2 Ιουνίου 2019

Εξαιρετικά αρνητική εξέλιξη για το ΚΙΝΑΛ η απομάκρυνση Βενιζέλου

Την τελευταία θέση στο ψηφοδέλτιο επικρατείας του ΚΙΝΑΛ πρότεινε χθες η πρόεδρός του, Φώφη Γεννηματά, στον Ευάγγελο Βενιζέλο, θέτοντάς τον έτσι εκτός πολιτικής μάχης, και εκείνος, όπως ήταν εύλογο, αρνήθηκε και εγκατέλειψε το κίνημα. Ήταν μια «εξαιρετικά αρνητική εξέλιξη» για το Κίνημα Αλλαγής, μόλις μια μέρα πριν τον επαναληπτικό γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών και ένα περίπου μήνα πριν τις εθνικές εκλογές. 

«Λυπάμαι για την απόφαση του Βαγγέλη Βενιζέλου να εγκαταλείψει την κοινή μας προσπάθεια. Σε αυτή την τόσο κρίσιμη αναμέτρηση και για το Κίνημα αλλά και για τη χώρα θα μπορούσε να προσφέρει πολλά και σημαντικά από οποιαδήποτε θέση. Οι απόντες από αυτήν τη μάχη απλά διευκολύνουν τον ΣΥΡΙΖΑ» δήλωσε σήμερα η Φώφη Γεννηματά, αμέσως μετά την άσκηση του εκλογικού της δικαιώματος στην Αθήνα. 

Πράγματι ο Βαγγέλης Βενιζέλος "σε αυτή την τόσο κρίσιμη αναμέτρηση και για το Κίνημα αλλά και για τη χώρα θα μπορούσε να προσφέρει πολλά και σημαντικά", όπως και η ίδια η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ παραδέχεται. Όμως, εκείνη που προσπάθησε να τον θέσει στο περιθώριο και τον ανάγκασε να εγκαταλείψει το Κίνημα Αλλαγής δεν ήταν άλλος από την κ. Γεννηματά!

Ν. Ανδρουλάκης: «Εξαιρετικά αρνητική εξέλιξη» η σύγκρουση Γεννηματά - Βενιζέλου. «Ως εξαιρετικά αρνητική εξέλιξη που θα έπρεπε να είχε αποφευχθεί και δεν βοηθάει μία ημέρα πριν τις αυτοδιοικητικές και ένα μήνα πριν από τις εθνικές εκλογές» θεωρεί ο Νίκος Ανδρουλάκης τη ρήξη στις σχέσεις της Φώφης Γεννηματά με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, το Σάββατο το μεσημέρι. Ο Νίκος Ανδρουλάκης, που εκλέχθηκε την περασμένη Κυριακή και πάλι πρώτος ευρωβουλευτής με το Κίνημα Αλλαγής, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ υπογραμμίζει με νόημα ότι «η ενότητα σφυρηλατείται με τον σεβασμό στις ιδέες, στη δημοκρατική λειτουργία αλλά και την ιστορία της παράταξης και των προσώπων που πρωταγωνίστησαν στις κρίσιμες καμπές της». 


«Κεραυνοβολημένος» από τις εξελίξεις στο ΚΙΝΑΛ ο Κ. Σημίτης. Την έκπληξη αλλά και τον θυμό του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη για τις εξελίξεις στο Κίνημα Αλλαγής, εξέφρασε το περιβάλλον του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ. Όπως λένε, σύμφωνα με την kathimerini.gr, ο κ. Σημίτης σε συνομιλίες που είχε αμέσως μετά τις εξελίξεις με στελέχη του κόμματος, τόνιζε ότι αιφνιδιάστηκε από τα όσα διαδραματίστηκαν, δηλώνοντας χαρακτηριστικά «κεραυνοβολημένος και θυμωμένος», ενώ δεν περίμενε σε καμία περίπτωση η Φώφη Γεννηματά να διώξει τον Ευάγγελο Βενιζέλο από το κόμμα.

Είναι γεγονός ότι το κύρος, την ικανότητα, την γνώση και την εμπειρία του Βαγγέλη Βενιζέλου δεν διαθέτουν πολλοί σήμερα, όχι μόνο στο Κίνημα Αλλαγής, αλλά και στον ευρύτερο πολιτικό χώρο. Η φωνή του θα ήταν απαραίτητη στη Βουλή.

Χαρακτηριστική είναι μια ανάρτηση του πρώην υπουργού Στέφανου Μάνου στο twitter:
Stefanos Manos‏ @StefanosManos
Απάντηση στο χρήστη @EVenizelos
Ο κ. Βενιζέλος ήταν μια από τις ικανότερες "φωνές" στη Βουλή. Η απουσία του από την επόμενη Βουλή θα βλάψει τα συμφέροντα της Ελλάδας. Μολονότι συνήθως διαφωνούσα μαζί του, θα ήθελα να τον έχω σύμμαχο σε κοινές προσπάθειες.


Γιατί, Βουλή χωρίς το Βενιζέλο ισοδυναμεί με ραδιόφωνο χωρίς ήχο...

Takis Ant για το afirimeno.com

Σχετική ανάρτηση: Αποχωρεί από το ΚΙΝΑΛ ο Ευάγγελος Βενιζέλος






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου