27 Ιουνίου 2018

Τα καλοκαιρινά αθλήματα που καίνε τις περισσότερες θερμίδες

Επιλέγοντας να κάνεις καλοκαιρινά αθλήματα συνδυάζεις τη διασκέδαση με την άθληση, ενώ παράλληλα καις θερμίδες και διατηρείς τη φόρμα σου. Παρακάτω, θα ανακαλύψεις τα καλύτερα από αυτά και μαζί πόσες θερμίδες θα κάψεις με το καθένα.

Beach volley

Ίσως από τα πιο διαδεδομένα καλοκαιρινά αθλήματα. Το μόνο που χρειάζεσαι είναι το γήπεδο και την παρέα σου.
Δοκίμασε το γιατί: Είναι μια μορφή αερόβιας προπόνησης που γυμνάζει όλο το σώμα. Η ξυπόλυτη επαφή με την άμμο προσφέρει έντονη τόνωση σε πόδια και γλουτούς, ενώ παράλληλα το πάνω μέρος του σώματος δουλεύει ακατάπαυστα.
Θερμίδες ανά ώρα: 405 

Beach Tennis 
Μεγάλη καλοκαιρινή τάση τα τελευταία χρόνια είναι το τένις στην άμμο.
Δοκίμασε το γιατί: Με το να είσαι συγκεντρωμένος στη μπάλα βελτιώνεις τα αντανακλαστικά και εξασκείς το στόχο σου, γυμνάζοντας παράλληλα μικρές και μεγάλες μυϊκές ομάδες, ενώ ενισχύεις και το κυκλοφορικό.
Θερμίδες ανά ώρα: 400 

Surf 
Αν σου αρέσει να γυμνάζεσαι ανάμεσα στα κύματα, το surf είναι η ιδανική επιλογή για σένα.
Δοκίμασε το γιατί: Είναι μια καρδιοαναπνευστική άσκηση που προσφέρει ενδυνάμωση σε όλο το σώμα, βελτιώνει την ισορροπία σου και είναι φοβερά διασκεδαστικό. Προμηθεύσου καινούργιο ή μεταχειρισμένο εξοπλισμό σε ειδικά καταστήματα.
Θερμίδες ανά ώρα: 412 

Wind Surf 
Άλλο ένα άθλημα που απαιτεί εξαιρετική ισορροπία πάνω στη σανίδα είναι το windsurf.
Δοκίμασε το γιατί: Γυμνάζεις δικέφαλους, τρικέφαλους, τους μύες του κορμού των ποδιών. Εξασκείς την ισορροπία και την ιδιοδεκτικότητά σου. Όσο καλύτερη γίνεσαι τόσο περισσότερο γυμνάζεσαι και βελτιώνεις σημαντικά την αντοχή σου.
Θερμίδες ανά ώρα: 550 

Stand up paddling (Sup) 
Mε ρίζες από την αρχαιότητα, καθώς οι λαοί της εποχής έκαναν όρθιοι κουπί σε λίμνες για να εντοπίζουν τα θηράματα τους, το stand up paddling γνωστό και ως ‘sup’ είναι η πρωτόγονη μορφή του σύγχρονου surf και έχει ρίζες στη Χαβάη της Πολυνησίας. Οι surfers το χρησιμοποιούν ως μέσο προπόνησης για να βελτιώσουν την απόδοσή τους ή όταν δεν έχει μεγάλα κύματα.
Δοκίμασε το γιατί: Είναι ένας τρόπος για να γυμνάσεις αποτελεσματικά χέρια, γλουτούς, δικέφαλους μηριαίους και στηρικτικούς μύες όπως οι κοιλιακοί και οι ραχιαίοι, αφού συμβάλουν πρωταγωνιστικά στο να έχεις καλή ισορροπία πάνω στη σανίδα.
Θερμίδες ανά ώρα: 430

Πηγή: gr.askmen.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου