7 Σεπτεμβρίου 2018

Πού ζουν οι πλουσιότεροι άνθρωποι του πλανήτη

Η Nέα Υόρκη έχασε τον τίτλο της πιο αγαπημένης πόλης των πλουσίων. Οι ευπορότεροι του πλανήτη κινούνται προς την Ασία, με πρώτη τους επιλογή το Χονγκ Κονγκ. Στην Ευρώπη συγκινεί περισσότερο η Πόλη του Φωτός.

Σύμφωνα με έρευνα της Wealth- X, η ημιαυτόνομη περιοχή 
του Χονγκ Κονγκ φιλοξενεί πλέον 10.000 ιδιώτες με πλούτο άνω των 30 εκατ. δολαρίων. Ο αριθμός τους είναι αυξημένος κατά 31% σε σχέση με πέρυσι. 

Στη Νέα Υόρκη διαμένουν σχεδόν 9.000 ιδιώτες ανάλογου πλούτου, ενώ στην τρίτη θέση ακολουθεί ακόμη μία ασιατική πόλη, το Τόκιο με 6.800 πλουσίους εισοδήματος άνω των 30 εκατ. δολαρίων.

Την πρώτη πεντάδα συμπληρώνουν το Λος Άντζελες (5.300) και το Παρίσι (4.000), το οποίο και υποσκέλισε το Λονδίνο, που μένει στην έκτη θέση με 3.800 υπερ- πλουσίους. Aκολουθούν τρεις αμερικανικές πόλεις, το Σικάγο των αυτοκινητοβιομηχανιών, το Σαν Φρανσίσκο των τεχνολογικών κολοσσών και η Ουάσιγκτον το κέντρο των αποφάσεων. Τη δεκάδα κλείνει η Οσάκα.

Ο συνολικός αριθμός των πλουσίων με εισόδημα άνω των 30 εκατ. δολ. αυξήθηκε τον τελευταίο χρόνο κατά 13% στους 256.000. Η συνολική περιουσία τους ανέρχεται στα 31,5 τρισ. δολάρια. Εξ αυτών μόλις 35.000 είναι γυναίκες, πρόκειται για ποσοστό το 14%, το οποίο αν και χαμηλό, είναι το υψηλότερο όλων των εποχών.

Πηγές: naftemporiki.gr, Bloomberg


yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου