23 Ιανουαρίου 2018

Φινλανδία: Ξενοδοχείο από πάγο, εμπνευσμένο από το Game of Thrones

Ένα ξενοδοχείο για τους λάτρεις τόσο του χιονιού, όσο και της δημοφιλούς σειράς «Game of Thrones», άνοιξε προ ολίγων ημερών τις πύλες του -μεταξύ άλλων ξενοδοχείων από πάγο- στη φινλανδική Λαπωνία, βορειότερα ακόμη και από τον Αρκτικό Κύκλο.

Το 30 δωματίων ξενοδοχείο, δημιουργία των HBO Nordic και Lapland Hotels SnowVillage, κατασκευάστηκε από 20 εκατ. κιλά χιονιού και 350 τόνους πάγου, σύμφωνα με το περιοδικό Forbes. 


Τόσο τα έπιπλα όσο και τα κρεβάτια είναι φτιαγμένα από πάγο, ενώ στους χώρους του ξενοδοχείου φιγουράρουν δεκάδες χαρακτήρες από το «Game of Thrones», κατασκευασμένοι από Φινλανδούς, Ουκρανούς, Ρώσους, Λετονούς και Πολωνούς γλύπτες.


Με τη θερμοκρασία εντός του ξενοδοχείου να μην ξεπερνά τους -5 βαθμούς Κελσίου, οι επισκέπτες εφοδιάζονται με ζεστούς υπνόσακους, ενώ όσοι δεν αντέχουν το κρύο του παγωμένου εστιατορίου και του ice bar, μπορούν να επιλέξουν κάποια πιο ζεστή καμπίνα, χωρίς έπιπλα από πάγο. 


Παράλληλα, το ξενοδοχείο διαθέτει ένα παρεκκλήσι από πάγο, για όσους επιθυμούν μια γαμήλια τελετή σε χαμηλές θερμοκρασίες.

Η Λαπωνία είναι περιοχή στη βόρεια Σκανδιναβία, κυρίως βόρεια του Αρκτικού Κύκλου. Εκτάσεις της βρίσκονται στη Νορβηγία, τη Σουηδία, τη Φινλανδία και τη Ρωσία.

Πηγή: naftemporiki.gr 
Φωτογραφίες: laplandhotels.com/Tuomas Kurtakko

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου