4 Αυγούστου 2018

Πολάκης: «Τα θύματα θολώνουν την εικόνα, το κράτος λειτούργησε αποτελεσματικά»!

Τα θύματα, οι 88 νεκροί που άφησε η πύρινη λαίλαπα στο Μάτι «θολώνουν την εικόνα» αναφέρει ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, που υποστηρίζει ότι «το σύνολο των μηχανισμών του κράτους λειτούργησε αποτελεσματικά». Αντί για την ανάληψη της ευθύνης που του αναλογεί και μιας συγγνώμης, προτάσσει το θράσος, ο κυνικός κ. Πολάκης!

Συγκεκριμένα, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, στη συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, μεταξύ άλλων, αναφέρει:

«Επειδή βρέθηκα από τις πρώτες στιγμές μέσα στις εξελίξεις και έζησα από κοντά όλη εκείνη τη νύχτα, είμαι σε θέση να γνωρίζω ότι το σύνολο των μηχανισμών του κράτους, από τα ένστολα τμήματα (Αστυνομία, Πυροσβεστική, Λιμενικό, Ένοπλες Δυνάμεις κ.λπ.), μέχρι την Περιφέρεια, τους δήμους, την Πολιτική Προστασία, τις υγειονομικές δομές κ.λ.π., ανταποκρίθηκαν θετικά και λειτούργησαν αποτελεσματικά, όσο και αν ο τελικός αριθμός θυμάτων "θολώνει" την εικόνα».

Και προσθέτει: «Πρέπει να υπολογίσετε ότι εκκενώθηκε συνολικός πληθυσμός περίπου 13.500 ανθρώπων από την περιοχή και μεταξύ αυτών απομακρύνθηκαν με ασφάλεια από τον κίνδυνο 1.200 παιδιά από κατασκηνώσεις και 1.000 περίπου άτομα εγκλωβισμένα σε παραλίες».

Εντούτοις, παραδέχεται ότι "μπορεί" να έγιναν λάθη και αστοχίες. Προφανώς ακόμη δεν έχει συνειδητοποιήσει ο κ. Πολάκης τα λάθη και τις αστοχίες, κατα τη διαχείριση της πυρκαγιάς, που πράγματι έγιναν, έτσι αναφέρει ότι "μπορεί να έγιναν". «Λάθη και αστοχίες μπορεί να έγιναν μέσα στο ξεδίπλωμα της γιγαντιαίας αυτής επιχείρησης έκτακτης ανάγκης, αλλά ακόμα κι αυτά θα αξιολογηθούν και θα αποδοθούν ευθύνες (όπου υπάρχουν) αμέσως μετά το πέρας της γενικής κατάστασης συναγερμού, ετοιμότητας και αντιμετώπισης των συνεπειών, στην οποία είμαστε ακόμα» σημειώνει.


Ερωτώμενος ο κ. Πολάκης για την ΠΟΕΔΗΝ, η οποία υποστηρίζει ότι οι πρώτοι νεκροί από την πυρκαγιά είχαν μεταφερθεί στο Σισμανόγλειο πριν την ενημέρωση του Συντονιστικού, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας εξηγεί πως «μετά την επίσημη διαπίστωση για νεκρό σε κάποιο νοσοκομείο, η διαδικασία ενημέρωσης από τον γιατρό υπηρεσίας στον διευθυντή του και από εκεί στη διοίκηση του νοσοκομείου και από τη διοίκηση στην αντίστοιχη ΥΠΕ και τέλος στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου, χρειάζεται ένα εύλογο χρονικό διάστημα». 

(Να σημειωθεί εδώ ότι οκτώ ημέρες μετά τις φονικές πυρκαγιές στην Ανατολική Αττική, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, μιλώντας στην ΕΡΤ, είχε παραδεχθεί ότι την ώρα της σύσκεψης, που έγινε το βράδυ της Δευτέρας (στις 23 Ιουλίου) παρουσία του πρωθυπουργού, υπήρχαν ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες για δύο νεκρούς. Ο κ. Πολάκης, προσπαθώντας τότε να δικαιολογήσει τη «σιωπή» της κυβέρνησης για το θέμα μέχρι εκείνη την ώρα υποστήριξε ότι «ο νεκρός επιβεβαιώνεται όταν ο ιατροδικαστής ή γιατρός βάλει τη σφραγίδα»! Όμως, η ΠΟΕΔΗΝ, που χαρακτήρισε τη δικαιολόγια αυτή του αναπληρωτή υπουργού Υγείας απαράδεκτη και άθλια διευκρίνισε ότι «ο θάνατος ατόμου που μεταφέρεται-διακομίζεται στα ΤΕΠ Νοσοκομείου διαπιστώνεται από τους γιατρούς. Ο ιατροδικαστής διαπιστώνει τα αίτια θανάτου και όχι τον θάνατο»).

Η διοίκηση της ΠΟΕΔΗΝ δεν νομιμοποιείται να υποστηρίζει όλα αυτά τα ανυπόστατα, κυρίως γιατί λογοδοτεί σε κομματικά γραφεία και όχι στον ελληνικό λαό, αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Πολάκης και προσθέτει: «Την ώρα δε που δοκιμάζονταν σκληρά τα αντανακλαστικά του συστήματος Υγείας, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννακός, αντί να βοηθήσει δια του θεσμικού του ρόλου, "έφερνε βόλτες" έξω από το Σιμανόγλειο για να καταγράφει τις ώρες διακομιδών τραυματιών για να 'χει να λέει την επομένη μέρα. Ο ανθρώπινος πόνος και ο θάνατος δεν μπορεί ποτέ να αποτελεί μέσο πολιτικής επίπλευσης ακόμα και για πολιτικούς "φελλούς"», σημειώνει ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας.

Εμείς εδώ, αντί κάποιου σχολίου σε όσα αναφέρει (αλλά και όσα παραλείπει) ο κ. Πολάκης, απλά θα του υπενθυμίσουμε ότι υπάρχει και ο δρόμος που χάραξε χθες, έστω και με σημαντική καθυστέρηση, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, ο δρόμος της ανάληψης της ευθύνης και της παραίτησης.

afirimeno.com

Πηγή: Με στοιχεία από ΑΠΕ-ΜΠΕ






yle="text-align: center;">

1 σχόλιο:

  1. Διορθώσεις Πολάκη «κατόπιν εορτής»! Οι έντονες αντιδράσεις που προκάλεσε η φράση «ο αριθμός των θυμάτων θολώνει την εικόνα» του Παύλου Πολάκη στην συνέντευξή του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων φαίνεται πως έφερε αλλαγές στο αρχικό κείμενο. Συγκεκριμένα χωρίς να υπάρξει καμία επίσημη διόρθωση από την πλευρά του Πρακτορείου στην συνέντευξη που δημοσίευσε ο υπουργός στην σελίδα του στο Facebook με σχετικό link το οποίο παραπέμπει στην συνέντευξή του στο ΑΜΠΕ η λέξη «θολώνει» έχει αντικατασταθεί από την λέξη «μαυρίζει». skai.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή