28 Αυγούστου 2020

Ο μεγαλύτερος πίνακας στον κόσμο γεννήθηκε στο lockdown

Ο Βρετανός εικαστικός Sacha Jafri, δημιουργεί τον μεγαλύτερο πίνακα που φτιάχτηκε ποτέ. Όταν ολοκληρωθεί, τον ερχόμενο μήνα, ο πίνακας με τίτλο «Το Ταξίδι της Ανθρωπότητας», θα έχει έκταση 1.980 τετραγωνικών μέτρων -περίπου την έκταση τεσσάρων γηπέδων μπάσκετ.

Όμως, δεν θα μείνει για πολύ σε ένα κομμάτι αφού στόχος είναι να κοπεί σε 60 τμήματα και να δημοπρατηθεί για φιλανθρωπικούς σκοπούς. Ο Βρετανός καλλιτέχνης ξεκίνησε να εργάζεται πάνω στο τελευταίο του πρότζεκτ εν μέσω lockdown. «Είχα ξεμείνει στο Ντουμπάι και ήθελα να δημιουργήσω κάτι δριμύ και ζωηρό. Κάτι που θα μπορούσε να κάνει μεγάλη διαφορά», λέει ο Jafri που ελπίζει να συγκεντρώσει 30 εκατομμύρια δολάρια για άπορα παιδιά.

Για το πρότζεκτ του, επιστρατεύτηκε μία κλειστή αίθουσα χορού στο ξενοδοχείο Atlantis. Δεν ήταν μόνος αφού συγκέντρωσε ηλεκτρονικά τις ζωγραφιές αναρίθμητων παιδιών από όλο τον κόσμο, ενσωματώνοντάς τες στο έργο του. «Ζήτησα από παιδιά σε όλο τον κόσμο να μου στείλουν τα έργα τους, για το πώς νιώθουν. Εμείς οι ενήλικοι περάσαμε δύσκολα τους τελευταίους 5 μήνες, με αγωνία και άγχος, με φόβο. Αλλά σκεφτείτε πώς νιώθει ένα τετράχρονο». 


Ανάμεσα στους χορηγούς του έργου είναι και η «εξοχότητα» του Σεΐχη Nahyan bin Mubarak Al Nahyan, που επιθεώρησε την πρόοδο του πρότζεκτ. 

Πριν τη δημοπρασία, το έργο θα προβληθεί στο ψηλότερο κτήριο του κόσμου, το Burj Khalifa. «Στη συνέχεια, θα το τεμαχίσω σε 60 κομμάτια, τα οποία θα δημοπρατήσουμε, ελπίζοντας να συγκεντρώσουμε 30 εκατομμύρια δολάρια. Κάθε ένας από όσους αγοράσουν ένα από αυτά τα κομμάτια, θα έχει ένα τμήμα του μεγαλύτερου πίνακα που δημιουργήθηκε ποτέ», ανέφερε ο Jafri.

Πηγή: naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου