23 Οκτωβρίου 2018

Εικόνες από την εισβολή μαθητών στο γραφείο Γαβρόγλου

Μαθητές και φοιτητές μπήκαν το μεσημέρι της Δευτέρας στο προαύλιο του υπουργείου Παιδείας φωνάζοντας συνθήματα κατά του νόμου Γαβρόγλου.

Στην συνέχεια οι μαθητές αφού έσπασαν τον αστυνομικό κλοιό εισέβαλαν στο υπουργείο Παιδείας αλλά δεν έμειναν εκεί. Μπήκαν μέσα στο γραφείο του υπουργού
και μιλώντας του έντονα απαίτησαν να αποχωρήσει, ενώ εκείνος προσπαθούσε να τους εξηγήσει διεξοδικά τις αλλαγές που προωθούνται από το υπουργείο Παιδείας. Φυσικό ήταν να επικρατήσει ένταση και ο φακός να αποθανατήσει κάποιες σκηνές απείρου κάλλους! 

Ένταση στο γραφείο του υπουργού κ. Γαβρόγλου

Την ίδια ώρα, στο ισόγειο του κτιρίου είχαν συγκεντρωθεί μαθητές προκειμένου να συντονίσουν τις περαιτέρω κινήσεις τους στο περθώριο του σημερινού μαθητικού συλλαλητηρίου με σκοπό την έκφραση της αντίθεσης στις εν λόγω αλλαγές που προωθούνται για το λύκειο και την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. 

Διαμαρτυρία μαθητών και συνθήματα

Οι συγκεντρωμένοι αντέδρασαν στο νόμο Γαβρόγλου που όπως σημειώνουν επιδιώκει να μετατρέψει το σχολείο σε ένα «εργοστάσιο που παράγει ανθρώπους προς κατανάλωση από την αγορά εργασίας για να καλύψει τις ανάγκες της». Επίσης αντέδρασαν στις αλλαγές που φέρνει ο νόμος στις συνενώσεις ΑΕΙ – ΤΕΙ και στις διασπάσεις τμημάτων. 

Διαμαρτυρία στο γραφείο του υπουργού, αλλά και ξεκίνημα μιας άλλης ...καριέρας!

Την ενόχλησή του για όσα δείχνει η παραπάνω εικόνα εκφράζει και ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης σε ανάρτησή του στο twitter όπου, αφού την παραθέτει, γράφει: 

Άδωνις Γεωργιάδης‏ @AdonisGeorgiadi
Ε όχι απλά αυτή η Ελλάδα δεν μας αξίζει! Απλά δεν μας αξίζει! Με παιδιά που τους επιτρέπουμε να κάνουν τέτοια αίσχη τί Κράτος περιμένουμε να φτιαξουμε; Πάντα τελευταίοι σε όλα θα είμαστε. Δεν με νοιάζει αν του άξιζε του Γαβρόγλου με ενοχλεί αυτή η εικόνα και όσα δείχνει. Κρίμα! 


Από τη σκοπιά της σάτιρας:

Το σκίτσο είναι του Ανδρέα Πετρουλάκη και δημοσιεύεται στην "Καθημερινή".

Η ανομία στα Πανεπιστήμια

Μια μέρα πριν 
ο υπουργός Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστας Γαβρόγλου σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος δήλωνε: «Το Πανεπιστήμιο είναι χώρος εκπαίδευσης και έρευνας και δεν θα πρέπει να υπάρχει χώρος για κανενός είδους παραβατικότητα». Και ρωτούσε: «Πού είναι το φοιτητικό κίνημα, πού είναι οι φοιτητές να διεκδικήσουν τους χώρους τους και την ακαδημαϊκή ειρήνη;». 

Στη Βουλή, μπαράζ ερωτήσεων σχετικά με την ανομία στα Πανεπιστήμια με παράλληλες καταγγελίες από τους βουλευτές της αντιπολίτευσης ότι ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου αρνείται να τις απαντήσει. Μεταξύ αυτών ο βουλευτής της ΝΔ Νικήτας Κακλαμάνης, με αφορμή και τις τελευταίες εξελίξεις με τον Ρουβίκωνα στην Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών, κατέθεσε χθες σχετική ερώτηση στον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου καλώντας τον «να προστατέψει επιτέλους η κυβέρνηση τα Πανεπιστήμια από την ανομία» καθώς όπως υπογραμμίζει «η κατάσταση εντός και εκτός ΑΕΙ έχει καταστεί πλέον ανεξέλεγκτη» καθώς τα τελευταία χρόνια έχει πραγματικά εκτροχιαστεί η νομιμότητα μέσα και έξω από τα Πανεπιστήμια. 

Πηγές: Στοιχεία από kathimerini.gr, eleftherostypos.gr, twitter.com 

Σχετική ανάρτηση:
Ρουβίκωνας: «Ανοιξε στέκι» μέσα στη Φιλοσοφική Αθηνών! (
11.10.2018)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου