31 Μαρτίου 2018

Μάρτιος 2018: Οι 10 Γελοιογραφίες του Μήνα

Οι 10 πολιτικές γελοιογραφίες του Μαρτίου 2018 για την ελληνική επικαιρότητα που ξεχωρίσαμε. 

Αριστερά σκίτσο του Ηλία Μακρή στην "Καθημερινή". Ως αναπληρωτής υπουργός του Πάνου Καμμένου, στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, ορκίστηκε την 1.3.2018 ο Φώτης Κουβέλης.
"Κάηκε" (πολιτικά) ο άνθρωπος! Πλέον "άλλος έχει το όνομα και άλλος τη χάρη".

Σκίτσο του Ανδρέα Πετρουλάκη στην "Καθημερινή". Το Κράτος Δικαίου του Σουλτάνου Ερντογάν, σχετικά με τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που συνελήφθησαν σε τουρκικό έδαφος, λίγα μέτρα από τα ελληνοτουρκικά σύνορα, και ακόμη κρατούνται στην Τουρκία:

Σκίτσο του Τάσου Αναστασίου στην "Αυγή" (8.3.2018). Την ανησυχία του για ενδεχόμενο «ατύχημα» μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας εξέφρασε ο Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ. Στο σκίτσο: Για "ατύχημα εκ προμελέτης" συζητούν στην αμερικανική πρεσβεία: 

Σκίτσο του Ηλία Μακρή (9.3.2018) στην "Καθημερινή". Μικρότερος των περιστάσεων ο Αλέξης! 

Σκίτσο του Ανδρέα Πετρουλάκη στην "Καθημερινή". Εικόνες ντροπής στην Τούμπα με την εισβολή του ένοπλου Ιβάν Σαββίδη στο γήπεδο, κατά τη διάρκεια του ντέρμπι ΠΑΟΚ - ΑΕΚ στις 11.3.2018. Όμως ο Πάνος Καμμένος θύμωσε με τον Σαββίδη γιατί διαπίστωσε ότι ο Ιβάν αγοράζει όπλα από αλλού! 

Σκίτσο του Πάνου Μαραγκού στο "Έθνος". Αυτόνομη πορεία χάρξε το Κίνημα Αλλαγής στο ιδρυτικό του συνέδριο στις 17 και 18 Μαρτίου:

Σκίτσο του Βαγγέλη Χερουβήμ στην "Αυγή". Κίνημα Αλλαγής, το νέο του σήμα, κάτι σαν απορρυπαντικό πλυντηρίου!

Σκίτσο, του Δημήτρη Χαντζόπουλου στην "Καθημερινή". Μήνυμα ενότητας από Τσίπρα - Καμμένο μετά τη συνάντησή τους στις 20.3.2018 στο Μέγαρο Μαξίμου. "Η κυβερνητική συνεργασία θα συνεχιστεί μέχρι τέλους" δήλωσε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος. Στο σκίτσο, το μυστικό της "πετυχημένης" σχέσης Τσίπρα - Καμμένου: 

Σκίτσο του Ηλία Μακρή (22.3.2018) στην "Καθημερινή". Πλέον, ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν, μετά την εξαγορά του ομίλου Dogan, ελέγχει πλήρως τα μίντια! Και ο Τσίπρας ζηλεύει! 

Σκίτσο του Πάνου Μαραγκού στο "Έθνος". "Η καθαρή έξοδος"! με αφορμή την επέτειο της 25ης Μαρτίου. 

Σημείωση: Σχεδόν όλες τις παραπάνω γελοιογραφίες τις έχουμε παρουσιάσει και στην καθημερινή μας ανάρτηση με τίτλο "η Γελοιογραφία της Ημέρας".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου