6 Αυγούστου 2018

Διανυκτέρευση… στο Σινικό Τείχος

Την ευκαιρία να διανυκτερεύσουν για μία βραδιά σε ένα από τα Επτά Θαύματα του Κόσμου, το Σινικό Τείχος, χαρίζει σε τέσσερις τυχερούς το AirBnb China, μέσω διαγωνισμού ο οποίος λήγει στις 11 Αυγούστου.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται μέχρι την καταληκτική ημερομηνία να αποστείλουν στον ιστότοπο του AirBnb China απάντηση στην ερώτηση για ποιον λόγο «τώρα, περισσότερο από ποτέ, είναι σημαντικό να σπάσουμε τα πολιτισμικά φράγματα και πώς θα οικοδομούσατε καινούργιες σχέσεις και συνδέσμους ανάμεσα στις διάφορες κουλτούρες».

Το Σινικό Τείχος χτιζόταν επί αιώνες για να προστατεύσει τις διάφορες δυναστείες της Ουράνιας Αυτοκρατορίας από τις επιδρομές των νομάδων Μογγόλων και σήμερα προσελκύει επισκέπτες από όλα τα γεωγραφικά μήκη και πλάτη της υφηλίου.

Σε ένα τμήμα του Τείχους έχει δημιουργηθεί μια κρεβατοκάμαρα, με θέα 360 μοιρών. Το δειλινό, ο επισκέπτης θα παρακαθίσει σε γκουρμέ δείπνο με πολλά πιάτα, κάθε ένα εκ των οποίων αντιπροσωπεύει και μία από τις πολλές συνιστώσες της κινεζικής κουλτούρας.


Με την ανατολή του ήλιου, ο εκάστοτε τυχερός θα έχει τη δυνατότητα να περιπλανηθεί στην εξοχή και να ξεναγηθεί στο Τείχος, ενώ θα λάβει μια γεύση της κινεζικής τέχνης χάραξης σφραγίδων και της κινεζικής καλλιγραφίας.

Η κατασκευή του Σινικού Τείχους ξεκίνησε σταδιακά από τον 7ο αι. π.Χ., ωστόσο η σημερινή του μορφή οφείλεται κυρίως στη δυναστεία Μινγκ (τέλη του 14ου αι. με αρχές του 17ου αι. μ.Χ.).

Το Tείχος εκτείνεται σε συνολικό μήκος 8.850 χλμ., αποτελούμενο από 6.259 χλμ πραγματικού τείχους, 359 χλμ. τάφρου και 2.232 χλμ. φυσικών οχυρώσεων όπως λόφοι και ποταμοί. Αποτελεί έτσι το μεγαλύτερο σε διαστάσεις ανθρώπινο οικοδόμημα.

Κατά άλλη σύγχρονη μέτρηση, το Σινικό Τείχος, με όλες τις διακλαδώσεις του, έχει συνολικό μήκος 21.196 χιλιόμετρα.

Πηγές: naftemporiki.gr, ΑΜΠΕ, Wikipedia 

Σχετική ανάρτηση: Το Σινικό τείχος,






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου