26 Αυγούστου 2017

Ζουράρις: Είμαστε λίγο χειρότερα από την Ινδία, καλά κάνουν τα παιδιά και φεύγουν

«Για την ώρα καλά κάνουν τα παιδιά και λένε ότι θα φύγουν. Ετσι, κι αλλιώς θα πηγαινοέρχονται. Πληρώνουμε για κάθε παιδί εκ των αρίστων περίπου ένα εκατομμύριο ευρώ για να τα φτάσουμε σε αυτό το επίπεδο. Αυτό το χαρίζουμε τώρα στις ξένες χώρες για μερικά χρόνια, μακάρι να ξαναγυρίσουνε, γιατί είμαστε όπως ξέρετε υπο χρεοκοπία και είμαστε αποικία χρέους». Αυτά δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο υφυπουργός Παιδείας Κώστας Ζουράρις, όταν ερωτήθηκε για τη "μεγάλη έξοδο" των πτυχιούχων στο εξωτερικό.

Και συμπλήρωσε ο κ. Ζουράρις: «Ετσι είναι όταν είσαι νικημένος αυτό συμβαίνει και οι γενίτσαροι τα καλύτερα παιδιά, τα "ιτς ογλαν" ήταν τα καλύτερα παιδιά, τα πιο έξυπνα, τα πιο εύρυθμα, τα πιο όμορφα μάλιστα, για λόγους περίεργους τα έπαιρναν οι Τούρκοι από τις οικογένειές τους και τα έκαναν γενίτσαρους. Μια νικημένη χώρα έτσι είναι, υφίσταται τα πάντα». Στην συνέχεια έφερε ως παράδειγμα την Ινδία: «Είμαστε λίγο χειρότερα από την Ινδία, και αυτοί το ίδιο πρόβλημα είχαν» πρόσθεσε ο υφυπουργός. 


Ο κ. Ζουράρις αρνήθηκε να μιλήσει για οτιδήποτε άλλο πέραν των στενών καθηκόντων του, ακόμη και όσον αφορά ευρύτερα θέματα του υπουργείου Παιδείας. «Είμαι απολύτως προετοιμασμένος για την οικειοπραγία μου... για το πότε θα ανοίξουν τα σχολεία θα ρωτήσετε τον υπουργό και τον έτερο υφυπουργό» ξεκαθάρισε. «Είμαι υφυπουργός για την ελληνόγλωσση παιδεία του εξωτερικού» σημείωσε.

Μίλησε για πολλά και τίποτα δεν είπε ο υφυπουργός Παιδείας. «Δεν απαντάτε σε τίποτα, κύριε» παρατήρησε η δημοσιογράφος. 
Παρ' όλα αυτά ο κ. Ζουράρις προκάλεσε αντιδράσεις. «Είναι απορίας άξιο πως ένας υφυπουργός που λέει όσα ο κ. Ζουράρις παραμένει στη θέση του. Αποδέχθηκε την αποτυχία του ίδιου, ως υφυπουργού, των ΑΝΕΛ και την κυβέρνησης» ανέφερε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ, Παύλος Χριστίδης.

Πηγές: Στοιχεία από skai.gr , eleftherostypos.gr , youtube.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου