1 Ιανουαρίου 2018

Πρωτοχρονιά 2018 με αιθαλομίχλη στην Αθήνα

Με ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον, και με φαντασμαγορικό τρόπο, αλλά και με την... αιθαλομίχλη να κάνει αισθητή την παρουσία της σε όλη την Αθήνα, και σε άλλες περιοχές της χώρας, καθιστόντας ορισμένες φορές αποπνικτική την ατμόσφαιρα, υποδέχθηκαν το νέο έτος οι Έλληνες.

Σημειώνεται ότι οι επιστήμονες είχαν προειδοποιήσει ότι η εξασθένιση των ανέμων τα ξημερώματα της Κυριακής προς Δευτέρα, σε συνδυασμό με το φαινόμενο της θερμοκρασιακής αναστροφής και της συσσώρευσης ρύπων από την αυξημένη καύση ξύλου και άλλων υλικών σε τζάκια και σόμπες εκείνες τις μέρες, θα προκαλούσαν το φαινόμενο της αιθαλομίχλης, κάτι που είχε συμβεί και τα Χριστούγεννα οπότε επικράτησαν παρεμφερείς καιρικές συνθήκες.

Η πρωτεύουσα υποδέχθηκε πάντως το 2018 με γιορτή πυροτεχνήματα και τραγούδια στο Θησείο. Επίκεντρο των γιορτινών εκδηλώσεων για το 2017 στη Θεσσαλονίκη ήταν η στολισμένη πλατεία Αριστοτέλους. Ανάλογες εορταστικές εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια.

Ο πλανήτης καλωσορίζει το 2018


Το μέλλον ανατέλλει στην Ανατολή! Έτσι τα νησιά του Ειρηνικού, η Νέα Ζηλανδία και μετά η Αυστραλία σήμαναν σήμερα την έναρξη του πλανητικού μαραθώνιου των εορταστικών εκδηλώσεων για το Νέο Έτος, οι οποίες διεξάγονται και πάλι κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας.


Λόγω της διαφοράς ώρας, το Σίδνεϊ (φωτογραφία επάνω) ήταν στις 15:00 (ώρα Ελλάδας) η πρώτη μεγαλούπολη που καλωσόρισε το 2018, με 1,5 εκατομμύριο ανθρώπους να έχουν συγκεντρωθεί στις όχθες του εμβληματικού κόλπου της για να παρακολουθήσουν το παραδοσιακό θέαμα των πυροτεχνημάτων αυτή την ωραία καλοκαιρινή (εκεί) βραδιά. 

Στην Ευρώπη, η γιορτή σε πολλές χώρες έγινε υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, ιδίως στο Παρίσι, όπου χιλιάδες άνθρωποι πήγαν να δουν τα πυροτεχνήματα πάνω από την Αψίδα του Θριάμβου παρά τους ισχυρούς ανέμους. 


Στο Λονδίνο 
(φωτογραφία επάνω), πάνω από 100.000 άνθρωποι προμηθεύτηκαν εισιτήριο για να δουν το σόου των πυροτεχνημάτων από τις όχθες του Τάμεση και να ακούσουν το Μπιγκ Μπεν να ηχεί. Tο εμβληματικό ρολόι χρειάστηκε να ξαναμπεί εκτάκτως σε λειτουργία, αφού βρίσκονταν σε εξέλιξη εργασίες συντήρησής του. 

Αυστηρά ήταν τα μέτρα ασφαλείας και στην Τουρκία, την οποία στοιχειώνουν οι μνήμες της τραγωδίας της Πρωτοχρονιάς του 2017, όταν μια επίθεση στη γνωστότερη ντισκοτέκ της Κωνσταντινούπολης, τη Ρέινα, είχε στοιχίσει τη ζωή σε 39 ανθρώπους. 

Πηγές: skai.gr και ΑΠΕ-ΜΠΕ






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου