13 Δεκεμβρίου 2017

FAZ: Διεθνής συλλογή υπογραφών υπέρ του Ανδρέα Γεωργίου

Στην εκστρατεία συλλογής υπογραφών που ξεκίνησε η Αμερικανική Στατιστική Ένωση (ASA) υπέρ του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου αναφέρεται η Frankfurter Allgemeine Zeitung. 

Η εφημερίδα της Φρανκφούρτης παραθέτει απόσπασμα σχετικής έκκλησης της ASA, όπου αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι «η συνεχιζόμενη δίωξη του Δρ. Γεωργίου για την εργασία του, αν και έχει ήδη αποδειχθεί πολλάκις η αθωότητά του, είναι διπλά ή και τριπλά επικίνδυνη και είναι ανησυχητική σε πολλά επίπεδα». 

Σύμφωνα με την ASA, η δίωξη του Ανδρέα Γεωργίου από την ελληνική δικαιοσύνη ζημιώνει τα σημερινά ελληνικά στατιστικά στοιχεία και μαζί με αυτά τις προσπάθειες της Ελλάδας να υπερβεί την οικονομική της κρίση και να προσελκύσει επενδυτές. Κατά την ASA «η δίωξη πλήττει και την επιστημονική ελευθερία και τα ανθρώπινα δικαιώματα του Δρ. Γεωργίου και των συναδέλφων του.

Η FAZ αναφέρει ότι η δράση συλλογής υπογραφών υπέρ του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ θα συνεχιστεί μέχρι το τέλος της χρονιάς. «Ο 57χρονος επιστήμονας διδάσκει σήμερα ως φιλοξενούμενος καθηγητής στο Amherst College. Εξαιτίας των υψηλών δικαστικών δαπανών αντιμετωπίζει οικονομικές δυσκολίες», αναφέρει η εφημερίδα, επικαλούμενη σχετική δήλωση του ίδιου του Ανδρέα Γεωργίου στην FAZ.

Το δημοσίευμα κλείνει με την επισήμανση ότι «σύμφωνα με παρατηρητές ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να θέσει υπό τον έλεγχό του την ελληνική δικαιοσύνη».

Πηγή: Deutsche Welle  

Σχετική ανάρτηση:
2 Αυγούστου 2017 DW: «Θύμα της ειλικρίνειάς του ο Α. Γεωργίου» 
Η υπόθεση Γεωργίου επιστρέφει στη θεματολογία των γερμανικών εφημερίδων με σχόλια και ανταποκρίσεις από την Αθήνα. Αφορμή η νέα καταδίκη του πρώην επικεφαλής της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας στην ανώτατη προβλεπόμενη ποινή των δύο ετών με τριετή αναστολή χωρίς κανένα ελαφρυντικό για μία εκ των τριών κατηγοριών που αντιμετώπιζε, συγκεκριμένα για το ότι δεν ενημέρωσε εγκαίρως τα μέλη του ΔΣ της ΕΛΣΤΑΤ για το ύψος των ελλειμμάτων πριν τα παραδώσει στην Eurostat...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου