20 Νοεμβρίου 2018

Public Issue: Κατά της συμφωνίας των Πρεσπών το 65%

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα ευρήματα της Public Issue στην έρευνα για το Πολιτικό Βαρόμετρο του Νοεμβρίου 2018, σχετικά με θέματα εξωτερικής πολιτικής και ειδικότερα για τη Συμφωνία των Πρεσπών και τις Σχέσεις Ελλάδος-Τουρκίας. 

Συμφωνία των Πρεσπών 

Οι ερωτηθέντες τάσσεται κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών σε ποσοστό τάξης του 65% (σίγουρα κατά 57% και μάλλον κατά 8%), έναντι ποσοστού μόλις 17% που τάσσεται υπέρ (σίγουρα υπέρ 9% και μάλλον υπέρ 8%). Το 13% δηλώνει ούτε υπέρ, ούτε κατά.

Τον Ιούλιο του 2018 τα αντίστοιχα ποσοστά ήταν: Κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών 64%, υπέρ 21%, ούτε υπέρ ούτε κατά 12%. 


Στο ερώτημα "για τον Νίκο Κοτζιά τι γνώμη έχετε", αρνητική απαντά το 60% και θετική το 32%. Το 9% δηλώνει ότι δεν έχει γνώμη.

Παράλληλα, για τον πρωθυπουργό της πΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ το 53% δηλώνει πως η γνώμη του είναι αρνητική και το 28% θετική. Το 19% δηλώνει ότι δεν έχει γνώμη.

Σχέσεις Ελλάδος-Τουρκίας

Όσον αφορά τις σχέσεις της Ελλάδας με την Τουρκία και στο ερώτημα σε ποιο σημείο βρίσκονται, σε σύγκριση με έναν χρόνο πριν, το 52% απαντά ότι έχουν χειροτερεύσει. Το 44% δηλώνει ότι έχουν παραμείνει ίδιες και μόλις το 2% ότι είναι σε καλύτερο επίπεδο. Το Το 2% δηλώνει ότι δεν έχει γνώμη. 

Πηγή: publicissue.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου