3 Νοεμβρίου 2018

Γιατί ζήτησαν παραίτηση από τους διοικούντες την ΕΡΤ;

και η επιστολή παραίτησης του αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου της ΕΡΤ. 

Παρά τις κατά καιρούς καταγγελίες στελεχών της δημόσιας τηλεόρασης, καθώς και βουλευτών όχι μόνο της αντιπολίτευσης αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ, μας βεβαίωναν ότι όλα βαίνουν καλώς στην ΕΡΤ, μέχρι χθες όμως.

Ξαφνικά, ο υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Λευτέρης Κρέτσος, ζήτησε τις παραιτήσεις 
τόσο του διευθύνοντος συμβούλου
της ΕΡΤ Βασίλη Κωστόπουλου, όσο και του αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου Γιώργου Θαλασσινού, επειδή τα δύο κορυφαία στελέχη της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης «δεν ήταν σε θέση να συνεργαστούν αρμονικά» όπως σημείωναν πηγές του υφυπουργού.

Ηταν κάτι που πυροδότησε τις επιθέσεις στην κυβέρνηση από εκπροσώπους των κομμάτων της αντιπολίτευσης. «Το να αποφασίζει το κόμμα για τη διοίκηση της Δημόσιας Τηλεόρασης θεωρείται προφανώς φυσιολογικό στο σουρεαλιστικό σύμπαν του ΣΥΡΙΖΑ» ανέφερε ΝΔ. «Οι φυλές των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ αλληλοεξοντώνονται γύρω από την ΕΡΤ» σχολίασε το Κίνημα Αλλαγής. «Η ΕΡΤ δεν πρέπει να χειραγωγείται ως υποκατάστημα ενός κόμματος» δήλωσε το Ποτάμι. 


Πάντως, το βέβαιο είναι ότι την πειστική απάντηση που περιμένουμε από τον κ. Κρέτσο στο "γιατί απέπεμψε τα δυο βασικά στελέχη της διοίκησης της δημόσιας τηλεόρασης;" δεν θα την έχουμε...

Οι αντιδράσεις της αντιπολίτευσης 
πιο αναλυτικά: 

Νέα Δημοκρατία, δήλωση της Τομ. Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης της Ν.Δ. κ. Α. Ασημακοπούλου για την αποπομπή της διοίκησης της ΕΡΤ:
«Μέχρι χθες, το δίδυμο Παππάς και Κρέτσος απαντούσαν εν χορώ πως “όλα βαίνουν καλώς στην ΕΡΤ” αδιαφορώντας για τις καταγγελίες των στελεχών της δημόσιας τηλεόρασης, της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, αλλά ακόμα και των ίδιων των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.
Και σήμερα, ξαφνικά, αποφάσισαν να ξηλώσουν σύσσωμη την ηγεσία της ΕΡΤ καθώς η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ που συνεδρίασε χθες επί του θέματος, είχε άλλη άποψη από τους κ. Παππά και Κρέτσο.
Το να λαμβάνει το κόμμα αποφάσεις για την δημόσια τηλεόραση θεωρείται προφανώς φυσιολογικό στο σουρεαλιστικό σύμπαν του ΣΥΡΙΖΑ. Η μόνη απορία που έχουμε είναι γιατί δεν εκπέμπεται ακόμη το πρόγραμμα της ΕΡΤ απευθείας από την Κουμουνδούρου».


Κίνημα Αλλαγήςδήλωση του εκπροσώπου Τύπου, Παύλου Χρηστίδη:
«Οι διάφορες φυλές της εξουσίας και της παραεξουσίας των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ αλληλοεξοντώνονται γύρω από την ΕΡΤ. Το τελικό θύμα όμως, είναι η δημόσια τηλεόραση, την οποία εμείς θέλουμε ισχυρή και ανεξάρτητη».

Το Ποτάμι, δήλωση Γιώργου Μαυρωτά στις κάμερες για την ΕΡΤ: 
«Ηχρονική αλληλουχία των γεγονότων δείχνει ότι οι τελευταίες εξελίξεις στην ΕΡΤ είναι αποτέλεσμα εσωτερικών ισορροπιών στον ΣΥΡΙΖΑ. Σε καμία περίπτωση όμως η ΕΡΤ δεν πρέπει να χειραγωγείται ως υποκατάστημα ενός κόμματος».

H επιστολή παραίτησης
του Γιώργου Θαλασσινού από την ΕΡΤ 


Με μια λιτή επιστολή του, προς τους αρμόδιους υπουργούς, ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ Γιώργος Θαλασσινός, κάνει λόγο για παραίτηση που του ζητήθηκε χωρις να του εξηγηθούν οι λόγοι, ενώ αναφέρει ότι οι διαφωνίες του με τον διευθύνοντα σύμβουλο ήταν πολιτικές, διοικητικές, δεοντολογικές και ηθικές. 

Ακολουθεί η επιστολή παραίτησης του κ. Θαλασσινού: 

Προς Υπουργό ΨΠΤΕ

Προς Υφυπουργό ΨΠΤΕ
Αγαπητοί Υπουργοί
Στις 2.11.2018 μου ζητήθηκε από τον Υφυπουργό κ.Λευτέρη Κρέτσο η παραίτηση μου από μέλος του ΔΣ της ΕΡΤ, χωρίς να μου εξηγηθούν οι λόγοι. Ταυτόχρονα, έγινε γνωστό στα ΜΜΕ από κύκλους του Υφυπουργού ότι «δεν κατάφερα να συνεργαστώ αρμονικά με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΡΤ».
Οφείλω να διευκρινίσω ότι οι διαφωνίες μου με τον Βασίλη Κωστόπουλο ήταν πολιτικές (ως προς το τι πρέπει να γίνει στην ΕΡΤ), διοικητικές, δεοντολογικές και ηθικές. Δεν ήταν καθόλου «ασυμφωνία χαρακτήρων» ή εξυπηρέτηση προσωπικών φιλοδοξιών. Είμαι βέβαιος ότι το γνωρίζετε πολύ καλά αυτό.
Κατά τα άλλα, εννοείται ότι θέτω την παραίτηση μου στη διάθεση σας και εύχομαι καλή συνέχεια και καλή επιτυχία στο έργο σας στην ΕΡΤ.
Γιώργος Θαλασσινός 


Πηγές: Με στοιχεία από ΑΠΕ-ΜΠΕ, tovima.gr, kathimerini.gr, nd.gr, topotami.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου