28 Αυγούστου 2020

Η InstaShop εξαγοράστηκε έναντι 360 εκατ. δολ. από την Delivery Hero

Το μεγαλύτερο deal startup εταιρείας ελληνικών συμφερόντων σηματοδοτεί η συμφωνία που έκλεισε η InstaShop για την εξαγορά της από τον γερμανικό όμιλο Delivery Hero, έναντι του ποσού - ρεκόρ των 360 εκατ. δολαρίων.

Το InstaShop δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες του να κάνουν τις παραγγελίες τους από σουπερμάρκετ αλλά και τοπικά καταστήματα και να λαμβάνουν τα προϊόντα τους όποτε αυτοί θελήσουν, ακόμη και μόλις μισή με μία ώρα μετά από την παραγγελία.

Η εταιρεία ξεκίνησε τη δραστηριότητά της το 2015 ως μια ιδέα του Γιάννη Τσιώρη, ο οποίος εργαζόταν τότε στο τμήμα Marketing Intelligence της Philips για τη Μέση Ανατολή και την Τουρκία, με στόχο να καλύψει το κενό που εντόπισε στις διαδικτυακές αγορές τροφίμων στην περιοχή. Σύντομα και ενώ διαπίστωσε πραγματικό ενδιαφέρον, ο κ. Τσιώρης παραιτήθηκε από την καριέρα του στη Philips και μαζί με την Ιωάννα Αγγελιδάκη ίδρυσε τo InstaShop.

Η πρώτη επένδυση ήρθε λίγους μήνες μετά από τους VentureFriends, των Απόστολου Αποστολάκη και Γιώργου Δημόπουλου, καθώς και την επενδυτική εταιρεία του Ντουμπάι, Jabbar. Με την πρώτη χρηματοδότηση ξεκίνησε η ραγδαία ανάπτυξη του InstaShop που κατάφερε μέσα σε πέντε χρόνια να γίνει η μεγαλύτερη διαδικτυακή αγορά τροφίμων στη Μέση Ανατολή.

Με τα μεγέθη της συνεχώς να αυξάνονται η InstaShop δεν άργησε να μπει στο «στόχαστρο» της Delivery Hero, εταιρεία η οποία φιλοδοξεί να κυριαρχήσει στην αγορά της παράδοσης φαγητού και τροφίμων παγκοσμίως. Σημειώνεται ότι η Delivery Hero, που ιδρύθηκε το 2011 από τον Σουηδό Nikolas Ostberg, σήμερα λειτουργεί σε πάνω από 600 πόλεις σε ολόκληρο τον κόσμο, έχοντας περισσότερους από 22.000 υπαλλήλους. Εξάλλου, η Delivery Hero δεν είναι "ξένη” στην Ελλάδα, αφού πρωταγωνιστεί στην ελληνική αγορά delivery από το 2015 που εξαγόρασε την Online Delivery A.E., γνωστή και ως e-Food, εταιρεία που ίδρυσε ο ένας από τους δύο VentureFriends, Απόστολος Αποστολάκης.

Πλέον, το InstaShop έχει εξελιχθεί σε μια ολοκληρωμένη διαδικτυακή αγορά ειδών παντοπωλείου, παρέχοντας στους καταναλωτές πρόσβαση σε μια ευρεία γκάμα καταστημάτων που εκτείνεται από σούπερ μάρκετ, παντοπωλεία και καταστήματα τροφίμων, έως φαρμακεία, pet shops και καταστήματα πώλησης ειδών σπιτιού. Οι καταναλωτές μπορούν να πραγματοποιήσουν τις αγορές τους απευθείας από το κινητό τους ή από υπολογιστή, και να παραλάβουν τις παραγγελίες τους εντός ολίγων λεπτών ή σε προκαθορισμένη ώρα, πληρώνοντας με μετρητά ή με κάρτα. Το InstaShop δραστηριοποιείται σήμερα σε πέντε χώρες και συγκεκριμένα στην Ελλάδα, στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, στο Μπαχρέιν, στον Λίβανο και στην Αίγυπτο.

Η εξαγορά της Start-up επιχείρησης InstaShop απέσπασε τα συγχαρητήρια του Πρωθυπουργού: 
Prime Minister GR PrimeministerGR
Congratulations to InstaShop on the largest Greek-founded startup company acquisition to date. With R&D based in Greece and initial Greek investment, it highlights how our startup ecosystem is thriving and going from strength to strength.
3:50 μ.μ. · 27 Αυγ 2020

«Συγχαρητήρια στην InstaShop, για τη μεγαλύτερη εξαγορά ελληνικής ίδρυσης Start-up επιχείρησης που έχει γίνει ως τώρα. Με δραστηριότητες Έρευνας και Ανάπτυξης που έχουν έδρα την Ελλάδα και αρχική ελληνική επένδυση, καταδεικνύει πως το οικοσύστημα των Start-up που έχουμε ανθεί και ενδυναμώνεται συνεχώς», έγραψε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Twitter.

Πηγές: capital.gr , twitter.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου