21 Φεβρουαρίου 2018

Τι είπαν στη Βουλή τα αναφερόμενα στη δικογραφία για Novartis πολιτικά πρόσωπα

Σε τεταμένο κλίμα εξελίσσεται σήμερα η συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής επί της προτάσεως ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ για τη συγκρότηση Επιτροπής Προκαταρκτικής Εξέτασης για το σκάνδαλο Novartis. Τι είπαν όμως μέχρι τώρα σήμερα συνοπτικά ενώπιον της εθνικής αντιπροσωπείας τα αναφερόμενα στη δικογραφία για το σκάνδαλο Novartis πολιτικά πρόσωπα;

Στουρνάρας: Ψευδείς κατηγορίες πλήττουν βάναυσα την τιμή και αξιοπρέπειά μου 

«Αισχρές και ψευδείς» χαρακτήρισε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας τις κατηγορίες σε βάρος του ιδίου αλλά και της συζύγου του κατά την τοποθέτησή του στη Βουλή, στη διάρκεια της συζήτησης της πρότασης για τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής για την υπόθεση Novartis.
«Οι αιωρούμενες ψευδείς κατηγορίες πλήττουν βάναυσα την τιμή και την αξιοπρέπειά μου και διαχύθηκαν στον ελληνικό λαό και στο εξωτερικό και πλήττουν το κύρος του κεντρικού τραπεζίτη της χώρας.
Ζητώ να συγκροτηθεί η επιτροπή ώστε να διερευνηθούν» ανέφερε και τάχθηκε κατά της πρότασης για μη δίωξη.
«Δίστασα προς στιγμήν να αποφασίσω αν θα παραστώ ή αν θα στείλω υπόμνημα. Ωστόσο η απουσία μου από το κοινοβούλιο θα μπορούσε να εκληφθεί εσφαλμένως. Βρίσκομαι εδώ για να επιβεβαιώσω την ανεξαρτησία του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος» υπογράμμισε ο κ. Στουρνάρας.
Αναφερόμενος στους προστατευόμενους μάρτυρες τους χαρακτήρισε «ψευδολόγους που φορούν την κουκούλα της ανωνυμίας» και τόνισε ότι «δεν είναι τυχαίο ότι αναμασούν όσα γράφει κυριακάτικη εφημερίδα».
Επίσης ο πρώην υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι οι καταθέσεις που αφορούν το διάστημα που ήταν υπουργός και αναφέρουν ότι δωροδοκήθηκε με τουλάχιστον ένα εκατ. ευρώ από τον Κ. Φρουζή «είναι στο σύνολό τους εντελώς ψευδείς». 

Π. Πικραμμένος στη Βουλή: Η εικόνα ενός αξιοπρεπούς ανθρώπου που νιώθει ότι σπιλώνεται στα 73 του χρόνια

Πικραμμένος: Μυθιστορηματικές οι κατηγορίες - Δεν χειρίστηκα καμία υπόθεση της Novartis 

«Ανυπόστατη η κατηγορία ότι χρηματίστηκα με ένα εκατομμύριο για να προωθήσω συμφέροντα της φαρμακευτικής εταιρείας Novartis», δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμμένος από το βήμα της Βουλής κληθείς να απαντήσει στην κατηγορία χρηματισμού με σκοπό να υπερασπιστεί τα συμφέροντα της εταιρείας. 
Η προστατευόμενη μάρτυς Αικατερίνη Κελέση αναφέρει ότι έλαβα χρηματικό δώρο, ωστόσο στην κατηγορία της που είναι όλη και όλη οκτώ γραμμές «δεν αναφέρεται σε πραγματικά γεγονότα, τρεις φορές λέει "κατά τους ισχυρισμούς" ή "όπως λέει ο αντιπρόεδρος"», συμπλήρωσε ο κ. Πικραμένος, ενώ τόνισε ότι οι μαρτυρίες για «ψεύδη και απαράδεκτες συκοφαντίες».
«Στην αρχή αιφνιδιάστηκα, αλλά τώρα κατακλύζομαι από αισθήματα οργής, αγανάκτησης και απογοήτευσης», καθώς «μπροστά σας δεν βρίσκεται απλά ο τότε πρωθυπουργός αλλά και ο τότε εν ενεργεία πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας, δηλαδή ο εν ενεργεία δικαστικός λειτουργός προκύπτει ότι δωροδοκήθηκε».

Λυκουρέντζος: Θα φτάσω μέχρι τέλους για την προστασία της τιμής μου 

«Επιμένω στην πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης. Δεν θα δεχθώ με κανέναν τρόπο τη σπίλωση του ονόματός μου» ανέφερε ο πρώην υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λυκουρέντζος μιλώντας στη Βουλή επί της προτάσεως για σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής για την υπόθεση της Novartis.
«Θα φτάσω μέχρι τέλους για την προστασία της τιμής μου. Στην πολιτική μου διαδρομή υπηρέτησα το δημόσιο συμφέρον» τόνισε και έθεσε στη διάθεση της δικαιοσύνης τους τραπεζικούς του λογαριασμούς, το απόρρητο των επικοινωνιών και τα e mails του.
«Τα πάντα στο φως. Δεν φοβάμαι τίποτα γιατί δεν έχω κάνει τίποτα» είπε χαρακτηριστικά.

Κουτρουμάνης: Είμαι απόλυτα καθαρός 

«Είμαι απόλυτα καθαρός» ανέφερε ο πρώην υπουργός Υγείας, Γιώργος Κουτρουμάνης μη μπορώντας να κρύψει την οργή του για την εμπλοκή του ονόματός του στην υπόθεση της Novartis.
«Φέρομαι να εμπλέκομαι στην υπόθεση με βάση μια γελοία αναφορά ενός μάρτυρα. Είμαι απόλυτα καθαρός. Ουδεμία σχέση ή εμπλοκή έχω με αυτό ή άλλο σκάνδαλο» τόνισε μιλώντας στη Βουλή κατά τη συζήτηση για τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής και πρόσθεσε:
«Οι λογαριασμοί μου είναι στη διάθεσή σας. Δεν θα με βρείτε εμπλεκόμενο πουθενά».
«Δεν υφίσταται τεκμήριο αθωότητας όταν τα ονόματα των εμπλεκομένων βγαίνουν Κυριακή και τη Δευτέρα βγαίνουν κορυφαίοι υπουργοί και μιλάνε για το μεγαλύτερο σκάνδαλο. Το πρόβλημά μου δεν είναι το ποιά θα είναι η έκβαση της υπόθεσης, αλλά αυτό που βιώνω σήμερα» υπογράμμισε και διαμαρτυρήθηκε για τις «αήθεις πρακτικές εμπλοκής» του ονόματός του. 


Γεωργιάδης για Novartis: Οι μάρτυρες είναι μιλημένοι 

«Μιλάμε για το τεκμήριο της αθωότητας αλλά για τους πολιτικούς ισχύει το τεκμήριο της ενοχής αφού το σύνολο των πολιτών πιστεύει ότι όλοι οι πολιτικοί τα παίρνουν. Θα πρέπει να κοπιάσω πολύ στη ζωή μου για να διώξω τη σκιά από πάνω μου», είπε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης στην τοποθέτησή του στην Ολομέλεια. 
Συνεχίζοντας εξέφρασε τη διαφωνία του με την πρόταση της πλειοψηφίας για παραγραφή του αδικήματος της απιστίας, ενώ διατύπωσε την υπόνοια ότι πιθανόν αυτό να έγινε για τον Παναγιώτη Κουρουμπλή.
«Αν η κ. εισαγγελέας είχε ζητήσει τις πληρωμές ΕΟΠΥΥ θα είχε καταλάβει ότι όλα αυτά είναι ψέμα», είπε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ και κατέθεσε έγγραφα σύμφωνα με τα οποία κατά το επίμαχο χρονικό διάστημα η Novartis είχε λάβει συνολικά 19 εκατ. ευρώ. «Το ίδιο διάστημα τον επόμενο χρόνο έχει πάρει η Novartis 40 εκατ. ευρώ και το 2017, 60 εκατ. ευρώ. Οι χαμηλότεροι τζίροι της Novartis είναι επί της δικής μου υπουργικής θητείας. Κατά τη διάρκεια της θητείας μου μειώθηκαν οι τιμές 7.599 φαρμάκων», ανέφερε.
«Στη δεύτερη κατηγορία», συνέχισε ο πρώην υπουργός Υγείας, «εμπλέκεται το "Harvard project", στο οποίο είχα προσκληθεί να απευθύνω χαιρετισμό ως υπουργός Υγείας. Τι λέει η μάρτυς; Ότι ο Γεωργιάδης με τον Στουρνάρα πληρώνονταν για να βάλουν τα φάρμακα της Novartis στη λίστα φαρμάκων και επελέγη το Harvard διότι εκεί είχε φοιτήσει ο Αντώνης Σαμαράς». «Mε κατηγορούν ότι αντίθετα με τις απαιτήσεις της τρόικας ενέταξα φάρμακα της Novartis, εγώ ο μνημονιακός, όπως με αποκαλούσαν ενώ η ένταξη των νέων φαρμάκων ήταν απαίτηση του πρώτου μνημονίου», είπε.
Ο κ. Γεωργιάδης υποστήριξε ότι δεν είχε ο ίδιος την αρμοδιότητα του προσδιορισμού των τιμών και της έκδοσης των καταλόγων, αλλά ο υφυπουργός Υγείας σύμφωνα με το νόμο, κάτι που η εισαγγελέας θα έπρεπε να γνωρίζει. «Ελέγχετε την επάρκεια της εισαγγελέως;» διερωτήθηκε απευθυνόμενος στον υπουργό Δικαιοσύνης.
Κατηγόρησε επίσης τον ΣΥΡΙΖΑ ότι σαν αντιπολίτευση καταψήφισε όλες τις ρυθμίσεις που μείωναν τη φαρμακευτική δαπάνη και εισήγαγαν τα γενόσημα, ενώ επί θητείας της σημερινής κυβέρνησης αυξήθηκαν οι τιμές 11 φαρμάκων. «Ο κ. Μπασκόζος που σήμερα είναι γραμματέας του υπουργείου Υγείας, μαζί με τον κ. Τσίπρα και τον κ. Κουρουμπλή σε συνέντευξη Τύπου, ζητούσε 500 εκατομμύρια ευρώ επιπλέον δαπάνες για φάρμακα» είπε ο κ. Γεωργιάδης.
Καταλήγοντας ο αντιπρόεδρος της ΝΔ έκανε λόγο για σκευωρία, λέγοντας ότι το μισό υπουργικό συμβούλιο έχει προαναγγείλει το θέμα Νοβάρτις, ενώ κατηγόρησε προσωπικά τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα τον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και τη γενική επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης Μαρία Παπασπύρου. 

Να σημειωθεί ότι άγρια κόντρα επί προσωπικού ξέσπασε στη Βουλή κατά τη συζήτηση της υπόθεσης της Novartis ανάμεσα στον αντιπρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνι Γεωργιάδη και τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Παύλο Πολάκη. Αφορμή στάθηκε η αναφορά του κ. Γεωργιάδη στην ομιλία του από το βήμα της Βουλής για ένα επιβαρυντικό πόρισμα που αφορά την Νεκταρία Πολάκη και τον θάνατο της 4χρονης Μελίνας Παρασχάκη στο ΠΑΓΝΗ κατά τη διάρκεια επέμβασης για να αφαιρεθούν τα κρεατάκια του μικρού κοριτσιού.

Σαλμάς: Η Novartis πλήρωνε ΜΜΕ για να με πολεμήσουν 

«Όπως διαβάζω ήμουν υπ' αριθμόν ένα εχθρικό πρόσωπο για τη Novartis. Πλήρωναν χρήματα σε ΜΜΕ για να με πολεμήσουν. Αντί λοιπόν να αντικρούσω φήμες, θα πω συγκεκριμένα πράγματα», δήλωσε ο βουλευτής της ΝΔ και πρώην Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Μάριος Σαλμάς, υπενθυμίζοντας ότι με τα πορίσματα που εκείνος διέταξε ξεκίνησε ουσιαστικά η έρευνα, αλλά σημειώνοντας ότι ποτέ δεν είχε φανταστεί τη διαχείριση που θα ετύγχανε το θέμα και κυρίως ότι θα απολογούνταν και ο ίδιος.
«Είμαι αυτός που με τα πορίσματα που διέταξα και στα οποία αποτυπώνονται οι πρακτικές της Novartis, έδωσε το έναυσμα να ξεκινήσει η έρευνα, σε επίπεδο φαρμάκου, στην πατρίδα μας», είπε στη Βουλή ο κ. Σαλμάς και τόνισε: «Κατά τη θητεία μου μέτρα ελήφθησαν μέτρα για την ηλεκτρονική συνταγογράφηση, η οποία επεκτάθηκε.
«Μέσα σε μία νύχτα, μετά από μεταρρύθμισή μου, έγινα στόχος. Ο τζίρος της Novartis υποχώρησε σε μία νύχτα, κάτι που σήμανε συναγερμό στα κεντρικά γραφεία στην Ελβετία, Με τρεις λέξεις που πρόσθεσα στη διάταξη δεν υπήρξαν αυθαίρετες αυξήσεις. Μεσοσταθμικά οι τιμές των φαρμάκων μειώθηκαν κατά 40% στη θητεία μου», πρόσθεσε ο κ. Σαλμάς.


Βενιζέλος: Δεν θα αφήσουμε να θάψουν το μέλλον της χώρας στη λάσπη, μόνη λύση οι εκλογές

Από το βήμα της Βουλής και σε πολύ υψηλούς τόνους, ο Ευάγγελος Βενιζέλος κατηγόρησε ευθέως την κυβέρνηση ότι η «κακοστημένη πρόχειρα» υπόθεση Novartis συνιστά «τη μάχη για τη Δημοκρατία και το κράτος Δικαίου. Αυτό διακυβεύεται».
Μίλησε για πολιτική σκευωρία και απόπειρα σπίλωσης των πολιτικών της αντιπάλων. «Πρόκειται για αγώνα για τη Δημοκρατία και μόνη λύση είναι οι εκλογές γιατί τα μέτωπα είναι καθαρά. Δημοκρατία-αυταρχισμός, Κράτος Δικαίου-Βαθύ κράτος, Ευρωπαϊκός δρόμος-τριτοκοσμική πορεία».
Ο κ. Βενιζέλος πρόσθεσε ότι με τον τρόπο που η κυβέρνηση εισηγήθηκε τη σύσταση της Προκαταρκτικής Επιτροπής θέλει να παραμείνει «εκκρεμής η σκευωρία σε συνθήκες κρίσης των θεσμών και ρήξης» σημειώνοντας ότι το θέμα των μαρτύρων πρόκειται για σφετερισμό της εξουσίας. «Το θέμα των μαρτύρων είναι τίποτα, μπροστά στο colpo grosso της προανακριτικής επιτροπής. Στόχος είναι να μην καταθέσουν οι μάρτυρες και να μείνει η λάσπη. Το τέλειο έγκλημα. Εμείς δεν θέλουμε παραγραφή, δεν θέλουμε κόλπο, θέλουμε έρευνα επί της ουσίας, ξεκαθάρισε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αναρωτήθηκε αν υπάρχει πιο νοσηρή αντίληψη και μεγαλύτερη αθλιότητα από αυτό. Περιέγραψε την όλη κατάσταση ως «καφκικό πλαίσιο».
«Θέλουν να παρεμποδίσουν τις μηνύσεις μας, γιατί ο μάρτυρας δημοσίου συμφέροντος μπορεί να έχει το ακαταδίωκτο. Αυτό δεν αφορά όμως τους συνεργούς και την κατάχρηση εξουσίας με στόχο την αλλοίωση των θεσμών του πολιτεύματος», σημείωσε
«Στέλνω μήνυμα στους αδέκαστους δικαστές και τους ζητώ να σταθούν όρθιοι στο όνομα του Δικαίου», είπε ο κ. Βενιζέλος
Σε ό,τι αφορά στην ουσία της υπόθεσης, ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υπογράμμισε ότι επελέγη «γιατί είμαι καρφί στα μάτια σας και υποστήριξε τη θέση ότι στόχος για τη ΝΔ είναι ο διεμβολισμός της, και για τη Δημοκρατική Συμπαράταξη ο αποκλεισμός των ανθρώπων που είναι κατά του φλερτ με τον ΣΥΡΙΖΑ.
«Μπορούμε να πάμε σε πολλά δικαστήρια. Μόνη λύση, λυπάμαι που το λέω, είναι οι εκλογές. Υπάρχουν πλέον καθαρά μέτωπα... Δεν θα αφήσουμε να θάψουν το μέλλον της χώρας στη λάσπη», είπε κλείνοντας την ομιλία του στη Βουλή, ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος.



Σαμαράς: Η μεγαλύτερη σκευωρία από συστάσεως του ελληνικού κράτους

«Δεν ήλθα να απολογηθώ, ήλθα να καταγγείλω», είπε ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ξεκινώντας την ομιλία του στη Βουλή και ακολούθως εξαπέλυσε συνολική επίθεση στην κυβέρνηση και τον Αλέξη Τσίπρα, κατηγορώντας τον ότι «αυτό που συνέβη είναι η μεγαλύτερη πολιτική σκευωρία από συστάσεως ελληνικού κράτους».
«Δεν είναι κυρίως ο θυμός που νιώθω, είναι η βαθιά ανησυχία για το πού οδηγείται η χώρα και ο κατήφορος αυτός να σταματήσει», είπε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε ότι με τη σκευωρία εναντίον του και εναντίον των άλλων «εμπλεκομένων», η κυβέρνηση θέτει σε διακινδύνευση την ίδια τη Δημοκρατία. Εμφανίστηκε βέβαιος ότι όταν προκύψει ότι το κατηγορητήριο είναι στημένο θα φανεί τι ολέθριο προηγούμενο πάει να δημιουργηθεί. «Κάθε επόμενη κυβέρνηση θα προσπαθεί να σπιλώνει την προηγούμενη με ψευδομάρτυρες... Από τον λασποπόλεμο δεν έχουν να χάσουν τίποτε οι βρώμικοι, έχουν να χάσουν οι καθαροί... Αυτό που θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εκτός από την προσωρινή διακυβέρνηση να πάρουν και την εξουσία. Έφθασαν να αμφισβητήσουν ακόμη και το τεκμήριο της αθωότητας», είπε αναφερόμενος στον κ. Κοτζιά.
Ακολούθως επιχειρηματολόγησε ότι η πολιτική μεθόδευση, τα πολιτικά κίνητρα και η άσκηση πιέσεων σε δικαστικούς άρχισαν νωρίς. «Ανήγγειλαν την εμπλοκή πρώην πρωθυπουργού 11 μήνες πριν υπάρξει οποιαδήποτε μαρτυρία εναντίον μου ή εναντίον του κ. Πικραμμένου. Πού το ήξεραν Τσίπρας και Βαξεβάνης; Είχαν προφητικό χάρισμα; Το έστησαν, πρώτα έστησαν τη συκοφαντία και 11 μήνες μετά βρήκαν και τους ψευδομάρτυρες για να το δέσουν. Δεν ψάξατε τους ενόχους, επιλέξατε τους ενόχους πολύ νωρίτερα» ανέφερε.
«Ουδέποτε έχω συναντήσει τον κ. Φρουζή ιδιωτικά. Τον έχω δει μόνο θεσμικά δύο φορές δημόσια μπροστά στις κάμερες. Εσείς, κ. Τσίπρα, πόσες φορές τον έχετε δει; Δεν ντρέπεστε; Έφθασαν στο σημείο να λένε ότι το όνομά μου υπάρχει στην έρευνα του FBI, αλλά στην έρευνα του FBI δεν υπάρχει ούτε υπαινιγμός για το όνομά μου», είπε ακόμη.
Αναφέρθηκε και στον κ. Παπαγγελόπουλο λέγοντας: «Εσείς και η κ. Τουλουπάκη δώσατε το όνομά μου στο FBI. Είχε το θράσος να μιλήσει για παρακράτος, ρωτήστε όμως τους δικαστικούς ποιον θεωρούν παρακράτος». Ακολούθως είπε ότι επί τρεις μήνες δεν έστειλαν τον φάκελο αμελλητί στη Βουλή και μάζευαν αστήρικτες κατηγορίες.
«Αυτά τα απίστευτα πράγματα δεν θα τα έκαναν οι δικαστικοί λειτουργοί δίχως την πίεση των πολιτικών τους προϊσταμένων», είπε ακόμη ο κ. Σαμαράς.
Γενίκευσε την επίθεση λέγοντας ότι η κυβέρνηση Τσίπρα θα λογοδοτήσει για τη ζημιά που έκανε στον ελληνικό λαό. «Το να λογοδοτήσετε είναι θέμα προστασίας του πολιτεύματος, και θα λογοδοτήσετε δίχως στημένους ψευδομάρτυρες, θα λογοδοτήσετε και για τη σκευωρία και για τη ζημιά που κάνατε στην χώρα» είπε τελειώνοντας την ομιλία του. 


Λοβέρδος: Κατηγορώ τον πρωθυπουργό ως ενορχηστρωτή αυτής της άθλιας πλεκτάνης

Ευθεία επίθεση στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο πρώην υπουργός Υγείας και νυν κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Ανδρέας Λοβέρδος, κατά την τοποθέτησή του στη Βουλή για την υπόθεση της Novartis.
Μιλώντας στη Βουλή, επεσήμανε ότι πρόκειται για σκευωρία την οποία έστησε ο Πρωθυπουργός «με πρακτικές αρχισυμμορίτη», προκειμένου να παραπλανήσει την κοινή γνώμη.
«Κατηγορώ τον πρωθυπουργό ως ενορχηστρωτή αυτής της άθλιας πλεκτάνης», είπε χαρακτηριστικά και στη συνέχεια ζήτησε να ανοίξουν οι λογαριασμοί του και σημείωσε ότι καταθέτει μήνυση κατά των τριών «κουκουλοφόρων» και κατά παντός ηθικού αυτουργού.
«Είμαι σήμερα εδώ σε καθαρτήρια αποστολή και σας παραδίδω αμέσως αυτούς τους ψευδομάρτυρες. Το πρόβλημα εντοπίζεται ότι καταθέτουν ασυνάρτητα και αστοιχείωτα δήθεν γεγονότα. Το μόνο που καταθέτουν είναι ψεύδη», ανέφερε ο πρώην υπουργός Υγείας και συμπλήρωσε ότι δεν γνώριζε τον κ. Φρουζή, ούτε και κανέναν άλλο άνθρωπο της Novartis. 

Υπόμνημα κατέθεσε στη Βουλή ο Δ. Αβραμόπουλος 

Υπόμνημα κατέθεσε στη Βουλή ο Επίτροπος Δ. Αβραμόπουλος αναφορικά με την υπόθεση Novartis. «Θεωρώ πως η υπόθεση που φέρεται σήμερα ενώπιον του Ελληνικού Κοινοβουλίου,δεν είναι μία απλή υπόθεση διερεύνησης ποινικών ευθυνών πολιτικών προσώπων» καθώς «για πρώτη φορά, στα κοινοβουλευτικά χρονικά η Βουλή βρίσκεται αντιμέτωπη με το εξαιρετικό φαινόμενο των προστατευόμενων μαρτύρων, που, δικαίως νομίζω, μετά την ανάγνωση των καταθέσεών τους, άπαντες τους αποκάλεσαν "κουκουλοφόρους μάρτυρες"» αναφέρει μεταξύ άλλων στο υπόμνημα κατέθεσε στη Βουλή ο Δ. Αβραμόπουλος
Αναλύοντας τα δεδομένα ο κ. Αβραμόπουλος καταλήγει λέγοντας πως «δεν μπορούμε να έχουμε απέναντί μας φαντάσματα {...} Γι’ αυτό θέτω και προς εσάς το αίτημα για την άμεση ανάκληση της παράνομης απόφασης για την προστασία των ψευδομαρτύρων».

Με εντάσεις και κόντρες η συνεδρίαση στη Βουλή συνεχίζεται...

Πηγές: Στοιχεία από kathimerini.gr  και ΑΠΕ-ΜΠΕ

1 σχόλιο:

  1. Αναφερόμενη χθες στην περίπτωση του πρώην πρωθυπουργού Παναγιώτη Πικραμμένου η Καθημερινή σε Κύριο άρθρο της με τίτλο «Τσουνάμι λαϊκισμού» αναφέρει: «Υπάρχουν κάποιες στιγμές που λειτουργούν καταλυτικά για να συνειδητοποιήσουμε όλοι τι ακριβώς μάς συμβαίνει. Χθες, η συνεδρίαση της Βουλής μάς πρόσφερε μια τέτοια στιγμή με την ομιλία του πρώην πρωθυπουργού Παναγιώτη Πικραμμένου. Ενας άνθρωπος, που τίμησε το κράτος και την πατρίδα του από διαφορετικές θέσεις, υπερασπιζόταν όχι μόνο τη δική του φήμη, αλλά και τους θεσμούς αυτής της χώρας. Βρέθηκε αντιμέτωπος με συμπεριφορές που είναι βαθύτατα αντιδημοκρατικές και τριτοκοσμικές. Είναι φοβερή η μανία κάποιων εκ των κυβερνώντων να σπιλώσουν ή και να καταστρέψουν ό,τι ξεχωρίζει και δεν το ελέγχουν σε αυτόν τον τόπο. Αποτελεί και μία προειδοποίηση προς οιονδήποτε σοβαρό και έντιμο άνθρωπο θέλει να αναμειχθεί στον δημόσιο βίο. Ευτυχώς, υπάρχουν ακόμη άνθρωποι και θεσμοί που αντιστέκονται σε αυτό το τσουνάμι του ολοκληρωτικού λαϊκισμού».

    ΑπάντησηΔιαγραφή