19 Ιουλίου 2017

Σαουδική Αραβία: Συνελήφθη η γυναίκα που κυκλοφορούσε με μίνι φούστα

Μετά τον σάλο που προκλήθηκε στο Διαδίκτυο οι αρχές κατάφεραν και προχώρησαν στον εντοπισμό και τη σύλληψή της. Ο λόγος για μια νεαρή γυναίκα από τη Σαουδική Αραβία που τόλμησε να αψηφήσει το «dress code» και να κυκλοφορήσει με μίνι φούστα.

Η γυναίκα, το όνομα της οποίας δεν έχει δοθεί στη δημοσιότητα, κρατείται από την αστυνομία στην πρωτεύουσα Ριάντ, καθώς φορούσε ακατάλληλα ρούχα που έρχονταν σε αντίθεση με τους συντηρητικούς κανόνες ντυσίματος του Ισλάμ, όπως μετέδωσαν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Πάντως, το βρετανικό δίκτυο "BBC" αναφέρει πως το καλλίγραμμο κορίτσι που αψήφησε τον ισλαμικό νόμο της σαρίας, είναι μοντέλο στο επάγγελμα και ονομάζεται "Khulood". 


Στο βίντεο που έγινε viral μετά τη δημοσίευσή του στο Snapchat το Σαββατοκύριακο, η γυναίκα εμφανίζεται να περπατάει σε ένα ιστορικό κάστρο φορώντας μίνι φούστα και κοντό μπλουζάκι με την κοιλιά έξω. Το βίντεο μαγνητοσκοπήθηκε σε ένα χωριό στην περιοχή Νατζ, από όπου κατάγονται πολλές από τις πιο συντηρητικές οικογένειες της Σαουδικής Αραβίας.

Οπως ήταν αναμενόμενο, αν αναλογιστεί κανείς τα ήθη της χώρας, το βίντεο προκάλεσε την οργή χρηστών του Twitter που ζητούσαν τη σύλληψή της, καθώς η γυναίκα παραβίασε τους κανόνες, που απαιτούν όλες οι γυναίκες που ζουν στο βασίλειο, ακόμη και οι τουρίστριες, να έχουν καλυμμένο πρόσωπο και σώμα. 

Πηγές: Στοιχεία από kathimerini.gr , protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου