20 Ιουνίου 2018

Πόσο καθαρές είναι οι ευρωπαϊκές πρωτεύουσες;

«Σε γενικές γραμμές, παρακαλώ πείτε μας εάν είστε πολύ ικανοποιημένοι, ικανοποιημένοι, μάλλον δυσαρεστημένοι ή καθόλου ικανοποιημένοι από την καθαριότητα της πρωτεύουσάς σας». Αυτό ήταν το ερώτημα που έθεσαν οι άνθρωποι της Eurostat σε κατοίκους των χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το 2016.

Όσον αφορά τα αποτελέσματα, δείχνουν σημαντικές διαφορές, με τα επίπεδα ικανοποίησης να κυμαίνονται από μόλις 9% έως και 95%. Στην Αθήνα μόνο το (41%) των κατοίκων της ήταν γενικά ικανοποιημένοι από την καθαριότητα της ελληνικής πρωτεύουσας.

Τουλάχιστον το 80% των κατοίκων ήταν ικανοποιημένοι ή πολύ ικανοποιημένοι με την καθαριότητα της πόλης τους στο Λουξεμβούργο (95%), Βιέννη (90%), Λουμπλιάνα (88%), Ρίγα (81%) και Ελσίνκι (80%). 

Γράφημα απο το ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αντίθετα, μόνο το 9% των κατοίκων στη Ρώμη βρήκε την πόλη τους καθαρή. Λιγότερο από το ήμισυ του πληθυσμού ήταν ικανοποιημένοι από την καθαριότητα της πόλης τους και στη Μπρατισλάβα (28%), τη Σόφια (29%), το Βουκουρέστι (37%), τη Μαδρίτη (38%), τη Βουδαπέστη(39%), την Αθήνα (41%), το Βερολίνο (45%), τις Βρυξέλλες (47%) και το Παρίσι (49%). 

Πηγές: cnn.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ 
Στη φωτογραφία: Το Λουξεμβούργο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου