3 Ιανουαρίου 2020

Τα «Ωραία» της Ημέρας 3.1.2020

Απόστολος Τζιτζικώστας: Εκφράστηκα, για τις εργαζόμενες της Περιφέρειας, με τρόπο που δεν με εκφράζει! Συγγνώμη! 
Η Γκρέτα Τούνμπεργκ έγινε σήμερα 17 χρονών και το γιόρτασε με επτάωρη διαδήλωση!
Τομ Χανκς, ως Έλληνας πολίτης, για το νέο έτος: «Kronia pola!»

Απ. Τζιτζικώστας: Δεν τον εκφράζουν οι σεξιστικές του δηλώσεις! 

Συγγνώμη για την «ατυχέστατη και τελείως λάθος» αναφορά του προς τις εργαζόμενες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, με τρόπο που «ούτε τον εκφράζει, ούτε τον χαρακτηρίζει»ζητάει, μέσω ανάρτησής του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Η ανάρτησή του, στις 2 Ιαν 2020, στο twitter:
Apostolos Tzitzikostas @tzitzikostas
Ατυχέστατη και τελείως λάθος η αναφορά μου προς τις εργαζόμενες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, με τρόπο που ούτε με εκφράζει, ούτε με χαρακτηρίζει, για οποιαδήποτε γυναίκα. Για αυτό και η συγγνώμη μου είναι απολύτως ξεκάθαρη και ειλικρινής.


Τι είχε προηγηθεί:
Με αφορμή τις πρωτοχρονιάτικες ευχές, ο εκπρόσωπος του Film Office, του οργανισμού που έχει αναλάβει να προωθήσει κινηματογραφικές παραγωγές στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, επισκέφθηκε τον Απόστολο Τζιτζικώστα και εξέφρασε ευχές για το νέο απόκτημα της Θεσσαλονίκης (κινηματογραφικά στούντιο σε έκταση 83 στρεμμάτων στην περιοχή της Θέρμης με οκτώ κινηματογραφικά πλατώ) και χρησιμοποιώντας μια κινηματογραφική κλακέτα ...αστειεύτηκε ζητώντας από τον Περιφερειάρχη να μπορέσουν όλες οι γυναίκες της Διεύθυνσης να λάβουν μέρος στις κινηματογραφικές παραγωγές.
Η αντίδραση ωστόσο του Απόστολου Τζιτζικώστα ήταν τουλάχιστον άστοχη. Αφού έκανε μια χαρακτηριστική χειρονομία σεξουαλικού περιεχομένου, απευθυνόμενος στις εργαζόμενες γυναίκες της περιφέρειας, τις ρώτησε: «τι είδους ταινία, προσέξτε τι θα πείτε». Και ενώ εκείνες ξεσπούν σε αμήχανα γέλια, ο Περιφερειάρχης πρόσθεσε: «Άκουσα ότι από τις πρώτες ταινίες που θα γυριστούν θα είναι του Σειρηνάκη, σας ενδιαφέρει;». (Σημείωση: ο Δ. Σειρηνάκης είναι γνωστός παραγωγός ταινιών πορνό).


Πηγές: iefimerida.grtwitter.com

Η Γκρέτα Τούνμπεργκ έγινε 17 χρονών και το γιόρτασε με επτάωρη διαδήλωση 


Το καθιερωμένο για κάθε Παρασκευή πρόγραμμά της ακολούθησε και σήμερα, ημέρα των γενεθλίων της, η Γκρέτα Τούνμπεργκ (Greta Thunberg). Η έφηβη ακτιβίστρια έκανε επτάωρη διαμαρτυρία για το κλίμα έξω από το κοινοβούλιο της Σουηδίας, αψηφώντας τις άσχημες καιρικές συνθήκες.

Η ανάρτησή της (και η φωτογραφία που τη συνοδεύει) στο  twitter:

«Δεν είμαι από τους ανθρώπους που γιορτάζουν τα γενέθλιά τους», δήλωσε στο Reuters. «Στέκομαι εδώ και απεργώ από τις 8 το πρωί μέχρι τις 3 το μεσημέρι, ως συνήθως… μετά θα πάω στο σπίτι», είπε στο πρακτορείο Reuters η Τούνμπεργκ. «Δεν θα έχουμε τούρτα γενεθλίων, αλλά θα φάμε δείπνο», πρόσθεσε.

Πηγές: protothema.gr, twitter.com
Και κάτι πράγματι ωραίο (χωρίς εισαγωγικά):

Τομ Χανκς: Η πρώτη ανάρτησή του ως Έλληνας πολίτης

Ο γνωστός ηθοποιός Τομ Χανκς, που την περασμένη εβδομάδα πολιτογραφήθηκε ως Έλληνας πολίτης*, έκανε ένα tweet με ευχές για το 2020 και "χρόνια πολλά" στα "ελληνικά"!

«Ξεκινώντας το 2020 ως Επίτιμος πολίτης της Ελλάδας! Kronia pola! (περισσότερο ή λιγότερο, "ευτυχές έτος!")» έγραψε.

Tom Hanks ✔@tomhanks
Starting 2020 as an Honorary citizen of all of Greece! Kronia pola! ( more or less, “happy year!”). Hanx

Η ανάρτησή του, που συνοδεύεται από μια φωτογραφία με ένα άγαλμα στο οποίο φαίνεται η σκιά του, συγκέντρωσε χιλιάδες likes και δεκάδες ελληνικά σχόλια, μέσα σε λίγη ώρα.

Υπενθυμίζεται ότι την τιμητική πολιτογράφηση του Τομ Χανκς, υπέγραψε την περασμένη Παρασκευή, 27 Δεκεμβρίου 2019, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος.

Πηγή: twitter.com

Takis Ant για το afirimeno.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου