12 Δεκεμβρίου 2020

Το γκράφιτι «Aachoo» του Banksy εκτοξεύει την αξία του σπιτιού

Γκράφιτι του γνωστού καλλιτέχνη δρόμου Banksy με τον τίτλο «Aachoo» («Αψού!») που καλύπτει έναν τοίχο σπιτιού στο Μπρίστολ και δείχνει μια ηλικιωμένη γυναίκα να φτερνίζεται, εκτόξευσε την αξία του σπιτιού από 300.000 στα 5 εκατ. στερλίνες!


Το έργο «Aachoo!!» δημιουργήθηκε μέσα σε μια νύχτα, στις 10 Δεκεμβρίου, στο πλάι του σπιτιού της Αϊλίν Μακίν, που βρίσκεται  στη Vale Street, που θεωρείται ο πιο απότομος (με κλίση 22 μοιρών) αστικός δρόμος της Αγγλίας, στο Totterdown του Bristol. 

Το έργο φαίνεται  πιο εντυπωσιακό αν κανείς το δει από την προοπτική του απότομου δρόμου 

Ο Banksy φιλοτέχνησε εκεί μία ηλικιωμένη παραδοσιακή γυναίκα που φτερνίζεται. Φορώντας μαντήλι, η ίδια κάμπτεται από το φτέρνισμα και αναγκάζεται να αφήσει το μπαστούνι και την τσάντα της, ενώ η μασέλα της εκτοξεύεται στον αέρα!

Πολλοί έσπευσαν να δώσουν διάφορες ερμηνείες στο έργο, με πιθανότερη εκείνη σύμφωνα με την οποία ο καλλιτέχνης θέλησε να δώσει μια χιουμοριστική νότα σε όλο αυτό που ζει με την πανδημία η ανθρωπότητα.


Η 57χρονη Αϊλίν Μακίν, επρόκειτο να πουλήσει το σπίτι που κατέχει προσδοκώντας να "πιάσει" 300.000 στερλίνες. Όμως, αφού ο Banksy ανέλαβε μέσω Instagram την πατρότητα του έργου η αξία του ακινήτου εκτοξεύτηκε. Πλέον, σύμφωνα με κάποια δημοσιεύματα, εκτιμάται στα 5 εκατομμύρια στερλίνες! Έτσι η οικογένεια κάλυψε το σκίτσο με πολυμεθακρυλικό μεθύλιο, για να προστατεύσει τόσο έργο του Banksy όσο και την νέα αυξημένη αξία του σπιτιού.

Δύο άντρες τοποθετούν προστατευτικό κάλυμμα στο έργο του Μπάνκσυ

Από την πρώτη στιγμή, πολύς κόσμος άρχισε να συγκεντρώνεται στο σημείο, για να δει τη νέα δημιουργία του Μπάνκσυ. Μάλιστα ο γιος της ιδιοκτήτριας ανέφερε ότι πολλοί άρχισαν να σκαρφαλώνουν στο σπίτι για να δουν όσο καλύτερα μπορούν το νέο έργο. 

Σημειώνεται ότι βρετανική πόλη Bristol είναι η πατρίδα του Banksy και φυσικά είναι γεμάτη με έργα του.

Πηγές: Με στοιχεία από protothema.gr και naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου