1 Μαρτίου 2019

Η Γελοιογραφία της Ημέρας 1.3.2019

Την «απεύθυνση ενός πλατιού καλέσματος» (!) στις προοδευτικές δυνάμεις...  αποφάσισε ο Αλέξης Τσίπρας. 

Το σκίτσο (με τον Α. Τσίπρα και τον επί του "στρατηγικού σχεδιασμού" σύμβουλό του Ν. Καρανίκα) είναι του Δημήτρη Χαντζόπουλου στην "Καθημερινή". 

Η συγκεκριμένη φράση είχε σαν στόχο να θυμίσει στους ψηφοφόρους τις αριστερές ρίζες του κόμματος. Παράλληλα ο κ. Τσίπρας πιστεύει ότι εξυπηρετεί και το άνοιγμα στην Κεντροαριστερά. 

Στη συνέχεια η δήλωση Τσίπρα μετά τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και ένα σχετικό σχόλιο του ΒΗΜΑτοδότη:

Η δήλωση του Αλέξη Τσίπρα 

«Η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε σήμερα ομοφώνως να εισηγηθεί προς την Κεντρική Επιτροπή, η οποία θα συνεδριάσει την προσεχή Κυριακή, την απεύθυνση ενός πλατιού καλέσματος για τη δημιουργία ενός ευρύτατου μετώπου, μιας ευρύτατης συμπαράταξης, σε όλες τις προοδευτικές δυνάμεις, κόμματα, συλλογικότητες, αλλά και πολίτες που αυτοπροσδιορίζονται στο χώρο τον προοδευτικό, προκειμένου να αποτραπεί, ενόψει των επόμενων, κρίσιμων, ευρωπαϊκών εκλογών σε τρεις μήνες από σήμερα, να αποτραπεί η άνοδος, η επέλαση στην Ευρώπη της ακροδεξιάς, με ό,τι συνέπειες μπορεί να έχει αυτό στις κοινωνίες μας, στη δημοκρατία μας, στην ίδια την Ευρώπη, αλλά και να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά οι κυρίαρχες σήμερα νεοφιλελεύθερες επιλογές στην οικονομία και οι επιπτώσεις τους σε ευρωπαϊκό επίπεδο».

Ο Τσίπρας, η… απεύθυνση και το πλατύ κάλεσμα
ΒΗΜΑτοδότης

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Αλέξης Τσίπρας χρησιμοποίησε τη φράση «η απεύθυνση ενός πλατιού καλέσματος»… που εντυπωσίασε τον κόσμο. Η αλήθεια είναι ότι ο κ. Τσίπρας επιμένει σε αυτή τη φράση όταν βρίσκεται σε δύσκολη θέση, όταν βλέπει ότι πλησιάζουν οι εκλογές και οι δημοσκοπήσεις επιμένουν ότι θα τις χάσει. Δεν είναι τυχαίο ότι τη φράση αυτή την είπε, προσδοκώντας συνεργασία (κατά άλλους λεηλασία) του ΚΙΝΑΛ και του Ποταμιού, από τους οποίους όμως εισέπραξε ένα μεγάλο «όχι». Η συγκεκριμένη φράση είχε πιθανώς ως στόχο να θυμίσει στους ψηφοφόρους τις αριστερές ρίζες του κόμματος. Ο κ. Τσίπρας πιστεύει ότι, σε κάθε περίπτωση, εξυπηρετεί και το άνοιγμα στην Κεντροαριστερά, έστω κι αν η φρασεολογία θυμίζει μανιφέστο της κομμουνιστικής Αριστεράς της δεκαετίας του ’50. Οπως επίσης και παλαιά άρθρα του «Ριζοσπάστη» του 1970. Επιμένει ο Πρωθυπουργός να «δανείζεται» φράσεις που χρησιμοποιεί το ΚΚΕ ή να οικειοποιείται ιστορικά πρόσωπα του κομμουνισμού, όπως ο Μαρξ και ο Λένιν, κάνοντας τον Δ. Κουτσούμπα να ξεχειλίζει από οργή. 

Πηγές: kathimerini.gr, iefimerida.grtovima.gr






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου