2 Απριλίου 2018

Καμμένος: «Προσχεδιασμένο» από την Αγκυρα επεισόδιο οδήγησε στη σύλληψη των Ελλήνων στρατιωτικών

Μια εξαιρετικά ανησυχητική κατάσταση, όσον αφορά τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, περιέγραψε απόψε από τη Βουλή ο υπουργός Εθνικής Αμυνας και πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος, ο οποίος έκανε λόγο για «προσχεδιασμένο» εκ μέρους της Αγκυρας επεισόδιο που οδήγησε στη σύλληψη των δυο Ελλήνων στρατιωτικών, ενώ αφέρομενος στον Τούρκο Πρόεδρο, που τον χαρακτήρισε "Σουλτάνο", δεν δίστασε να πει ότι "ο άνθρωπος έχει τρελαθεί εντελώς".

Με επίκεντρο αφενός τη συνεχιζόμενη κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών σε φυλακές της γείτονος, και αφετέρου την κλιμακούμενη τουρκική προκλητικότητα ειδικά στο Αιγαίο, ο συγκυβερνήτης του κ. Τσίπρα μίλησε με ιδιαίτερα σκληρούς τόνους και προσωπικά για τον Τούρκο Πρόεδρο, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο πρόκλησης θερμού επεισοδίου εξαιτίας της δραστηριότητας των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμενων, ενώ παράλληλα αναφέρθηκε και στις όχι και τόσο ευοίωνες προοπτικές όσον αφορά τους δύο Ελληνες στρατιωτικούς.

Συγκεκριμένα, μιλώντας με δημοσιογράφους, ο κ. Καμμένος έκανε κατ’ αρχήν λόγο για «προσχεδιασμένο» εκ μέρους της Αγκυρας επεισόδιο, που οδήγησε σε σύλληψη των Ελλήνων στρατιωτικών. Σημείωσε ότι «τώρα δεν μπορούν να τους ρίξουν καμία μεγάλη καμπάνα γιατί δεν βρήκαν τίποτα». Ωστόσο σε ερώτηση για το «χειρότερο σενάριο», ο υπουργός Εθνικής Αμυνας μνημόνευσε την κινηματογραφική ταινία «Το Εξπρές του Μεσονυχτίου», που ήταν εφιαλτικό για κρατούμενο σε τουρκικές φυλακές: «Αν δεις το Εξπρές του Μεσονυχτίου θα δεις ότι κι αυτόν που ρίξαν στις φυλακές τους, του έφτιαχναν συνέχεια κατηγορίες. Εκεί δεν λειτουργεί τίποτα δημοκρατικά» είπε.

Οταν, εν μέσω αυτού του πλαισίου, ρωτήθηκε αν υπάρχουν κανάλια επικοινωνίας με την Αγκυρα, ο κ. Καμμένος απάντησε: «Τι κανάλι επικοινωνίας; Εδώ μιλάμε για τον Ερντογάν που βγαίνει και βρίζει δημόσια πια, τις ΗΠΑ, τον Νετανιάχου. Ο άνθρωπος έχει τρελαθεί εντελώς. Τι να επικοινωνήσεις»; 

Και λίγο αργότερα: «Σε μια χώρα που δεν υπάρχουν δικαστήρια και που η Δικαιοσύνη λειτουργεί με εντολές του Σουλτάνου, μπορεί να κρατήσει (ενν. η κράτηση των δύο) και 15 χρόνια η ιστορία. Στον τρελό δεν μπορείς να απαντήσεις. Είναι αξιόπιστος συνομιλητής τώρα ο Ερντογάν»; 

Σχόλια αντιπολίτευσης για τις δηλώσεις Καμμένου

Φ. Γεννηματά: Ο κ. Τσίπρας να τοποθετηθεί για τις δηλώσεις Καμμένου. «Έχει χρέος και ευθύνη ο κ. Τσίπρας, να τοποθετηθεί τώρα για όσα είπε πριν λίγη ώρα ο κ. Καμμένος στους δημοσιογράφους!». Αυτό σχολίασε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, με ανάρτησή της στο twitter. 

Νέα Δημοκρατία: Ανάξιος για τη θέση του υπουργού Άμυνας ο κ. Καμμένος. «Το παραλήρημα του κ. Καμμένου είναι ανάξιο σχολιασμού. Είναι άλλωστε ανάξιος ο ίδιος για τη θέση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας» σχολίασαν απαξιωτικά από την Πειραιώς.

Αγκυρα: Οι ελληνικές αρχές χαμηλώνουν το επίπεδο του διαλόγου

Στη χθεσινή τοποθέτηση του Μεγάρου Μαξίμου που χαρακτήριζε εμμέσως «Σουλτάνο» τον Ρετζέπ Ταγιπ Ερντογαν απάντησε με ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας.

Σε αυτή αναφέρεται: «Η ρητορική που αντανακλάται στην χθεσινή ανακοίνωση του γραφείου του Ελληνα πρωθυπουργού σχετικά με τους δύο Έλληνες στρατιώτες που προς το παρόν κρατούνται, επειδή παράνομα εισήλθαν στα σύνορά μας, αποδεικνύει ότι οι ελληνικές αρχές έχουν ξεκινήσει όλο και περισσότερο να χαμηλώνουν το επίπεδο του διαλόγου με την Τουρκία. Τα σχόλια αυτά, που δεν είναι συμβατά με κυβερνητική υπευθυνότητα, προκαλούν μεγάλη ανησυχία». Και προσθέτει: «Οταν εξυπηρετεί τα συμφέροντά της η Ελλάδα φέρνει στο προσκήνιο την αρχή του κράτους δικαίου. Σε αντίθετες περιπτώσεις, δεν έχει κανέναν ενδοιασμό να αγνοεί εντελώς αυτή την αρχή».

Πηγή: kathimerini.gr 

Σχετική ανάρτηση:
Μαξίμου σε Ερντογάν: Η Ελλάδα έχει πρωθυπουργό, όχι Σουλτάνο (01.04.2018)






yle="text-align: center;">

1 σχόλιο:

  1. Λίγες ώρες μετά τις οξύτατες αναφορές του Π. Καμμένου κατά του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στον ραδιοσταθμό Real FM ανέφερε ότι ο υπουργός Αμυνας «δεν είναι απλά ανίκανος, αλλά και επικίνδυνος». «Δεν ελέγχει αυτά που λέει, ρίχνει αχρείαστα, λάδι στη φωτιά. Το λέω για τη συνολική του συμπεριφορά. Έχω στηλιτεύει και το στυλ του, τις στολές παραλλαγής και άλλες γραφικότητες», υπογράμμισε μεταξύ άλλων. Πηγή: kathimerini.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή