25 Νοεμβρίου 2018

Μπορεί να γίνει Final Four στο Καλλιμάρμαρο;

Η Euroleague έχει ενθουσιαστεί με την προοπτική διεξαγωγής Final Four στο Παναθηναϊκό Στάδιο, μια έμπνευση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου (του ΠΑΟ), και, σύμφωνα με πληροφορίες του novasports.gr, ...φουλάρει για να γίνει πραγματικότητα ένα μεγαλόπνοο πλάνο! 

Φωτογραφία επάνω αριστερά: Μια ψηφιακή απεικόνιση του Καλλιμάρμαρου για τις ανάγκες των αγώνων μπάσκετ του Final Four

Το όραμα και η μοναδική έμπνευση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, ίσως τελικά υλοποιηθεί μέσα στα επόμενα δύο χρόνια. Και αυτό γιατί η Euroleague επιθυμεί να γίνει ένα Final Four στην Αθήνα την επόμενη τριετία και βλέπει το Παναθηναϊκό Στάδιο ως μια σπάνια ευκαιρία παγκόσμιας προβολής της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης μπάσκετ.

Τα οφέλη θα είναι πολλά, τόσο για τη Euroleague, όσο και για την Αθήνα, καθώς η ξεχωριστή τοποθεσία, η μοναδικότητα του Καλλιμάρμαρου και η μεγάλη χωρητικότητα επιτρέπουν στους επίδοξους διοργανωτές ...τεράστια όνειρα και ένα special Final Four υψηλών προδιαγραφών!

1968: ΑΕΚ – Σλάβια Πράγας τελικός μπάσκετ για το κύπελλο κυπελλούχων Ευρώπης στο Καλλιμάρμαρο

Τα εμπόδια είναι αρκετά, αλλά όχι αξεπέραστα. Αρχικά το οικονομικό κόστος είναι σημαντικό, καθώς τα έξοδα αναμένεται να ξεπεράσουν τα 5 εκ. ευρώ. Τόσο για την κατασκευή του ειδικού θόλου που θα περιβάλλει το Παναθηναϊκό Στάδιο, όσο και για τις εργασίες που θα χρειαστεί να γίνουν για να ...μεταμορφωθεί προσωρινά το Καλλιμάρμαρο σε ένα σύγχρονο γήπεδο μπάσκετ. Παράλληλα θα χρειαστούν οι απαιτούμενες άδειες από την Αρχαιολογική Υπηρεσία, την ΕΟΕ και όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές. 


Όμως τα οφέλη θα είναι πολλαπλάσια και η παγκόσμια προβολή της Αθήνας, αλλά και τα έσοδα από τους 40.000 τουρίστες - θεατές που υπολογίζεται ότι θα έρθουν εκείνο το διάστημα στην πρωτεύουσα, θα ...καλύψουν ή ακόμα και θα υπερκαλύψουν τη διαφορά. Παράλληλα έχουν ήδη εκδηλώσει ενδιαφέρον για χορηγία του συγκεκριμένου event μεγάλες εταιρείες, οι οποίες είναι διατεθειμένες να βοηθήσουν με "γενναίο" sponsoring!

Οι πληροφορίες του novasports.gr αναφέρουν πως ο Τζόρντι Μπερτομέου ...πετάει τη σκούφια του για να διεξαχθεί το Final Four στο Παναθηναϊκό Στάδιο και θα κάνει ότι μπορεί από τη δική του πλευρά για να υλοποιηθεί αυτή η ξεχωριστή ιδέα. Μάλιστα ήδη φέρεται να έχει κάνει τις πρώτες συζητήσεις, διαπιστώνοντας πως μπορεί σύντομα να ανάψει το "πράσινο φως".

Και τι καλύτερο από τον εορτασμό των 20 χρόνων της Euroleague το 2021 σε ένα ...μυθικό Στάδιο; Live your - basketball - myth in Athens!

Πηγή: novasports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου