7 Απριλίου 2018

Τόσκας: Θα κατεβάσουμε αστυνομικούς στον δρόμο

Αφού επιτέλους διαπίστωσε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, ότι "δεν ζούμε σε έναν αγγελικά πλασμένο κόσμο", αποφάσισε να προαναγγείλει ότι θα καταβάσει περισσότερους αστυνομικούς στον δρόμο σε πεζές περιπολίες. Μιλώντας ο κ. Τόσκας στην "Εφημερίδα Συντακτών" είπε: «Θα κατεβάσουμε όλο και περισσότερο κόσμο στον δρόμο, αφαιρώντας αστυνομικούς από την προστασία ανθρώπων που δεν τη χρειάζονται».

Συγκεκριμένα απαντώντας ο κ. Τόσκας σε σχετικές ερωτήσεις μεταξύ άλλων είπε:

Για τις περιπολίες στο δρόμο

"Θα βρεθούν αρκετά άτομα, χωρίς να παραμελούμε την ασφάλεια κάποιων προσώπων που πρέπει να έχουν φύλαξη κι έχουν βαθμό κινδύνου λόγω διαφόρων υποθέσεων, αλλά θα κατεβάσουμε όλο και περισσότερο κόσμο, γιατί πιστεύω ότι οι πεζές περιπολίες, στο κέντρο της πόλης, έχουν ιδιαίτερη σημασία. Κάνουμε ό,τι μπορούμε σ’ αυτόν τον τομέα σε δύσκολες συνθήκες και με πολλές αντιδράσεις. Αντιδράσεις και χτυπήματα, σε πολλές περιπτώσεις, από ανθρώπους οι οποίοι έχουν μια αντίληψη ότι δήθεν κινδυνεύουν, επιζητούν προνομιακή μεταχείριση και θέλουν να έχουν πολύ μεγάλη ασφάλεια". 

"Σε όλες τις μεγάλες πόλεις στον κόσμο τα αστυνομικά τμήματα δεν είναι πολλά. Γιατί πολλά αστυνομικά τμήματα σημαίνει πολλούς ανθρώπους να ασχολούνται με τη γραφειοκρατία, πολλούς φρουρούς του αστυνομικού τμήματος, πολλούς διοικητές. Για εμάς δεν είναι αυτό το πρότυπο, προσπαθούμε να έχουμε όσο το δυνατόν περισσότερους αστυνομικούς στο πεζοδρόμιο. Ως τώρα η κατάληξη ήταν αντίστροφη".


Για την ακροδεξιά τρομοκρατία

"Θεωρούμε ότι η ακροδεξιά τρομοκρατία είναι το φαινόμενο αυτό που έχει αναδυθεί με τη μεγαλύτερη ένταση σε όλη την Ευρώπη κι ίσως σε όλον τον κόσμο, και επειδή δεν έχουμε καμία διάθεση να ξαναδούμε το «αυγό του φιδιού» να αναγεννιέται στον τόπο μας". 

Για την κατάργηση της ομάδας «Δέλτα» 

"Θα πρέπει κάποιοι να δουν και κάποια βίντεο με τη δράση αυτής της ομάδας «Δέλτα», δηλαδή το χτύπημα των πορειών με μηχανάκια, χωρίς συγκεκριμένο σχέδιο και χωρίς διοικητές. Ηταν μια αναρχία από τη μεριά του οργανωμένου κράτους... Εμείς είμαστε υπέρ της οργανωμένης δράσης της Αστυνομίας κι όχι υπέρ της άναρχης δράσης που δημιουργεί προβλήματα".

Σκίτσο του Πέτρου Ζερβού στην "Εφημερίδα Συντακτών" 

Για την "βεντέτα" με τον κ. Καμίνη

"Ζητήσαμε εγγράφως εδώ και πάρα πολύ καιρό να ενεργοποιήσει τα τεχνητά «δόντια» που απαγορεύουν την πρόσβαση οχημάτων στους εμπορικούς δρόμους της Αθήνας, κάτι που δεν έχει γίνει, και του ζητήσαμε να βελτιώσει την κατάσταση στα Εξάρχεια σε ό,τι αφορά το περιβάλλον, τον φωτισμό κ.λπ. Γιατί οι καταστάσεις σε προβληματικές περιοχές σε όλο τον κόσμο βελτιώθηκαν σταδιακά με κοινωνικές και πολιτιστικές παρεμβάσεις της τοπικής αυτοδιοίκησης και όχι αποκλειστικά από την Αστυνομία. Είναι ζητήματα στα οποία θα μπορούσε ο δήμαρχος να συμβάλει και σε κάθε περίπτωση είναι και άδικο να προσπαθεί κάποιος τις παραλείψεις τις δικές του και τα προβλήματα τα οποία έχουν συσσωρευτεί στη διάρκεια πολλών ετών να τα φορτώνει σε έναν υπουργό, για να καλύψει τις δικές του αδράνειες. Δική μας πρόθεση είναι η συνεργασία. Από εκεί και πέρα, όμως, η συνεργασία θέλει περισσότερους από έναν".

Να σημειώσουμε εδώ ότι ο δήμαρχος της Αθήνας, Γιώργος Καμίνης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ (ένα μήνα περίπου πριν), είχε τονίσει ότι η πρωτεύουσα δεν μπορεί να βασιστεί ούτε στο ελάχιστο στο «κατ’ ευφημισμόν» υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και στον υπουργό Νίκο Τόσκα, τον οποίο είχε κατηγορήσει ότι άφησε την κατάσταση να «ξεφύγει τελείως από τον έλεγχο». Παράλληλα, ο δήμαρχος της Αθήνας, είχε ζητήσει την προσωπική παρέμβαση του πρωθυπουργού για την αντιμετώπιση των αθρόων φαινομένων βίας στην Αθήνα.

Πηγή: Με στοιχεία από efsyn.gr






yle="text-align: center;">

1 σχόλιο:

  1. Σύμφωνα με ένα παλιότερο δημοσίευμα στο «ΒΗΜΑτοδότη» ο υπουργός Επικρατείας κ. Αλέκος Φλαμπουράρης έχει στην υπηρεσία του 80 αστυνομικούς για να τον προστατεύουν. Μάλιστα, η εφημερίδα αναφέρει, ότι για να βρεθούν τόσοι πολλοί, κάποιοι αποσύρθηκαν από αστυνομικά τμήματα και από άλλες υπηρεσίες της αστυνομίας. Πηγή: iefimerida.gr 24.04.2016

    ΑπάντησηΔιαγραφή