3 Αυγούστου 2020

Μια διαμάχη για την επένδυση «μαζικού τουρισμού» στον Ερημίτη Κέρκυρας

Για κατασκευή συγκροτήματος «μαζικού τουρισμού» στην περιοχή Ερημίτης, στη βορειοανατολική Κέρκυρα, που δεν δεν θα λειτουργήσει ποτέ, κάνει λόγο σε άρθρο του στην «Καθημερινή της Κυριακής» ο Ναθάνιελ Ρότσιλντ. Αντιδρώντας ο υπουργός Ανάπτυξης, Αδωνις Γεωργιάδης, χαρακτηρίζει απόλυτα λανθασμένη την άποψη αυτή περί επένδυσης μαζικού τουρισμού. Πιο αναλυτικά: 

«Κάποιες φωνές στα παραδοσιακά μέσα ενημέρωσης μπορεί να θεωρούν ότι μια περιοχή όπως ο Ερημίτης, ανεξάρτητα από την τοπική της σημασία, είναι απλώς μια αναξιοποίητη έκταση. Μια έκταση που είναι λάθος να προστατεύσουμε όταν η χώρα χρειάζεται περισσότερες θέσεις εργασίας και επενδύσεις. Αυτές οι ίδιες φωνές εξισώνουν την «πρόοδο» με τις ξένες επενδύσεις και την κατασκευή συγκροτημάτων μαζικού τουρισμού. Ομως, πιο κοντά στην πόλη της Κέρκυρας, θέρετρα αυτού του είδους που κατασκευάστηκαν τη δεκαετία του 1970, σήμερα κατεδαφίζονται για να δημιουργηθούν πολυτελείς ιδιωτικές βίλες» σημείωνε μεταξύ άλλων στο άρθρο του στην «Καθημερινή» ο Ν. Ρότσιλντ. 

Στο άρθρο του αυτό, ο Ν. Ρότσιλντ, αναφέρεται μεταξύ άλλων και στον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων γράφοντας: «Ο Αδωνις Γεωργιάδης, υπουργός Ανάπτυξης, τον οποίο γνώρισα πέρυσι σε ένα γεύμα στη Νέα Υόρκη, έχει τη σεβαστή εντολή να προσελκύσει όσο γίνεται περισσότερες άμεσες ξένες επενδύσεις σε μια σκληρά δοκιμαζόμενη ελληνική οικονομία. Εκ πρώτης όψεως, μια ανάπτυξη μαζικού τουρισμού ύψους 120 εκατομμυρίων ευρώ στη βορειοανατολική Κέρκυρα καλύπτει αυτά τα ζητούμενα. Ωστόσο, η επένδυση στον Ερημίτη δεν θα λειτουργήσει ποτέ. Η περιφερειακή υποδομή δεν είναι σε θέση να εξυπηρετήσει τον μαζικό τουρισμό στη βορειοανατολική Κέρκυρα, ενώ ο Ερημίτης απέχει πολύ από το μικρό αεροδρόμιο του νησιού. Ακόμη και ο κύριος δρόμος προς τα βόρεια είναι μονόδρομος σε κάποια σημεία. Οι επενδυτές έχουν υποσχεθεί ότι το ξενοδοχείο θα παραμείνει ανοιχτό όλο τον χρόνο. Κανένας αξιόπιστος διαχειριστής ξενοδοχείων δεν θα συμφωνήσει σε αυτό».

Αντιδρώντας στο άρθρο αυτό ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Αδωνις Γεωργιάδης, σε ανάρτησή του στο Twitter καλωσορίζει μεν τον διάλογο που γίνεται, ωστόσο χαρακτηρίζει απόλυτα λανθασμένη την άποψη ότι πρόκειται για μια επένδυση μαζικού τουρισμού.

Άδωνις Γεωργιάδης @AdonisGeorgiadi
2 Αυγ
Η ⁦@Kathimerini_gr  φιλοξενεί άρθρο του ⁦@NatRothschild1  για τον Ερημίτη. Είναι καλό που γίνεται διάλογος. Η ιδέα ότι η επένδυση είναι μαζικού τουρισμού, με 90 δωμάτια και με βίλες και με την χαμηλότερη δόμηση σε όλη την Κέρκυρα δηλ 7% είναι απόλυτα λανθασμένη.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από μερικές ημέρες ο Ν. Ρότσιλντ είχε αφήσει αιχμές και κατά του πρωθυπουργού*, με αναρτήσεις του στο Twitter, για το Kassiopi Project. 

Πηγές: kathimerini.gr , twitter.com

*Σχετική ανάρτηση: Όταν ο Νατ Ρότσιλντ αποκαλεί τον Μητσοτάκη «ανόητο»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου