3 Απριλίου 2020

Περίεργα στον κόσμο σχετικά με τον κορωνοϊό

Κατσίκες «κατέλαβαν» πόλη-φάντασμα λόγω κορωνοϊού στην Ουαλία. Στον Παναμά άνδρες και γυναίκες βγαίνουν διαφορετικές ημέρες, ενώ σε άλλη χώρα της Λατινικής Αμερικής η έξοδος από το σπίτι γίνεται με με βάση τον αριθμό της ταυτότητάς τους. Στην Τουρκία θυσιάζουν αρνιά στον Αλλάχ για να σταματήσει την πανδημία. 

Ουαλία: Κατσίκες «κατέλαβαν» πόλη-φάντασμα λόγω κορωνοϊού 
από naftemporiki.gr

«Κατάληψη» σε ένα παραθαλάσσιο θέρετρο στην Ουαλία, το οποίο έχει μετατραπεί σε πόλη - φάντασμα λόγω των περιορισμών για τον νέο κορωνοϊό, έκανε ένα κοπάδι από κατσίκες Κασμίρ. Οι κατσίκες, οι οποίες υπό φυσιολογικές συνθήκες περιφέρονταν ελεύθερες έξω από το Λάντουντνο, τελικά «εισέβαλαν» στους άδειους πλέουν δρόμους της πόλης, τρώγοντας λουλούδια και χλόη από κήπους σπιτιών.
Σύμφωνα με τη δημοτική σύμβουλο Κάρολ Μάρουμπι, την οποία επικαλείται το Reuters, το κοπάδι των περίπου 150 κατσικιών αποτελεί διάσημη τοπική ατραξιόν και οι περισσότεροι κάτοικοι τις θεωρούν καλοδεχούμενες.
Πέρα από την πόλη, οι κατσίκες κατέλαβαν και το διαδίκτυο, καθώς φωτογραφίες και βίντεο με εκείνες να πρωταγωνιστούν έγιναν viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Παναμάς: Άνδρες και γυναίκες βγαίνουν διαφορετικές ημέρες

από naftemporiki.gr

Διαχωρισμό βάσει φύλου προβλέπει ένα από τα μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας που υιοθετεί ο Παναμάς, στη σκιά της πανδημίας κορωνοϊού.
Σύμφωνα με το AFP, από την 1η Απριλίου και για 15 μέρες, οι άνδρες και οι γυναίκες μπορούν να βγαίνουν έξω σε διαφορετικές ημέρες και για δύο μόνο ώρες ανά έξοδο.
Οι άνδρες θα βγαίνουν για να επισκέπτονται το σούπερ μάρκετ ή το φαρμακείο την Τρίτη, την Πέμπτη και το Σάββατο, ενώ οι γυναίκες τη Δευτέρα, την Τετάρτη και την Παρασκευή. Σε ό,τι αφορά την Κυριακή, απαγορεύεται η έξοδος στους πάντες.
Ο υπουργός Ασφάλειας Χουάν Πίνο δήλωσε ότι αυτού του τύπου η καραντίνα «δεν έχει κανέναν απολύτως άλλο στόχο παρά να σωθούν ζωές».

Κολομβία: Έξοδος με 
βάση τον αριθμό της ταυτότητας 
από politis.com.cy 

Σε πολλές περιοχές της χώρας, οι άνθρωποι έχουν δικαίωμα να βγαίνουν από το σπίτι τους με βάση τον τελευταίο αριθμό της ταυτότητάς τους. 
Για παράδειγμα, οι ταυτότητες που λήγουν σε 0, 7 ή 4 μπορούν να βγουν έξω τη Δευτέρα, ενώ όσων ο αριθμός ταυτότητας τελειώνει σε 1, 8 ή 5, δικαιούνται να βγουν από το σπίτι τους την Τρίτη.

Τουρκία: Έσφαξαν 180 αρνιά ως θυσία στον Αλλάχ
από
 ethnos.grsigmalive.com

Σε 8 πόλεις της ΝΑ Τουρκίας έσφαξαν σε 2 ημέρες 180 αρνιά και το κρέας τους το μοίρασαν στους φτωχούς, προσευχόμενοι στον Αλλάχ να τους σώσει από την επιδημία.
«Η ελεημοσύνη απομακρύνει τις καταστροφές. Θέλαμε να δώσουμε ένα παράδειγμα με αυτή την τελετουργία στις πόλεις μας. Η πρόθεσή μας ήταν η ελεημοσύνη. Η χώρα μας βρίσκεται στη μέση μιας δύσκολης κατάστασης. Ο στόχος μας είναι να γλιτώσουμε από αυτή την ασθένεια. Μακάρι ο Θεός να μας βοηθήσει», δήλωσε ο Τούρκος βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος, Χακί Τορέ. 

Τουρκμενιστάν: Απαγόρευση της λέξης «κορωνοϊός»
από politis.com.cy

Στο Τουρκμενιστάν οι αρχές της χώρας αποφάσισαν να αντιμετωπίσουν τον ιό, απαγορεύοντας τη χρήση της λέξης «κορωνοϊός». Έτσι όσοι μιλούν για τον ιό συλλαμβάνονται. 
Επίσης συλλαμβάνονται και όσοι θυμίζουν την ύπαρξή του φορώντας μάσκες...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου