8 Νοεμβρίου 2018

Εξαγγέλλουν χιλιάδες προσλήψεις ... στα χαρτιά!

Με τη συμφωνία Πολιτείας-Εκκλησίας, είπε ο Αλέξης Τσίπρας, σε συνέντευξη του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha, δίνεται η δυνατότητα στο ελληνικό δημόσιο να απελευθερώσει 10.000 θέσεις προκειμένου να μπορέσουμε να προχωρήσουμε στο μέλλον σε ισόποσες προσλήψεις σε τομείς που έχουμε ανάγκη. Τις σφοδρές αντιδράσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης προκάλεσαν οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού.

Ο Αλ. Τσίπρας ανέφερε ακόμη ότι στο Ταμείο Αξιοποίησης Εκκλησιαστικής Περιουσίας μπαίνει μέσα όλη η αμφισβητούμενη περιουσία, αλλά και η μη αμφισβητούμενη εθελοντικά. Υποστήριξε ότι από αυτή την αξιοποίηση που θα προχωρήσει άμεσα, υπολογίζεται ότι έως περίπου το 2030 το κράτος θα έχει τη δυνατότητα να "καλύπτει πολύ μεγάλο μέρος ή το όλον της επιδότησης για τη μισθοδοσία των κληρικών".

Ειδικότερα ο πρωθυπουργός είπε ότι η Πολιτεία κερδίζει ότι θα αποδεσμευτούν 10.000 θέσεις δημοσίων υπαλλήλων, οι οποίες θα προκηρυχθούν άμεσα, εντός του 2019, για να αρχίσουν να καλύπτονται από το 2020 και μετά. "Υπάρχουν μεγάλες ανάγκες, εμείς δώσαμε μια μεγάλη μάχη και πήγαμε από τη μνημονιακή ρήτρα της μιας πρόσληψης για κάθε πέντε αποχωρήσεις (1:5), στο 1:1. "Αλλά πέραν του 1:1, θα έχουμε και 10.000 προσλήψεις παραπάνω".

Σημείωσε ότι το 1:1 για το 2019 ειδικότερα σημαίνει ότι "καθώς αναμένεται να έχουμε 8- 8,5 χιλιάδες αποχωρήσεις από το δημόσιο, θα έχουμε 8- 8,5 χιλιάδες προκηρύξεις θέσεων εργασίας στον δημόσιο τομέα από τον ΑΣΕΠ εκεί που έχουμε ανάγκη, συν 7,5 χιλιάδες που έχω εξαγγείλει επιπρόσθετα γιατί έχουμε βρει τους δημοσιονομικούς πόρους (4,5 χιλιάδες στην ειδική αγωγή, εκπαιδευτικούς και 3 χιλιάδες για το πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι)". 


Πρόσθεσε, ο κ. Τσίπρας, ότι "το 2020 που αναμένεται πάλι να έχουμε 8- 8,5 χιλιάδες, θα έχουμε συν 10.000, θα έχουμε 18.500 νέες θέσεις εργασίας σε καίριες θέσεις στο Δημόσιο".

Ο πρωθυπουργός υποστήριξε ότι "το ενιαίο μισθολόγιο θα ελαφρυνθεί κατά περίπου 200 εκατ. αφού αποχωρούν από αυτό οι ιερείς"
(και ας εξακολουθεί το Ελληνικό Δημόσιο να καταβάλλει στην Εκκλησία, με μορφή έστω επιδότησης, ποσό αντίστοιχο με το σημερινό κόστος μισθοδοσίας των εν ενεργεία ιερέων!). "Αρα, λοιπόν το ποσό αυτό θα απελευθερωθεί" (!) ήταν το συμπέρασμα του πρωθυπουργού "για να προχωρήσουν οι 10.000 προσλήψεις για το 2020". Είπε ότι "το δημοσιονομικό κόστος περίπου 200 εκατ. που θα υπάρξει από τις 10.000 θέσεις, θα υπάρχει η δυνατότητα να καλυφθεί", χωρίς να δώσει καμιά πειστική εξήγηση για το πώς θα επιτευχθεί αυτή η κάλυψη. 

"Πυρά" των κομμάτων της αντιπολίτευσης 

Όπως ήταν αναμενόμενο, η αποψινή συνέντευξη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, προκάλεσε τις σφοδρές αντιδράσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης. 

Νέα Δημοκρατία: Συνεχίζουν να κοροϊδεύουν τους πολίτες.
«Επιβεβαιώθηκε πλέον και δια στόματος του κ. Τσίπρα ότι με τον κ. Καμμένο συνεχίζουν να κοροϊδεύουν σε πλήρη συνεννόηση τους πολίτες» σχολιάζει η ΝΔ για τη σημερινή συνέντευξη του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα και μεταξύ άλλων προσθέτει:
«Είναι πράγματι εντυπωσιακό ότι ο πρωθυπουργός αποκάλυψε... χαλαρά ότι ο κ. Καμμένος, αφού καταψηφίσει τη συμφωνία των Πρεσπών, θα συνεχίσει να τον στηρίζει για να μην χάσουν για λίγους ακόμη μήνες τις καρέκλες τους. Κατά τα άλλα ουδεμία έκπληξη προκαλεί πια ότι ο κ. Τσίπρας δεν ντρέπεται να λέει τόσα ψέματα δημοσίως»...
Προανήγγειλε όμως δεκάδες χιλιάδες προσλήψεις στο Δημόσιο. Δεν έχει νόημα να τις σχολιάσουμε. Οι πολίτες έχουν πια συνειδητοποιήσει πόσο κόστισαν στην χώρα μας τα "go back madame merkel” και τα "θα σκίσω τα μνημόνια με ένα νόμο και ένα άρθρο". Καλό βράδυ κ. Τσίπρα».

Κίνημα Αλλαγής: Ο
ύτως ή άλλως στα χαρτιά είναι.
«Το πρωί σήμερα η αρμόδια Υπουργός εξήγγειλε 10.000 προσλήψεις το 2020. Πριν περάσει η ημέρα ο κ. Τσίπρας εξήγγειλε 16.000 προσλήψεις για το 2019 και 18.000 για το 2020. Και ως κερασάκι στην τούρτα ο κ. Γαβρόγλου άλλες 15.000 εκπαιδευτικών. Στην προσπάθεια να διαχειριστούν την ήττα τους, έχουν χάσει και τον λογαριασμό» επισημαίνει το Κίνημα Αλλαγής.
«Αλλά ούτως ή άλλως στα χαρτιά είναι... Άντε λοιπόν να τις εκατοστήσουν» προσθέτει. 

ΚΚΕ: Η γνωστή κυβερνητική πρακτική
«Ο κ. Τσίπρας παρουσίασε ξανά, ως παροχές, τη γνωστή κυβερνητική πρακτική "σου παίρνω 10, σου δίνω 1", για να στηρίξει το παραμύθι της μεταμνημονιακής εποχής και της δίκαιης ανάπτυξης» αναφέρει μεταξύ άλλων το σχόλιο του ΚΚΕ, που καταλήγει με τα εξής:
«Από κει και πέρα, η δέσμευση για προσλήψεις στο Δημόσιο, σε βάθος χρόνου και πολύ πίσω από τις πραγματικές ανάγκες, με αφορμή τη συμφωνία με την Εκκλησία, δεν θα πρέπει να κρύψει ότι αυτή η συμφωνία έχει στον πυρήνα της τη διατήρηση του συνταγματικού εναγκαλισμού κράτους - Εκκλησίας, μαζί με τη δημιουργία ενός Ταμείου με το οποίο νομιμοποιούνται οι κατά καιρούς διεκδικήσεις της Εκκλησίας, σε βάρος της δημόσιας περιουσίας». 

Πηγές: Με στοιχεία από ΑΠΕ-ΜΠΕ, kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου