18 Σεπτεμβρίου 2017

Έκπληξη της Κεντροαριστεράς σε Δημοσκόπηση της ΚΑΠΑ Research

Ενδιαφέρουσα θετική έκπληξη για τον νέο φορέα της Κεντροαριστεράς παρουσιάζουν τα στοιχεία της δημοσκόπησης που πραγματοποίησε η ΚΑΠΑ Research το διάστημα ανάμεσα στις 7 και 11 Σεπτεμβρίου.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει tovima.gr, στην περίπτωση που συμπεριληφθεί στη δημοσκόπηση το νέο κόμμα της Κεντροαριστεράς, τότε το αποτέλεσμα, στην πρόθεση ψήφου, διαμορφώνεται ως εξής: Ο ΣΥΡΙΖΑ λαμβάνει 16,3%, η Νέα Δημοκρατία 22%, ο νέος φορέας της Κεντροαριστεράς 10,4%, η Χρυσή Αυγή 6,6%, το ΚΚΕ 6%, τα άλλα κόμμτα είναι κάτω από το 3%, ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος φτάνει το 26,5%.

Χωρίς να ληφθεί υπόψη το υπό διαμόρφωση νέο κόμμα της Κεντροαριστεράς, τα αποτελέσματα στην πρόθεση ψήφου ουσιαστικά παραμένουν τα ίδια με αυτά της προηγούμενης δημοσκόπησης: Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι λίγο πιο ψηλά με 16,6% (προηγούμενη 16,2%), η Νέα Δημοκρατία χάνει μισή μονάδα με 22,7% (από 23,2%), η Χρυσή Αυγή 6,5% (από 6,6%), η Δημοκρατική Συμπαράταξη 6,9% (από 6,4%) , το ΚΚΕ 6% (από 6,1%) ενώ τα άλλα κόμματα βρίσκονται κάτω από το όριο του 3%. Η αδιευκρίνιστη ψήφος φτάνει το 26,6%. Ως προς την παράσταση νίκης η Νέα Δημοκρατία λαμβάνει το 57% ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ το 23,5%.

Για την πορεία της χώρας οι ερωτηθέντες πιστεύουν σε ποσοστό 73,5% ότι πηγαίνουν προς τη λάθος κατεύθυνση, για την οικονομία το 47% πιστεύει ότι η κατάστασή της θα χειροτερεύσει, ενώ το 28% ότι υπάρχουν σημάδια βελτίωσης.

Στην ερώτηση για τη θέση της χώρας στην Ευρωζώνη το 56,5% πιστεύει ότι η Ελλάδα θα πρέπει να παραμείνει σε αυτήν, το 20,5% ότι πρέπει να εγκαταλείψει αυτήν και το ευρώ, ενώ το 19,5% ότι πρέπει να παραμείνει στην ΕΕ αλλά να εγκαταλείψει τη ζώνη του κοινού νομίσματος.

Για το ποιος εκ των Αλέξη Τσίπρα και Κυριάκο Μητσοτάκη είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός το 23,5% πιστεύει ότι είναι ο πρώτος, το 31% ότι είναι ο δεύτερος, ενώ το 42% κανένας εκ των δύο.

Διαβάστε ολόκληρη την έρευνα

Πηγή: tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου