγκαλος το γεγονός υποστήριξε σε ανακοίνωσή του η επίθεση διοργανώθηκε και εκτελέστηκε από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που «προωθούν την στρατηγική των επιθέσεων και του προπηλακισμού των Βουλευτών και των Υπουργών του κυβερνώντος κόμματος για να δημιουργήσουν κλίμα εμφυλίου πολέμου».

 Συμπλήρωσε μάλιστα ότι «ένας τραμπούκος του ΣΥΡΙΖΑ του πέταξε μία σπασμένη καρέκλα και τον χτύπησε στον δεξί ώμο προκαλώντας του μώλωπες»...

Αργότερα (μέσα Οκτωβρίου 2013) σχολιάζονας (στο Mega) το γεγονός, αλλά και άλλα παρόμοια, ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου και και μετέπειτα υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Κατρούγκαλος, είχε, ενώπιον του Θ. Πάγγαλου, υποστηρίξει ότι "θα πρέπει να γίνει διαφοροποίηση των μορφών βίας και ότι είναι πολύ πιο επικίνδυνη και καταδικαστέα η βία στην περίπτωση της στυγνής δολοφονίας του Παύλου Φύσα, από ένα γιαούρτωμα πολιτικού και από τα επεισόδια που θα προκληθούν σε μια μαχητική πορεία. Ορισμένες φορές το Σύνταγμα, και συγκεκριμένα το άρθρο 120, επιτρέπει τη βία και επιτάσσει την αντίδραση των πολιτών όταν καταλύεται το Σύνταγμα ή όταν οι νόμοι είναι αντισυνταγματικοί". Μπορεί άραγε ο κ. Κατρούγκαλος να υποστηρίξει τα ίδια και για την περίπτωση των Ν. Φίλη και Ν. Ξυδάκη;

Αλλά και ο κ. Τσίπρας, τι λέει για αυτό το είδος βίας; Ας τον ακούσουμε:

"Ότι σπέρνεις θερίζεις" που λέει και η παροιμία, προς το παρόν! "Γιατί όποιος σπέρνει ανέμους θερίζει θύελλες" όπως λέει μια άλλη. 

Takis Ant / afirimeno.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου