30 Ιουνίου 2018

Η Γελοιογραφία της Ημέρας 30.6.2018

Το σκίτσο: Ο Τσίπρας εξηγεί πως  ρυθμίσανε το ΦΠΑ στα πέντε νησιά του Αιγαίου.
Σκίτσο του Δημήτρη Χαντζόπουλου στην "Καθημερινή".


Το γεγονός: Οι πρωθυπουργοί της Ελλάδας, Αλέξης Τσίπρας, της Ισπανίας Πέδρο Σάντσεθ, καθώς και η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ

που συναντήθηκαν χθες στις Βρυξέλλες, στο περιθώριο της συνόδου κορυφής της ΕΕ, κατέληξαν σε ένα πλαίσιο συμφωνίας για την αντιμετώπιση της μεταναστευτικής και προσφυγικής κρίσης. Όπως σημειώνεται στο κείμενο της συμφωνίας, «η Ελλάδα και η Ισπανία είναι έτοιμες να επαναδεχτούν τους αιτούντες άσυλο που θα εντοπιστούν στο μέλλον στα σύνορα της Γερμανίας με την Αυστρία από τις γερμανικές αρχές και η είσοδός τους έχει καταγραφεί από το σύστημα Eurodac στις προαναφερόμενες χώρες», κάτι που δεν αποδέχθηκε ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Τζουζέπε Κόντε.
Ταυτόχρονα ο Αλέξης Τσίπρας με δηλώσεις του από τις Βρυξέλλες δεσμεύτηκε για παράταση επ'αόριστον του μειωμένoυ συντελεστή ΦΠΑ σε πέντε νησιά του ανατολικού Αιγαίου (Λέσβο, Χίο, Σάμο, Κω και Λέρο).
 Σήμερα όμως δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που υλοποιεί την πρωθυπουργική δέσμευση για μειωμένo συντελεστή στα πέντε νησιά του ανατολικού Αιγαίου όνο μέως τις 31.12. 2018. 

Σχετική ανάρτηση: Κερδισμένοι και χαμένοι στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ για το προσφυγικό

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου