21 Αυγούστου 2017

Η Γελοιογραφία της Ημέρας 21.8.2017

"Δεν συμμετέχουμε σε συνέδριο για «εγκλήματα από κομμουνιστικά καθεστώτα»" είπε ο έλληνας υπουργός Δικαιοσύνης, απαντώντας σε πρόσκληση της Εσθονικής Προεδρίας

Δυο σχετικά σκίτσα του Χρήστου Παπανίκου.

Επάνω αριστερά κάπου στα "στρατόπεδα καταναγκαστικής εργασίας" (Gulag) την εποχή του Στάλιν στην τότε Σοβιετική Ένωση. 

Κάτω: Από μια τηλεφωνική επικοινωνία του Αλέξη Τσίπρα με την Άγγελα Μερκελ! 

 
Λίγο πιο αναλυτικά το ιστορικό της απόφασης Κοντονή: 

Αφού χαρακτήρησε ως "πολύ ατυχή" την σχετική πρωτοβουλία, ο Σταύρος Κοντονής, απάντησε αρνητικά στην πρόσκληση της Εσθονικής Προεδρίας. "Δεν συμμετέχουμε σε συνέδριο για «εγκλήματα από κομμουνιστικά καθεστώτα»" είπε ο έλληνας υπουργός Δικαιοσύνης, αναφερόμενος στο "Διεθνές Συνέδριο για την Ευρωπαική ημέρα μνήμης των θυμάτων του ναζισμού και του κομμουνισμού" που διοργανώνεται στις 23 Αυγούστου στο Ταλίν. "Ο ναζισμός και ο κομμουνισμός δε θα μπορούσαν ποτέ να υπάρχουν ως τα δύο μέρη της ίδιας εξίσωσης" τόνισε ο κ. Κοντονής. 

Αντιδράσεις στην απόφαση της Κυβέρνησης για μη συμμετοχή στο “Διεθνές Συνέδριο για την Ευρωπαική ημέρα μνήμης των θυμάτων του ναζισμού και του κομμουνισμού” από την αξιωματική αντιπολίτευση. "Η Κυβέρνηση προσβάλλει τους Έλληνες και Ευρωπαίους πολίτες που διαχρονικά προασπίζονται τα δημοκρατικά ιδεώδη" αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία. Αντίθετα ότι "ήταν αυτονόητη και επιβεβλημένη η μη συμμετοχή στο συνέδριο" υποστήριξε σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ. 

Σχετικά ανέκδοτα:
Παλια Κομμουνιστικά ανέκδοτα. Μέρος 1ο
Παλιά Κομμουνιστικά ανέκδοτα. Μέρος 2ο 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου