3 Αυγούστου 2019

Τα «Ωραία» της Ημέρας 3.8.2019

Βαρουφάκης για Ντάισελμπλουμ: Ο αστοιχείωτος που παραλίγο να γίνει επικεφαλής του ΔΝΤ. Πήγε στην Κάρπαθο ο Κυρ. Μητσοτάκης και έγινε σεισμός! Χατζηδάκης: «Οικονομικό φρενοκομείο» η προηγούμενη συμφωνία για τη ΔΕΗ. Μέσω Airbnb στο σπίτι του Αρη Βελουχιώτη στη Γαύδο. Ποπ... Κυκλάδες από τον Μπενουά Παρέ. Τραμπ: «Είμαι ο λιγότερο ρατσιστής άνθρωπος στον κόσμο»

Βαρουφάκης κατά Ντάισελμπλουμ


Η ...ιδιαίτερη σχέση τους, από την εποχή του 2015 όταν 
ο Γιάνης Βαρουφάκης ήταν υπουργός Οικονομικών και ο Γερούν Ντάισελμπλουμ επικεφαλής του Eurogroup, δεν ξεχνιέται. Έτσι σήμερα και με αφορμή τα σενάρια που ήθελαν τον κ. Ντάισελμπλουμ να αναλαμβάνει τη θέση της Κριστίν Λαγκάρντ στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, ο Γιάνης Βαρουφάκης, προχώρησε σε έναν ιδιαίτερα καυστικό σχόλιο, στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, χαρακτηρίζοντάς τον μάλιστα ως «αστοιχείωτο»:

Yanis Varoufakis @yanisvaroufakis
To ότι ο αστοιχείωτος Ντάιζελμπλουμ παραλίγο να επιλεγεί ως γενικός του ΔΝΤ αποδεικνύει την περιφρόνηση του κατεστημένου της ΕΕ για τις τεχνικές ικανότητες και την δημοκρατική νομιμοποίηση του προσωπικού τους. Μόνο κριτήριο η τυφλή, ανεύθυνη υπακοή.
10:28 π.μ. - 3 Αυγ 2019 


Πήγε στην Κάρπαθο ο Κυρ. Μητσοτάκης και έγινε σεισμός!


Σεισμική δόνηση 4,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε σήμερα Σάββατο στις 12:51 στην Κάρπαθο. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται στον θαλάσσιο χώρο 71 χιλιόμετρα ανατολικά νοτιοανατολικά του νησιού. Εκείνη την ώρα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ήταν στο νησί της Καρπάθου όπου και θα παραμείνει έως αύριο Κυριακή 4 Αυγούστου. 

Ο πρωθυπουργός σημείωσε στο στο Twitter: 

Kyriakos Mitsotakis @kmitsotakis
Κουνηθήκαμε λίγο στην Κάρπαθο αλλά ενημερώθηκα πως ευτυχώς δεν υπήρξαν ζημιές και τραυματισμοί. Μίλησα με κατοίκους και επισκέπτες του νησιού, οι οποίοι με υποδέχτηκαν με χαμόγελα και αισιοδοξία για τις προοπτικές του νησιού και της χώρας. Τους ευχαριστώ για τη φιλοξενία τους!
3 Αυγ 2019

Απλά να υπενθυμίσουμε ότι ο πατέρας του πρωθυπουργού, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης εθεωρείτο μεγάλος "γκαντέμης"!


Πηγές: Με στοιχεία από ΑΠΕ-ΜΠΕ, twitter.com
Όμως «ωραία» (σε εισαγωγικά) είχαμε και τις αμέσως προηγούμενες ημέρες. Κάποια από αυτά:

Χατζηδάκης για ΔΕΗ: «Οικονομικό φρενοκομείο» η συμφωνία

«Η εταιρεία την βγάζει δεν την βγάζει» τόνισε την Παρασκευή (2.8.2019), αναφερόμενος στη ΔΕΗ ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης ενώ έκανε λόγο για «οικονομικό φρενοκομείο» που συμφωνήθηκε ανάμεσα στην προηγούμενη κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή προκειμένου να καταργηθεί το σχέδιο της μικρής ΔΕΗ που είχε προτείνει η κυβέρνηση Σαμαρά.

«Συμφώνησαν να κατέβει το μερίδιο της ΔΕΗ από το 90% στο 50%. Χωρίς κανένα οικονομικό αντάλλαγμα και με τα στελέχη της επιχείρησης να δουλεύουν για να χάσουν πελάτες. Πούλησαν το 66% του ΔΕΣΦΑ και πανηγύριζαν. Πούλησαν το 49% του ΑΔΜΗΕ και πανηγύριζαν. Η ΔΕΗ τους μάρανε για να δείξουν την ευαισθησία τους», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Χατζηδάκης, σε συνέντευξη στο ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά.

Ο υπουργός τόνισε ότι η μετάβαση στο νέο μοντέλο της απελευθερωμένης αγοράς ενέργειας πρέπει να γίνει με σοβαρότητα, με ευρωπαϊκούς κανόνες και όχι με τους «γιαλαντζί» κανόνες, που πήγε να γίνει στην Ελλάδα...

Πηγή: kathimerini.gr


Airbnb και το σπίτι του Αρη Βελουχιώτη στη Γαύδο

Σε τουριστικό κατάλυμα έχει μετατραπεί το σπίτι που έχτισε ο Άρης Βελουχιώτης και άλλα μέλη ΚΚΕ, όταν εξορίστηκαν στη Γαύδο, τη δεκαετία του ΄30.
Παρότι υπάρχει σχετική απόφαση του υπουργείου Πολιτισμού από το 1999, σύμφωνα με την οποία έχει χαρακτηριστεί «ιστορικό διατηρητέο μνημείο», το κτίριο ένα χρόνο μετά είχε γίνει καφενείο και τελευταία λειτουργεί και ως ξενώνας. Το «Σπίτι του Άρη» μισθώνεται μέσω Airbnb και ενοικιάζεται προς 17 ευρώ την ημέρα. Το συγκεκριμένο κατάλυμα έχει μεγάλη ζήτηση. Όλος ο Αύγουστος, εκτός από τρεις μέρες, είναι αυτή τη στιγμή κλεισμένος. 

Πηγή: tovima.gr

Ποπ... Κυκλάδες από τον Μπενουά Παρέ 

Μύκονος, Νάξος, Πάρος, Σαντορίνη και άλλα νησιά των Κυκλάδων σε ποπ αρτ εκδοχή που θυμίζει κόμικς, πρωταγωνιστούν στα έργα του ζωγράφου Μπενουά Παρέ, ο οποίος παρουσιάζει τη νέα του έκθεση στην Kapopoulos Fine Arts Paros Gallery στις 6 Αυγούστου. 

Ο γεννημένος στο Παρίσι, αλλά πολιτογραφημένος Ελληνας εδώ και πολλά χρόνια καλλιτέχνης εκθέτει μια καινούργια σειρά έργων που δημιούργησε τον τελευταίο χρόνο. Ζωγραφίζει τα σοκάκια, τα λευκά σπίτια, τους γλάρους, τα μικρά, παραδοσιακά καφενεία, τους μυκονιάτικους μύλους, την Πορτάρα της Νάξου, αιχμαλωτίζει την ενέργεια του κυκλαδίτικου τοπίου και τη μεταπλάθει με τη δική του ποπ αισθητική, μεταφέροντας τη λογική των κόμικς στον καμβά του. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 12 Αυγούστου. Ποτάμι, Νάουσα, Πάρος. 

Πηγή: kathimerini.gr/eikastika

Τραμπ: «Είμαι ο λιγότερο ρατσιστής άνθρωπος στον κόσμο»

Λίγες μέρες νωρίτερα, την περασμένη Τρίτη (30.7.2019), ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, υπερασπίστηκε τον εαυτό του έναντι των κατηγοριών περί ρατσισμού που διατυπώνονται σε βάρος του, στον απόηχο των επιθέσεων των τελευταίων ημερών που έχει εξαπολύσει εναντίον ενός μαύρου βουλευτή και της πόλης του, της Βαλτιμόρης.

«Είμαι ο λιγότερο ρατσιστής άνθρωπος στον κόσμο» διαβεβαίωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, μιλώντας σε δημοσιογράφους, από τους κήπους του Λευκού Οίκου. «Κανένας άλλος πρόεδρος δεν έχει κάνει τόσα όσα εγώ για τους Αφρο-Αμερικάνους» υπογράμμισε.

Το Σαββατοκύριακο που πέρασε, ο Ντόναλντ Τραμπ καταφέρθηκε εναντίον του βουλευτή των Δημοκρατικών Ελάιτζα Κάμινγκς, περιγράφοντας την πόλη του ως «αηδιαστικό μέρος που έχει κατακλυστεί από αρουραίους» και «μια περιοχή πολύ επικίνδυνη και βρώμικη», όπου «κανένα ανθρώπινο ον δεν θα ήθελε να ζήσει εκεί».


Πηγή: kathimerini.gr 

Takis Ant για το afirimeno.com






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου