5 Ιανουαρίου 2019

Έδωσε 2,7 εκατ. ευρώ για έναν τόνο!

Σε τιμή ρεκόρ ύψους 2,7 εκατομμυρίων ευρώ πωλήθηκε σήμερα ένας τόνος 278 κιλών σε ιδιοκτήτη αλυσίδας εστιατορίων σούσι σε πλειστηριασμό, που έγινε κατά την πρώτη ημέρα που άνοιξε για φέτος η νέα ψαραγορά του Τογιόσου στο Τόκιο.

"Είναι ένας καλός τόνος, αλλά πολύ πιο ακριβός από αυτό που περίμενα", σχολίασε ο αγοραστής Κιγιόσι Κιμούρα, ο οποίος είναι ο ιδιοκτήτης της αλυσίδας εστιατορίων Sushi Zanmai. Αυτός κατείχε και το προηγούμενο ρεκόρ της καταβολής πολύ υψηλού χρηματικού ποσού σε πλειστηριασμό για την αγορά ενός μόνο ψαριού, ενός μικρότερου τόνου το 2013, αν και τώρα πλήρωσε το υπερδιπλάσιο από αυτό που είχε καταβάλει τότε.

"Δείχνει πολύ εύγευστος και πολύ φρέσκος", πρόσθεσε για το πολύ μεγάλο αυτό ψάρι που πιάστηκε ανοιχτά των ακτών της βόρειας επαρχίας Αομόρι της Ιαπωνίας, "αλλά νομίζω ότι έδωσα πάρα πολλά", πρόσθεσε αναφερόμενος στα 333,6 εκατομμύρια γεν που κατέβαλε για το ψάρι.

Βάσει του ποσού που έδωσε, ο τόνος αυτός αντιστοιχεί σε σχεδόν 10.000 ευρώ το κιλό. (Εμείς απλά να σημειώσουμε ότι έτσι πέτυχε να κάνει μια πολλή καλή διαφήμιση της αλυσίδας εστιατορίων του, προφανώς αναφέρθηκε σε όλα τα ΜΜΕ, που όμως του κόστισε κάτι παραπάνω!)


Ο τόνος είναι περιζήτητος σε όλο τον κόσμο καθώς χρησιμοποιείται πολύ στο σούσι, αλλά οι ειδικοί προειδοποιούν ότι η αυξανόμενη ζήτηση έχει κατατάξει το ψάρι αυτό μεταξύ των ειδών που απειλούνται με εξαφάνιση. 

Πηγές: Στοιχεία από ΑΠΕ-ΜΠΕ , kathimerini.gr






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου