30 Αυγούστου 2017

Ο Αλέξης Τσίπρας ανακαλύπτει την αξία των επενδύσεων

«Είσαι σίγουρος πώς δεν μας κοροϊδεύει»; ρώτησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας τον διευθυντή του γραφείου του Δημήτρη Τζανακόπουλο, την πρώτη περίοδο της διακυβέρνησής του, όταν τον επισκέφθηκε ο επικεφαλής της Παπαστράτος Χρήστος Χαρπαντίδης και του ανακοίνωσε ότι η εταιρεία σκοπεύει να επενδύσει 300 εκατ. ευρώ και να δημιουργηθούν 400 νέες θέσεις εργασίας εν μέσω κρίσης. Το αποκάλυψε χθες ο ίδιος ο Αλ. Τσίπρας, κατά την επίσκεψή του στις εγκαταστάσεις της Παπαστράτος στον Ασπρόπυργο.

Ήταν μια ερώτηση ενδεικτική του κλίματος αλλά και των απόψεων που επικρατούσαν τότε και εξακολουθούν να επικρατούν και σήμερα, σε ένα τμήμα τουλάχιστον της κυβέρνησης, όσον αφορά τις επενδύσεις.

«Η Ελλάδα γίνεται ξανά σημαντικός επενδυτικός προορισμός» είπε χθες ο πρωθυπουργός που δείχνει να ανακαλύπτει τις επενδύσεις... Την ίδια στιγμή όμως εγκεκριμένες επενδύσεις έχουν μπλοκαριστεί από τοπικούς παράγοντες και κοματικά στελέχη του Σύριζα.

Πέρα από την μεγάλη επένδυση στο Ελληνικό που καρκινοβατεί εδώ και μήνες, πέρα από τα όσα τραγελαφικά εξελίσσονται στη Χαλκιδική με τα εκεί μεταλλεία χρυσού, μόλις τις τελευταίες ημέρες μια εγκεκριμένη και θεωρητικά τελειωμένη επένδυση στην Κασσιόπη της Κέρκυρας μπλοκαρίστηκε από τοπικά στελέχη. Η ίδια κωλυσιεργία και στη Ρόδο για το Αφάντου. Ανάλογα προβλήματα ακόμη και για την "πράσινη επένδυση" των αιολικών πάρκων στο ακρωτήριο Καφηρέας στην Εύβοια.

Είναι θετικό όμως που ο Αλέξης Τσίπρας ανακαλύπτει έστω και με σημαντική καθυστέρηση την 
αξία των επενδύσεων... με την προϋπόθεση ότι δεν θα την ξεχάσει αμέσως μετά την ομιλία του στη ΔΕΘ.

Σχολιάζει σήμερα "το Βήμα" σε κύριο άρθρο του: «Είναι θετικό που ο κ. Τσίπρας φαίνεται να ξεπερνά τις παλιές ιδεοληψίες που κυριαρχούσαν στο κόμμα και τα στελέχη του και ανακαλύπτει ότι μοναδική λύση για να μπορέσει η οικονομία και η χώρα συνολικά να βγει από την κρίση είναι η δημιουργία νέων επενδύσεων»... 

Και στη συνέχεια "το Βήμα" παρατηρεί: «Δεν αρκούν οι διακηρύξεις ούτε οι καλές προθέσεις, έστω και αν εκδηλώνονται δια στόματος πρωθυπουργού. Η χρόνια δυσανεξία της αριστεράς για την επιχειρηματικότητα και η λατρεία του κρατισμού εξακολουθούν να διαπνέουν μεγάλο μέρος του κυβερνητικού σχήματος, αλλά και του στελεχιακού δυναμικού του Σύριζα σε όλα τα επίπεδα. Αν ο κ.Τσίπρας θέλει πράγματι να γυρίσει σελίδα η χώρα και να ανακάμψει η οικονομία, πρέπει πρώτα από όλα να επιβάλλει την αλλαγή πολιτικής στους υπουργούς και τα στελέχη του. Είναι παράλογο από τη μια να πανηγυρίζει για τις επενδύσεις που έρχονται και από την άλλη να παρακολουθεί ως θεατής τη ναρκοθέτηση τους. Γιατί αν δεν πιστέψει το σύνολο της κυβερνητικής - και της κρατικής - μηχανής την ανάγκη να υπερασπιστούν την αξία των επενδύσεων και της επιχειρηματικότητας, πολύ γρήγορα θα αναρωτιόμαστε πάλι γιατί χάθηκαν οι επενδυτές».

Takis Ant / afirimeno.com
Με στοιχεία από tovima.gr
Πρόσφατες σχετικές αναρτήσεις: 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου