10 Ιουλίου 2019

Οι προτεραιότητες της κυβέρνησης Μητσοτάκη

«Μας περιμένει πολύ σκληρή δουλειά έχω όμως απόλυτη εμπιστοσύνη στις δυνατότητές μας να αλλάξουμε την Ελλάδα», ανέφερε σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην εισήγησή του στο πρώτο υπουργικό συμβούλιο που έγινε στη Βουλή, όπου και τόνισε τις προτεραιότητες της κυβέρνησής του. 

«Ζητήσαμε ισχυρή εντολή, οι πολίτες μάς της έδωσαν απλόχερα. Τώρα ήρθε η ώρα να ενώσουμε τις Ελληνίδες και Έλληνες κάτω από ένα όραμα ευημερίας και προκοπής. Η δουλειά έχει ξεκινήσει», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης που επισήμανε ότι η κυβέρνησή του έχει καθαρές προτεραιότητες και σαφές χρονοδιάγραμμα για την υλοποίησή τους. 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε ότι την επόμενη ημέρα μετά την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης θα κατατεθεί το πρώτο νομοσχέδιο για το επιτελικό κράτος και μία εβδομάδα μετά, το πρώτο φορολογικό με τις πρώτες μειώσεις φόρου.

Έκανε τρεις επισημάνσεις προς τους υπουργούς: Δεν αρκούν οι καλές προθέσεις και τα λόγια, o κόσμος περιμένει έργα και πράξεις. Δεν υπάρχει ούτε μία ημέρα για χάσιμο. Δεν ασκούμε πολιτική μόνο με το έργο, αλλά και με τη συμπεριφορά μας. 


Στην ομιλία του στο υπουργικό Συμβούλιο, ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε και τις δώδεκα προτεραιότητες της κυβέρνησής του που επιγραμματικά είναι:

1. Ισχυρή ανάπτυξη με πολλές επενδύσεις και καλύτερες δουλειές.
2. Αξία στην ακίνητη περιουσία.
3. Ασφάλεια στο σπίτι, στην πόλη και στη χώρα.
4. Κοινωνική συνοχή και αλληλεγγύη στον πιο αδύναμο.
5. Εκπαίδευση που απελευθερώνει το δυναμικό των Ελλήνων.
6. Ποιοτική δημόσια υγεία για όλους.
7. Νέο κοινωνικό συμβόλαιο κράτους-εργαζομένων και επιχειρήσεων.
8. Υψηλό διαθέσιμο εισόδημα και αναγέννηση της μεσαίας τάξης.
9. Προστασία του περιβάλλοντος και βιώσιμη ανάπτυξη.
10. Ενα σύγχρονο ψηφιακό κράτος στην υπηρεσία του πολίτη.
11. Ενα νέο μοντέλο πολιτισμού αλλά και ενημέρωσης με διαφορετική αισθητική.
12. Μια ισχυρή Ελλάδα σε έναν κόσμο που αλλάζει.

Στο πλαίσιο υλοποίησης αυτών ο πρωθυπουργός γνωστοποίησε ότι «αύριο θα επισκεφθεί το υπουργείο Παιδείας για να συζητήσει με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου, για το τολμηρό, όπως τόνισε, σχέδιο της κυβέρνησης για την εκπαίδευση του μέλλοντος, στο οποίο κεντρικό ρόλο έχουν οι άξιοι εκπαιδευτικοί μας».

Ανακοίνωσε ακόμη ότι ζήτησε από τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση να συναντήσει όλους τους επιθεωρητές εργασίας. «Καμία απόκλιση από την εφαρμογή της εργατικής νομοθεσίας», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Κλείνοντας την ομιλία του ο Κυρ. Μητσοτάκης ανέφερε: «Πριν από λίγες ημέρες ο λαός μάς εμπιστεύτηκε με τόλμη και ωριμότητα. Με την ίδια τολμη και ωριμότητα καλούμαστε να κυβερνήσουμε
». Και ευχήθηκε «καλή δουλειά και καλή επιτυχία σε όλες και όλους». 

Πηγή: kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου