1 Νοεμβρίου 2020

Το Σκίτσο της Ημέρας 1.11.2020

Ο Ισχυρός σεισμός ανοιχτά της Σάμου των 6,7 Ρίχτερ την Παρασκευή, που είχε σαν αποτέλεσμα, πέρα από την κατάρρευση κτιρίων, τον θάνατο δυο μαθητών στη Σάμο και 62 ανθρώπων στη Σμύρνη, έφερε κοντά, 
«κάτω από το ίδιο τραπέζι» σύμφωνα με το σκίτσο του Δημήτρη Χαντζόπουλου στην «Καθημερινή», Μητσοτάκη και Ερντογάν. 

Και ένα ακόμη σκίτσο, 
του Ηλία Μακρή επίσης στην «Καθημερινή», πάνω στο ίδιο θέμα: «Διαμεσολαβητής», έστω και προσωρινά, μεταξύ Ελλάδας και Τουρκιας, ο Εγκέλαδος! 


Το ρεπορτάζ:
Αμέσως μετά τον σεισμό, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τηλεφώνησε στον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και εξέφρασε τα συλλυπητήριά του για τον σφοδρό σεισμό των 7 Ρίχτερ που σημειώθηκε ανοιχτά της Σάμου. Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι «όποιες και αν είναι οι διαφορές μας, υπάρχουν στιγμές που οι λαοί μας πρέπει να στέκονται ο ένας πλάι στον άλλον».
Απαντώντας ο Τούρκος πρόεδρος, έγραψε στο twitter: «Ευχαριστώ, κ. Πρωθυπουργέ. Εκφράζω τα συλλυπητήριά μου σε όλη την Ελλάδα εκ μέρους εμού και του τουρκικού λαού. Και η Τουρκία επίσης είναι έτοιμη να βοηθήσει την Ελλάδα να γιατρέψει τα τραύματά της. Οτι δύο γείτονες δείχνουν αλληλεγγύη σε δύσκολες στιγμές είναι πιο πολύτιμο από πολλά πράγματα στη ζωή».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου