8 Φεβρουαρίου 2019

Καμμένος κατά Τσίπρα: Περάσατε στην εποχή όπου η καρέκλα είναι ανταλλάξιμη με την ψυχή!

«Έλαχε στο τέλος της κοινοβουλευτικής μου ζωής, μετά από τέσσερα χρόνια συνεργασίας, να "εκτελεστώ" και να μου κοπεί το δικαίωμα να μιλάω στο Κοινοβούλιο», ανέφερε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος, κατά την ομιλία του σήμερα στη Βουλή και συνέχισε: «Κύριε πρωθυπουργέ, είναι ένα έγκλημα που διαπράξατε... Αποφασίσατε να μας κάνετε να σιωπήσουμε». «Πλέον περάσατε στην εποχή της καρέκλας όπου η καρέκλα και η θέση είναι ανταλλάξιμη με την ψυχή», τόνισε
και πρόσθεσε: «Εξαγοράζεται από σας με υπουργική καρέκλα για να πετύχετε το 151. Αυτό ουσιαστικά δείχνει ότι μιλάμε για πλήρη αποτροπή και του Συντάγματος αλλά και της ηθικής». «Θα με ευγνωμονείτε...» ήταν η απάντηση του Αλέξη Τσίπρα. Πιο αναλυτικά:

Καμμένος σε Τσίπρα: Αποφασίσατε να μας κάνετε να σιωπήσουμε

Δριμεία επίθεση στον πρωθυπουργό και πρώην κυβερνητικό του εταίρο, Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, κατά την ομιλία του στη Βουλή για την κύρωση του «πρωτοκόλλου ένταξης της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ».

«Είμαι 25χρονια στο κοινοβούλιο. Ούτε εκβίασα, ούτε εκβιάστηκα, αλλά έλαχε στο τέλος της κοινοβουλευτικής μου ζωής, μετά από τέσσερα χρόνια συνεργασίας, να ‘εκτελεστώ’ και να μου κοπεί το δικαίωμα να μιλάω στο Κοινοβούλιο», ανέφερε και συνέχισε:

«Κύριε πρωθυπουργέ, είναι ένα έγκλημα που διαπράξατε. Αναλαμβάνω την ευθύνη όσον αφορά τον εαυτό μου αλλά όσον αφορά τους ΑΝΕΛ είναι έγκλημα που δεν θα το ξεχάσω ποτέ. Αποφασίσατε να μας κάνετε να σιωπήσουμε».

«Πλέον περάσατε στην εποχή της καρέκλας όπου η καρέκλα και η θέση είναι ανταλλάξιμη με την ψυχή», τόνισε, συνεχίζοντας να απευθύνεται στον Πρωθυπουργό και πρόσθεσε:

«Εξαγοράζεται από σας με υπουργική καρέκλα για να πετύχετε το 151. Αυτό ουσιαστικά δείχνει ότι μιλάμε για πλήρη αποτροπή και του Συντάγματος αλλά και της ηθικής. Να κυβερνήσετε με 151 εκ των οποίων οι τρεις είναι του εταίρου σας, τους οποίους πήρατε με υπουργικές καρέκλες και τους στερήσατε και τον λόγο».

«Θα δώσουμε τη μάχη μας αλλά έχετε την υποχρέωση, εσείς τουλάχιστον, να κάνετε αυτά που συμφωνήσαμε. Δεν μπορείτε να κατηγορήσετε ποτέ εμάς για τη σχέση μας με τη διαπλοκή. Η διαπλοκή ζει γιατί εκείνοι που έχουν παραβεί τον όρκο τους, παραμένουν στις θέσεις τους. Προδώσατε την εμπιστοσύνη μας», τόνισε 
ο κ. Καμμένος ολοκληρώνοντας την ομιλία του..

Αλ. Τσίπρας σε Π. Καμμένο: Θα με ευγνωμονείτε...

Παίρνοντας τον λόγο για να απαντήσει στον Π. Καμμένο, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, απευθυνόμενος στον πρόεδρο των ΑΝΕΛ, μεταξύ άλλων είπε:
«Αναφερθήκατε 4 φορές, λες και κάποιος σας το ζήτησε, ότι δεν έχετε απλώσει γέφυρες στη διαπλοκή και στη ΝΔ και μου ήρθαν στο μυαλό οι στίχοι ενός αγαπημένου ποιήματος» είπε, αναφερόμενος στο ποίημα "η Πόλις", του Κωνσταντίνου Καβάφη: «Καινούριους τόπους δε θα βρεις, δε θα βρεις άλλες θάλασσες. Η πόλις θα σε ακολουθεί». «Και σας το αφιερώνω κ. Καμμένο», είπε, «κυρίως γιατί πιστεύω ότι σε λίγα χρόνια από σήμερα, ίσως και σε λίγους μήνες, αυτό που θα μείνει στην ιστορία είναι τα θετικά που πράξατε 4 χρόνια τώρα». 

Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός τόνισε: «Σας διαβεβαιώνω ότι θα με ευγνωμονείτε που αντιλήφθηκα έγκαιρα τον πολιτικό σας σχεδιασμό σας να ανατρέψετε την κυβέρνηση που στηρίξατε επί 4 χρόνια, μπροστά σε ένα κρίσιμο εθνικό θέμα και θα με ευγνωμονείτε που απέτρεψα να καταγραφείτε στα κιτάπια της ιστορίας ως ένας νέος Αντώνης Σαμαράς».

«Και θα με ευγνωμονεί πιστεύω», συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός, «και η μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού, αριστεροί και δεξιοί, διότι με θάρρος, με τόλμη με αποφασιστικότητα, προχώρησα μπροστά προκειμένου να λύσω ένα θέμα προς όφελος του εθνικού συμφέροντος προς όφελος της πατρίδας μας»«Αυτό έπραξα κύριε Καμμένο», είπε ο Αλέξης Τσίπρας ολοκληρώνοντας την απάντηση του στον Πάνο Καμμένο. 

Η ...ποιητική απάντηση Καμμένου

Ο Π. Καμμένος απάντησε εκ νέου στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, σχολιάζοντας:

«Τις γέφυρες μου τις γράψατε χθες σε μήνυμα που μου στείλατε στο κινητό μου. Και δεν σας κρύβω ότι αυτό με ενόχλησε περισσότερο από όλα. 
Θα σας αφιερώσω εγώ όμως στίχους από το ποίημα του Γεωργίου Στρατήγη "Ματρόζος"», ενός μεγάλου ναύαρχου από τις Σπέτσες που όπως εξήγησε έδωσε όλη του την περιουσία για τον αγώνα του 1821: «Αν ζητιάνοι σαν και με δεν έχυναν το αίμα, καπεταναίοι σαν και σε δεν θα φορούσανε το στέμμα» είπε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και κλείνοντας την ομιλία του αποχώρησε από την αίθουσα.

Πηγές: Στοιχεία από 
kathimerini.gr , ΑΠΕ-ΜΠΕ






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου