12 Ιανουαρίου 2021

Η Γελοιογραφία της Ημέρας 12.1.2021

«Να σταματήσουμε να παίζουμε τις κουμπάρες» δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφερόμενος σε σχετικές δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Σχετικό Σκίτσο του Ηλία Μακρή στην "Καθημερινή", όπου φαίνεται να λέει ο Ερντογάν στον Τσαβούσογλου: "Όχι ρε, μας κατάλαβε"!

Συγκεκριμένα ο Έλληνας πρωθυπουργός, είχε δηλώσει χθες από τη Λισαβόνα πως δεν υπάρχει καμία επίσημη πρόσκληση από την πλευρά της Άγκυρας. Μάλιστα ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε πει χαρακτηριστικα. «Κρατώ ως θετικό ότι η Τουρκία εκφράζει τη βούληση να ξεκινήσει η διαδικασία. Όμως ίσως έχει έρθει η ώρα να σταματήσουμε να παίζουμε τις κουμπάρες και να βρούμε μια ημερομηνία και να ξεκινήσουμε ουσιαστικά τις επαφές»

Επίσης,ξεκαθάρισε πως «το μόνο αντικείμενο των διερευνητικών επαφών είναι η οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών» καθώς ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών κάλεσε την Ελλάδα «για διάλογο χωρίς προϋποθέσεις επί όλων των θεμάτων που συζητήθηκαν στους 60 γύρους συνομιλιών»

Ένα ακόμη σκίτσο, του Ανδρέα Πετρουλάκη επίσης στην "Καθημερινή", με ένα διάλογο του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, πάνω στο ίδιο θέμα:


Τελικά, το υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι ο 61ος πρώτος γύρος των Διερευνητικών Επαφών μεταξύ Ελλάδας κααι Τουρκίας θα λάβει χώρα στην Κωνσταντινούπολη, στις 25 Ιανουαρίου 2021.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου