9 Αυγούστου 2018

Κουβέλης: Αντιλαμβάνομαι τον πόνο, αλλά στις 21 Αυγούστου βγαίνουμε από τα μνημόνια!

Aντιλαμβάνεται τον πόνο που έχει προκληθεί από τις πυρκαγιές αλλά αυτό «δεν μπορεί να ακυρώνει την επιτυχία εξόδου της χώρας από τα μνημόνια στις 21 Αυγούστου» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Φώτης Κουβέλης, μιλώντας χθες στη δημόσια τηλεόραση, προκαλώντας αντιδράσεις.

Σάλο επίσης προκάλεσε και η φράση «στα πλαίσια της π@π@ρι@ς που είπε ο Μητσοτάκης» που χρησιμοποίησε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ελένη Αυλωνίτου, κατά του προέδρου της ΝΔ.


Ο 
Φώτης Κουβέλης

Συγκεκριμένα, επιχειρώντας 
ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας να απαντήσει στην κριτική που ασκείται στην κυβέρνηση, με αιχμή τις φονικές πυρκαγιές στην ανατολική Αττική, ο Φώτης Κουβέλης μιλώντας χθες στην ΕΡΤ ανέφερε: «Αντιλαμβάνομαι απόλυτα, έχει μαυρίσει η ψυχή όλων μας με αυτό που συνέβη στο Μάτι και ειλικρινά σας το λέω, δεν επιχειρώ να συμψηφίσω κάτι, αλλά εδώ έχουμε ένα τεράστιο γεγονός στις 21 Αυγούστου. Η χώρα μετά από την περιπέτεια και την οδύνη -σε άλλο επίπεδο οδύνη- των οχτώ μνημονιακών ετών, εξέρχεται (από το μνημόνιο)». 

Οι 92 νεκροί των πυρκαγιών στην ανατολική Αττική δεν ήταν ικανοί να σταθούν εμπόδιο στους πανηγυρισμούς του κ. Κουβέλη για το "τέλος των μνημονίων".... και ας "θολώνουν τα θύματα την εικόνα", όπως είχε πει λίγες μέρες νωρίτερα ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης.

Ετσι, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας απτόητος συνέχισε λέγοντας: «Προχθές αποδεσμεύτηκε η αναγκαία αυτή δόση των 15 δισ. ευρώ, διαμορφώνεται το λεγόμενο μαξιλάρι για την αντοχή της ελληνικής οικονομίας για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα. Όλα αυτά δεν είναι δυνατόν, ούτε κανείς να τα αποσιωπά, ούτε να τα βάζει στο περιθώριο» και όπως ήταν αναμενόμενο εξαπέλυσε επίθεσή στην αντιπολίτευση για την κριτική που ασκεί στην κυβέρνηση.

Όμως, μετά το πλήθος των αντιδράσεων για τις "ασεβείς προς τους νεκρούς" προκλητικές δηλώσεις του στην ΕΡΤ, ο 
Φώτης Κουβέλης προσπάθησε να "τα μαζέψει" μιλώντας για «σκόπιμη διαστρέβλωση» των δηλώσεών του.

«Η σκόπιμη διαστρέβλωση των δηλώσεων του αναπληρωτή υπουργού Εθνικής 'Αμυνας Φώτη Κουβέλη περί "συμψηφισμού της τραγωδίας στο Μάτι με την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια", αποδεικνύει για άλλη μια φορά ότι η τέχνη της μονταζιέρας παραμένει η τελευταία γραμμή άμυνας όλων εκείνων που υπηρετούν το ψεύδος, τη διαστρέβλωση της πολιτικής αλήθειας και την αδιέξοδη προσπάθεια να συντηρήσουν την ημιθανή πολιτική τους. Σε αγαστή πάντα συνεργασία με τα Μέσα Ενημέρωσης της διαπλοκής και της στρατευμένης "δημοσιογραφίας"», σημειώνεται στην ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Άμυνας.

Είναι γνωστό ότι μια πάγια τακτική των πολιτικών είναι να αποδίδουν τις προσωπικές τους "γκάφες" σε σκόπιμη διαστρέβλωση των δηλώσεων τους. Ο
 θλιβερός Φώτης Κουβέλης δεν θα μπορούσε να ξεφύγει από την «πεπετημένη»... 

Η Ελένη Αυλωνίτου

Κατά την αντιπαράθεση που είχε με τον βουλευτή της ΝΔ, Γεράσιμο Γιακουμάτο, στον ΑΝΤ1, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ελένη Αυλωνίτου, μιλώντας για την πυρκαγιά στο Μάτι αφού επανέλαβε τον ισχυρισμό της ότι «ο κόσμος κάηκε στη θάλασσα επειδή δεν είχε εκπαιδευτεί σωστά», πρόσθεσε μεταξύ άλλων και τη φράση: «στα πλαίσια της π@π@ρι@ς που είπε ο Μητσοτάκης»!. 

Τον υβριστικό χαρακτηρισμό της κ. Αυλωνίτου κατά του προέδρου της ΝΔ αποδοκίμασε, πέραν των άλλων, και η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγγου, η οποία σημείωσε στο twitter: «Ο ΣΥΡΙΖΑ αποδοκιμάζει τη σημερινη προσβλητική δήλωση της Ε. Αυλωνιτου για τον Κ. Μητσοτάκη . Τέτοιες αναφορές δεν πρέπει να έχουν καμία θέση στην πολιτική αντιπαράθεση».

Τελικά, η κ. Αυλωνίτου αναγκάστηκε να ζητήσει "συγγνώμη": «Λυπάμαι βαθύτατα για τις ατυχείς εκφράσεις, που χρησιμοποιήθηκαν εκ μέρους μου σε τηλεοπτική εκπομπή, ως προς τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Ο πολιτικός μου λόγος δεν συνάδει με τέτοια ρητορική, ακόμη και σε περιπτώσεις έντονης αντιπαράθεσης», έγραψε η κυρία Αυλωνίτου σε ανάρτησή της στο Facebook. Και όλα φαίνεται να τελειώνουν εκεί!

Επιλογή μας είναι η κ. Αυλωνίτου, δεν πήγε μόνη της στη Βουλή, εμείς την εκλέξαμε. Ας προσέχαμε!

afirimeno.com

Πηγές: Με στοιχεία από skai.gr, 
kathimerini.gr, lifo.gr, parapolitika.gr 







yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου